26.04.2017 | U15
Video: Poraz proti Angliji

Slovenska reprezentanca do 15 let je na drugi tekmi Turnirja narodov doživela poraz proti Angliji z 1:5 (0:1). Edini zadetek za Slovenijo je prispeval Žan Vipotnik.

Turnir narodov:

Slovenija U15 – Anglija U15 1:5 (0:1)

Gledalcev: 400
Sodnik: Alen Bubek
Strelci: Vipotnik 66.; Madueke 35., 50., Simeu 39., Osorio 61., Gelhardt 70.
Rumeni kartoni:: Vipotnik, Habjan; Pennant
Rdeči kartoni: Vipotnik 66.

Slovenija (začetna enajsterica): Fermišek, Habjan, Rauter, Stupar, Zlatkov, Pečar, Vipotnik, Flakus Bosilj, Panič, Ostojič, Krašovic.
Anglija (začetna enajsterica): Cover, Hodge, Simeu, Harwood Bellis, Gelhardt, Palmer, Rogers, Livramento, Senneh, Osorio, Musah.

Slovenska izbrana vrsta je v Novi Gorici odigrala drugo tekmo na Turnirju narodov. Izbranci Agrona Šalje so se dan po obračunu z Američani srečali z angleško selekcijo, ki je upravičila vlogo favorita. V prvem polčasu se je slovenska reprezentanca sicer dobro upirala z organizirano igro, ki je nasprotniku povzročala precej preglavic pri pripravi napadov. Ko je že kazalo, da bosta šli ekipi na odmor brez zadetkov, pa se je za strel z razdalje odločil Madueke, ki je poslal žogo v mrežo z nizkim strelom tik ob levi vratnici slovenskega vratarja.

Angleži so povišali prednost takoj na začetku drugega polčasa, ko je po predložku v kazenski prostor najvišje skočil SImeu in z glavo dosegel drugi zadetek na tekmi. Slovenija je v želji po lovljenju zaostanka puščala več prostora, kar je nasprotnik znal izkoristiti. V 50. minuti je slovenski vratar moral tretjič po žogo v mrežo, potem ko je enajstmetrovko uspešno realiziral Madueke. Slednji bi se lahko veselil tudi »hat-tricka«, vendar je njegov drugi poskus iz najstrožje kazni zaustavila vratnica. Angleži so najlepšo akcijo na tekmi izpeljali v 61. minuti, ko je imenitno podajo soigralca s hladnokrvnim zaključkom kronal Osorio. Pet minut kasneje so čudovit protinapad izpeljali tudi naši fantje, ki so z natančnim udarcem Žana Vipotnika znižali zaostanek. Napadalec Slovenije se je tik zatem znašel še v eni priložnosti za zadetek, vendar je v dvoboju z angleškim vratarjem padel, za kar si je prislužil drugi rumeni karton in predčasno pot v slačilnico. V končnici obračuna so Angleži prišli še do petega zadetka, ki ga je dosegel Gelhardt po kratki kombinaciji iz indirektnega prostega strela.

Slovenija bo znova na delu že jutri, ko se bo v Biljah pomerila z Rusijo, ki je na uvodnih dveh srečanjih prav tako doživela dva poraza.

Martin Pečar, kapetan Slovenije: »Angleži so bili premočni, predvsem v igri ena na ena. Vidi se, da znajo igrati. Kljub temu menim, da ima svetlo prihodnost tudi naša reprezentanca. Vedeti je potrebno, da je bila to šele naša druga tekma, medtem ko so Angleži trenutno bolje pripravljeni. Ta turnir za nas predstavlja neke vrste uvod v profesionalni nogomet.«

Tekst: MKo
Foto: EKipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA