18.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Alen Fetić

Med tistimi, ki jih bo slovenska konkurenca namenila največ časa ob pripravi na tekmo, je zagotovo 26-letni Alen Fetić. Izraziti levičar s prefinjenim smislom za podajo in igro je postal pravi strup za tekmečeve obrambe. Alen zadeva, s filigransko natančnostjo pa deli podaje svojim soigralcem, saj premore izjemen pregled nad igro. V zadnjih letih je postal tudi odgovornejši v obrambi, kar mu je še dvignilo renome v evropskem prostoru. Za člane Slovenije nastopa od leta 2010, do danes je zabeležil 92 nastopov, dosegel je 38 golov. Letos bo nastopil na svojem četrtem evropskem prvenstvu.

Recept za velesile

„Portugalci in Španci ter ostala elita imajo res več enot treninga v nogah, a nihče nima takega srca, kot ga imamo mi! S to srčnostjo in predanostjo lahko porazimo vsakogar,“ Ljubljančanu Fetiću ne manjka odločnosti pred domačim evropskim spektaklom.

Torte niso pozabili

„Želim si, da Euro pričakamo v dobri formi. Da svoje naredi stroka, svoje pa mi na terenu. Sposobni smo za velike stvari, ciljamo na medaljo!“ Fetić ne skriva apetitov. Ve tudi, da bo najbolj pomembna uvodna tekma. „Srbijo moramo premagati,“ Alen ne ovinkari. Pravi, da bo svoj navdih s Srbi črpal tudi iz poraza na zadnjem evropskem prvenstvu v Beogradu, kjer je bilo 5:1 za domačine. „Po tekmi v hotelu so se Srbi sladkali s torto, na kateri je bil napisan rezultat. Tega v naši ekipi nismo pozabili,“ še doda Fetić.

V Srbiji in na Hrvaškem

Alen prvenstvo čaka kot član Litije, kamor se je vrnil po dveh izjemnih sezonah v dresu Maribora, kjer je osvojil dvakrat dvojno krono – prvaku 1. SFL so dodali še naslov prvaka pokala Terme Olimia. Preizkusil se je tudi v tujini – bil je na Hrvaškem (Makarska in Tommy Split) ter v Srbiji (Ekonomac).

Očka bo

„Odhod v tujino ti postreže z novo dimenzijo – tam misliš le na futsal, doma to ni mogoče. Zjutraj ob petih greš v službo, prideš domov te pričaka družina, zvečer pa sledi trening,“ Fetić poudari, da mu je igranje na tujem zelo koristilo. Tja bo še šel, a le z družino. Ni skrivnost – Alen bo aprila letos postal očka.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 11.08.2018 | Futsal AA
  Začele na Rogli, čez mesec dni kvalifikacije
  Na Rogli se je v petek zbrala ženska članska reprezentanca, ki bo do 15. avgusta opravila kondicijske priprave. Vse pa sodi v sklop priprav na skorajšnje kvalifikacije za Euro 2019, ki se začnejo čez mesec dni! „Začeli smo. Vabilu v reprezentanco so se odzvala vsa dekleta. prvi trening je za nami, opravili smo tudi kondicijski test, v soboto nadaljujemo z delom,“ pove selektor Dejan Kramberger.
 • 08.08.2018 | Futsal AA
  Srbija zadnji test, na Hrvaško z navijači
  „Na Srbijo se posebej ne bomo pripravljali. To bo test za nas. Da vidimo, kje smo, kaj smo. Da skušamo natrenirano prenesti na tekmo v fazi obrambe in napada,“ Kramberger o smislu tekem s Srbijo, ki bo prav v Laškem 25. in 26.8. igrala svoji prvi tekmi v zgodovini reprezentance. Za Slovenijo bosta to 3. in 4. uradna tekma v zgodovini.
 • 01.08.2018 | Futsal AA
  Na Roglo, da bi bile pripravljene na kvalifikacije
  Med futsal reprezentančnimi selekcijami bo to poletje prva aktivna ženska futsal reprezentanca. Izbrana vrsta, ki jo vodi selektor Dejan Kramberger, se bo 10. avgusta zbrala na Rogli, kjer bo opravila priprave na skorajšnje kvalifikacije za Euro 2019. 
 • 14.07.2018 | Futsal AA
  Dejan Bizjak ostaja v rimskem Laziu
  „Želeli so me zadržati, zato ni bilo problema o dogovoru. Proti koncu sezone sem imel težave z kolenom, zato je Lazio poskrbeli za moje zdravje. Opravili so mi atroskopijo, sledila je rehabilitacija. Zdaj pa se že resno pripravljam na novo sezono,“ je povedal Bizjak, ki bo z Laziem priprave sicer začel 20. avgusta.
 • 12.07.2018 | Futsal AA
  Kapetan futsal reprezentance ostaja na Hrvaškem
  Za kapetanom slovenske futsal reprezentance 32-letnim Igorjem Osredkarjem je izjemno leto, ki ga je zaznamoval uvrstitev v četrtfinale evropskega prvenstva, za konec pa še naslov državnega prvaka Hrvaške. Z Makarsko je v finalu s 3:1 v zmagah porazi Split Mateja Fiderška.
 • 11.06.2018 | Futsal AA
  Osredkarju zlato, Fideršku srebro
  Kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar je v dresu Makarske Novo Vrijeme Apfel prišel do naslova državnega prvaka! V finalu na Hrvaškem je bila Makarska s 3:1 boljša v zmagah, sinoči pa je slavila s 5:2, o zmagovalcu so odločali podaljški. V dresu poražene ekipe Split Tommya je srebro osvojil še drugi slovenski reprezentant Matej Fideršek.
 • 09.06.2018 | Futsal AA
  Osredkar korak do naslova na Hrvaškem
  V finalu državnega prvenstva na Hrvaškem se merita Makarska in Tommy Split, po treh tekmah pa boljše kaže Makarski, ki je še zmago oddaljena od naslova. Sinoči je Makarska, tam igra kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar, s 6:2 odpravila Splitčane, katerih član je naš reprezentant Matej Fideršek.
 • 04.06.2018 | Futsal AA
  Osredkarjevi izenačili v finalu na Hrvaškem
  Na Hrvaškem je po dveh tekmah finala rezultat poravnan. Prvo tekmo je dobil Split Tommy, sinoči pa je Makarska slavila s 5:2. Med strelce se je na drugi finalni tekmi vpisal tudi Igor Osredkar, ki je v 33. minuti zadel za 2:3.
 • 02.06.2018 | Futsal AA
  Fideršek korak bližje naslovu
  Na Hrvaškem so sinoči začeli s finalom, kjer pa je že pred začetkom jasno, da bo zlato odšlo v Slovenijo. V taboru obeh finalistov, Split Tommy in Makarske, imamo reprezentanta. Po prvi tekmi pa boljše kaže Mateju Fideršku in soigralcem, ki so bili v Splitu s 5:1 boljši od Makarske Igorja Osredkarja.
 • 30.05.2018 | Futsal AA
  Slovenski finale na Hrvaškem
  V petek, prvega junija, se s tekmo v Splitu začenja finale hrvaške lige. V njem bo Split Tommy igral proti Makarski. Nasproti si bosta stala tudi slovenska reprezentanta – Matej Fideršek v dresu Splita in Igor Osredkar v dresu Makarske.

DELI NA