11.06.2018 | Ženska A
Verjamejo, da lahko na Islandiji presenetijo

Danes se nadaljujejo kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2019, naša ženska članska izbrana vrsta pa gostuje na Islandiji. Na sedmi tekmi kvalifikacij lovi tretjo zmago. Obračun v Reykjaviku, glavnem mestu otoške države, se začne ob 20. uri. Islandija je še edina neporažena ekipa v kvalifikacijski skupini 5; premore 13 točk, a tekmo manj kot vodilna Nemčija. Slovenija je na 4. mestu (šest tekem, šest točk).

Kvalifikacijske za SP 2019, Reykjavik, 11.6.
Islandija – Slovenija (20.00)

Kvalifikacijska skupina 5:
Nemčija 15 (6 tekem)
Islandija 13 (5)
Češka 7 (5)
Slovenija 6 (6)
Ferski otoki 0 (6)

Upoštevala navodila stroke

Varovanke selektorja Boruta Jarca so v petek uspešno začele skandinavsko turnejo, saj so s 4:0 porazile Ferske otoke. Slovenija je igrala potrpežljivo in učinkovito, ko je pletla mrežo okoli domačink. Selektor Jarc je bil s predstavo zadovoljen, na dobro tekmo pa računa tudi danes. Težav s poškodbami ni.

„Stanje v ekipi je dobro, igralke so pripravljene, zdravstveni bilten je pozitiven. Bolezni ni, smo maksimalno pripravljeni!“ javlja selektor Jarc, ki mu je jasno, da ga danes čaka tekmec iz zgornjega ranga evropskega ženskega nogometa.

„Na naši prvi medsebojni tekmi smo drugi polčas odigrali 0:0, če smemo tako reči. Vemo, da nas čaka čvrst tekmec, ki pa ga želimo presenetiti in priti do kake točke!“ je jasen Jarc, potem pa navrže še tole: „Islandijo poznamo, od prve minute bodo začele odločno in skušale ta tempo zadržati vseh 90 minut. Imajo pa tudi nihanja, to je treba izkoristiti!“

Pomembno vlogo v ekipi pa bosta tudi danes imeli kapetanka Mateja Zver in njena namestnica Dominika Čonč.

Že v petek mislile na Islandijo

„S tekmo proti Ferskim otokom sem zadovoljna. Moramo pa odpraviti nekaj napak, ki se nam ne smejo dogajati proti močnejšim reprezentancam, ki bi takoj izkoristile in kaznovale našo nepazljivost. Ampak smo mlada reprezentanca, punce poslušajo vsa navodila, ki nam jih strokovni štab daje na treningih in na sestankih! Že v petek na regeneracijskem treningu smo se taktično pripravljale na Islandijo,“ je uvodoma povedala kapetanka Mateja, ki se je po pol leta prisilnega počitka mojstrsko vrnila v ekipo, k zmagi na Ferskih otokih je prispevala tudi dva zadetka.

Povsem konkurenčni

„Islandijo dobro poznamo, naredili smo nekaj videoanaliz s tekme v Lendavi, kjer se je videlo, da smo bili v drugem polčasu konkurenčni zelo močni Islandiji. Če bomo prave in upoštevale in maksimalno izpolnjevale vsa navodila, potem lahko presenetimo! Domačinke nas morajo premagati, če hočejo na vrh skupine,“ nadaljuje Mateja, ki opozori, da so domačinke fizično močne, a da jim mora naša vrsta preprečiti razviti igro. Zverova za konec ne pozabi pohvaliti dobre energije in vzdušja, ki preveva izbrano vrsto.

Trije slovenski aduti

„Vsi vemo, da je Islandija zelo močna reprezentanca: tako fizično kot tudi nogometno, tako da nas čaka ena težka tekma. Slovenija je danes definitivno boljša ekipa kot pred dvema mesecema. Od akcije s Srbijo dalje iz akcije v akcijo rastemo kot ekipa na čisto vseh področjih, plus tega pa smo po zadnji tekmi z Islandijo spoznale, da jim lahko najmanj enakovredno pariramo in smo zato dosti bolj samozavestne in ambiciozne pred to tekmo,“ pa pristavi Dominika Čonč, ki nameni še nekaj besed nocojšnji preizkušnji: „Naši aduti so agresivna in disciplinirana obramba ter hitri protinapadi. Ne gremo pa se branit, ampak igrat! Kot sem že rekla: na prejšnji tekmi smo dokazale: če igramo tako, kot znamo, potem lahko Islandiji enakovredno pariramo!“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
    Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Saro Ketiš, Melania Pasar z ekipo rekordno
    Danes se je zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo v petek, 5.4., v Ljubljani v Športnem Parku Ljubljana-Šiška čaka uvodna tekma kvalifikacij za EP 2025. Kako so se odrezale naše igralke na tujem, pa v spodnjih vrsticah.

DELI NA