09.11.2017 | U21
Video: Nova zmaga mladih reprezentantov

Kvalifikacije za EP U21 2019

Slovenija – Črna gora 2:0 (0:0)

Športni park, sodniki: Luca, Lunardon in Tuttifrutti (vsi San Marino).
Strelci: Mlakar 61', Vrbanec 80'
Rumen kartoni: Lončar
Rdeči kartoni: /

Slovenija: Sorčan, Arh Česen, Žužek, Kuhar, Gliha, Primc (od 81. Fatkić), Pišek, Nagode (od 46. Vrbanec), Brecl, Kramarič, Tučić (od 46.Mlakar).
Črna gora: M. Šarkić, Vučić, Azemović, Drinčić, Roganović, Lončar (od 74. Perović), S. Vukčević, O. Šarkić, A. Vukčević (od 77. Camaj), Sekulić (od 67. Krnić), Krstović.

Potem ko so slovenski upi že na prvi tekmi v Podgorici premagali Črnogorce (3:1), so jih tokrat še drugič. Oba zadetka so dosegli v drugem polčasu in tako na četrti tekmi prišli še do tretje zmage in so ob vodilnih Francozih edini neporaženi v skupini.

Slovenci so v prvem polčasu s težavo prihajali do obetavnih situacij za zadetek, saj se je igra večinoma odvijala med obema kazenskima prostoroma. Oba vratarja v tem obdobju posledično nista imela pretirano veliko dela. Glihovi izbranci so še najnevarneje merili v 29. minuti, ko je z 19 metrov streljal Janez Pišek, Matija Šarkić pa je žogo ujel. Na drugi strani so Črnogorci še manj ogrožali Grego Sorčana, v 36. minuti je sicer Stefan Lončar prišel do ugodnega položaja za strel z roba kazenskega prostora, a ga slabo izvedel in žogo poslal mimo vrat.

Slovenski selektor je v nadaljevanju poslal v igro Jana Mlakarja in Matica Vrbanca in z menjavama zadel v polno, saj sta se oba rezervista uspela vpisati med strelce. V 53. minuti so sicer Črnogorci imeli najlepšo priložnost na tekmi, po kotu je z glavo streljal Nikola Krstović, a bil le malo premalo natančen. Kmalu zatem je na sceno stopil Jan Mlakar, ki se je iz težkega položaja odločil za strel in s pravo mojstrovino iz roba kazenskega prostora premagal gostujočega vratarja. Osem minut pozneje je z glavo meril Žan Žužek, a preveč po sredini. So pa Slovenci podvojili prednost v 79. minuti, ko je Erik Gliha podal z leve strani, Mlakar je žogo podaljšal do Matica Vrbanca, ki je z nogo zadel iz bližine.

Na prvenstvo se ob Italiji neposredno uvrstijo zmagovalci devetih kvalifikacijskih skupin, najboljše štiri drugouvrščene ekipe pa se bodo prebile v dodatne kvalifikacije.

Primož Gliha, selektor Slovenije: »Tekma je bila identična tisti v Podgorici, z eno veliko izjemo – mi smo bili tokrat izdatno oslabljeni, saj nam je manjkalo 6, 7 standardnih igralcev. V polno smo zadeli z menjavama, saj smo na ta način tekmo obrnili v svojo korist. Fantje so pokazali veliko mero discipliniranosti, želje in pravega odnosa do slovenskega dresa. Sedaj nas čaka obračun s Francijo, ki bo nagrada za fante. Nimajo kaj izgubiti, tako da lahko samo uživajo. Obračun z evropskimi prvaki si zaslužijo za dolgotrajno in trdo delo, ki so ga vložili v nogomet.

SKUPINA 9 T Z R P DZ PZ TOČKE
FRANCIJA 4 4 0 0 12 4 12
SLOVENIJA 4 3 1 0 10 3 10
KAZAHSTAN 5 1 3 1 8 8 6
LUKSEMBURG 5 1 1 3 5 10 4
BOLGARIJA 3 0 2 1 3 4 2
ČRNA GORA 3 0 1 3 3 6 1

Tekst: STA, MKo
Foto: EKipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA