11.06.2018 | Ženska A
Verjamejo, da lahko na Islandiji presenetijo

Danes se nadaljujejo kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2019, naša ženska članska izbrana vrsta pa gostuje na Islandiji. Na sedmi tekmi kvalifikacij lovi tretjo zmago. Obračun v Reykjaviku, glavnem mestu otoške države, se začne ob 20. uri. Islandija je še edina neporažena ekipa v kvalifikacijski skupini 5; premore 13 točk, a tekmo manj kot vodilna Nemčija. Slovenija je na 4. mestu (šest tekem, šest točk).

Kvalifikacijske za SP 2019, Reykjavik, 11.6.
Islandija – Slovenija (20.00)

Kvalifikacijska skupina 5:
Nemčija 15 (6 tekem)
Islandija 13 (5)
Češka 7 (5)
Slovenija 6 (6)
Ferski otoki 0 (6)

Upoštevala navodila stroke

Varovanke selektorja Boruta Jarca so v petek uspešno začele skandinavsko turnejo, saj so s 4:0 porazile Ferske otoke. Slovenija je igrala potrpežljivo in učinkovito, ko je pletla mrežo okoli domačink. Selektor Jarc je bil s predstavo zadovoljen, na dobro tekmo pa računa tudi danes. Težav s poškodbami ni.

„Stanje v ekipi je dobro, igralke so pripravljene, zdravstveni bilten je pozitiven. Bolezni ni, smo maksimalno pripravljeni!“ javlja selektor Jarc, ki mu je jasno, da ga danes čaka tekmec iz zgornjega ranga evropskega ženskega nogometa.

„Na naši prvi medsebojni tekmi smo drugi polčas odigrali 0:0, če smemo tako reči. Vemo, da nas čaka čvrst tekmec, ki pa ga želimo presenetiti in priti do kake točke!“ je jasen Jarc, potem pa navrže še tole: „Islandijo poznamo, od prve minute bodo začele odločno in skušale ta tempo zadržati vseh 90 minut. Imajo pa tudi nihanja, to je treba izkoristiti!“

Pomembno vlogo v ekipi pa bosta tudi danes imeli kapetanka Mateja Zver in njena namestnica Dominika Čonč.

Že v petek mislile na Islandijo

„S tekmo proti Ferskim otokom sem zadovoljna. Moramo pa odpraviti nekaj napak, ki se nam ne smejo dogajati proti močnejšim reprezentancam, ki bi takoj izkoristile in kaznovale našo nepazljivost. Ampak smo mlada reprezentanca, punce poslušajo vsa navodila, ki nam jih strokovni štab daje na treningih in na sestankih! Že v petek na regeneracijskem treningu smo se taktično pripravljale na Islandijo,“ je uvodoma povedala kapetanka Mateja, ki se je po pol leta prisilnega počitka mojstrsko vrnila v ekipo, k zmagi na Ferskih otokih je prispevala tudi dva zadetka.

Povsem konkurenčni

„Islandijo dobro poznamo, naredili smo nekaj videoanaliz s tekme v Lendavi, kjer se je videlo, da smo bili v drugem polčasu konkurenčni zelo močni Islandiji. Če bomo prave in upoštevale in maksimalno izpolnjevale vsa navodila, potem lahko presenetimo! Domačinke nas morajo premagati, če hočejo na vrh skupine,“ nadaljuje Mateja, ki opozori, da so domačinke fizično močne, a da jim mora naša vrsta preprečiti razviti igro. Zverova za konec ne pozabi pohvaliti dobre energije in vzdušja, ki preveva izbrano vrsto.

Trije slovenski aduti

„Vsi vemo, da je Islandija zelo močna reprezentanca: tako fizično kot tudi nogometno, tako da nas čaka ena težka tekma. Slovenija je danes definitivno boljša ekipa kot pred dvema mesecema. Od akcije s Srbijo dalje iz akcije v akcijo rastemo kot ekipa na čisto vseh področjih, plus tega pa smo po zadnji tekmi z Islandijo spoznale, da jim lahko najmanj enakovredno pariramo in smo zato dosti bolj samozavestne in ambiciozne pred to tekmo,“ pa pristavi Dominika Čonč, ki nameni še nekaj besed nocojšnji preizkušnji: „Naši aduti so agresivna in disciplinirana obramba ter hitri protinapadi. Ne gremo pa se branit, ampak igrat! Kot sem že rekla: na prejšnji tekmi smo dokazale: če igramo tako, kot znamo, potem lahko Islandiji enakovredno pariramo!“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 31.08.2018 | Ženska A
  Kljub porazu navdušile proti močni Češki
  „V prvih desetih minutah smo bili malce prestrašeni, potem je igra stekla. Ustvarili smo si najmanj štiri ali pet stoodstotnih priložnosti. Ob tem smo izpeljali še pet protinapadov, kjer pa je zmanjkala natančna zadnja podaja, zakomplicirali smo,“ je povedal selektor Borut Jarc, ki je za konec še enkrat pohvalil svoje varovanke.
 • 31.08.2018 | Ženska A
  Proti Čehinjam dostojno končati kvalifikacije
  „V ekipi vlada izredno pozitivna energija, to se čuti na vsakem koraku. Začeli smo dobro, nadaljujemo v tem ritmu in gradimo že za nove kvalifikacije,“ poudarja Dominika Čonč, ki si tako kot soigralke želi uspeha na zadnji tekmi. „Z dobro pripravo lahko tudi presenetimo domačinke, ki so ranljive,“ pravi vezistka španske Malage.
 • 29.08.2018 | Ženska A
  Na Češko po nekaj pomembnih odgovorov
  „To ni nepomembna tekma! Precej stvari me zanima: v prvi vrsti to, ali smo sposobni ponavljati tako dobro igro, kot je bila na zadnjih dveh srečanjih. Vprašanje je, kako se bodo vklopile mlajše igralke. Želim pa si tudi pozitivnega rezultata, da še okrepimo že tako dobro vzdušje in še dodatno okrepimo temelj uspešne zgodbe, ki jo čakajo že nove kvalifikacije,“ poudari Jarc.
 • 27.08.2018 | Ženska A
  Reprezentanca zbrana, v četrtek na Češko
  „Zbrali smo, prvi trening je za nami, zdaj se selimo na Bled,“ je povedal selektor Borut Jarc, čigar zasedba je doživela nekaj sprememb. Zavoljo rumenih kartonov na Češkem ne igra Kaja Eržen, študijske obveznosti so ustavile Katjo Turk, poškodba pa Ano Milović.
 • 21.08.2018 | Ženska A
  Odločno nad Čehinje, potem graditi za kvalifikacije za EP
  „To bo za nas zadnja kvalifikacijska tekma, igramo proti ekipi Češke, ki se še vedno bori za 1. ali 2. mesto v naši kvalifikacijski skupini,“ uvodoma pove Jarc, ki optimistično pričakuje gostovanje pri Čehinjah, 32. reprezentanci na uradni Fifini lestvici. Za primerjavo: Slovenija je na tej listi na 54. poziciji.
 • 18.08.2018 | Ženska A
  Slovenke na Češko, selektor obelodanil seznam
  Konec avgusta se nadaljujejo, za slovensko žensko člansko reprezentanco pa tudi končujejo kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Franciji. Pred izbrano vrsto selektorja Boruta Jarca je še obračun s Češko v gosteh.
 • 20.07.2018 | Ženska A
  Slovenska šesterica pripravljena na novo legionarsko sezono
  Pričakovati je, da bodo naše nogometašice tudi v novi sezoni uspešno nastopale v tujini. Mateja Zver ostaja v Avstriji, Lara Prašnikar v Nemčiji, Kaja Eržen v Italiji. Kristina Erman je dobila novega trenerja, zadnja do kluba Lara Ivanuša. Na tujem vztraja tudi Dominika Čonč.
 • 22.06.2018 | Ženska A
  Slovenija najbolj napredovala na Fifini lestvici
  „Vesel sem zaradi igralk, stroke in vseh, ki se trudijo okoli ženske reprezentance. Lepo je slišati vest o napredku, a s tem se ne želimo zadovoljiti. Prepričan sem, da zmoremo še več,“ je zadnje spremembe na Fifini lestvici komentiral selektor Borut Jarc.
 • 11.06.2018 | Ženska A
  Islandiji nudile izvrsten odpor
  Slovenska ženska članska reprezentanca je doživela poraz, z 2:0 jo je premagala Islandija, ki se je z novimi tremi točkami zavihtela na 1. mesto kvalifikacijske skupini 5. Slovenija ostaja na četrtem mestu. Zadnjo tekmo v kvalifikacijah bodo varovanke selektorja Boruta Jarca odigrale 31. avgusta, ko jih čaka gostovanje na Češkem.

DELI NA