24.09.2018 | A
Verbič in Bezjak golu dodala še podajo

V minulem tednu se je pričelo tekmovanje v UEFA Ligi prvakov in UEFA Evropski ligi, reprezentanti pa so opravili tudi z novimi obveznostmi v državnih prvenstvih. Tim Matavž je nadaljeval strelski niz, Benjamin Verbič je golu dodal še dve podaji, med strelce in asistente pa se je vpisal Roman Bezjak.

Vojničan je z Dinamom prekinil serijo treh tekem brez zmage, Kijevčani pa so na domačem igrišču s 4:0 ugnali Desno. Verbič je sredi drugega polčasa podvojil domačo prednost, v izdihljajih tekme pa je s podajo zaposlil še Cigankova, ki je postavil končni izid tekme. Dinamo s tekmo manj za vodilnim Šahtarom zaostaja za sedem točk. Kijevčani so skupinski del UEFA Evropske lige odprli z domačim remijem proti Astani. Verbič je ob koncu prvega polčasa, podal za vodstvo z 2:1, gostje pa so domačo prednost izničili v 95. minuti dvoboja. Slovenski reprezentant je odigral celotno tekmo.

Podobnega dosežka se je v devetem krogu poljske lige razveselil tudi Roman Bezjak, ki je z Jagiellonio z izidom 1:3 slavil pri Gorniku. Korošec je v 55. minuti izničil domačo prednost, po tretjem golu sezone pa je s podajo za vodstvo s 3:1 dokončal gostujoči preobrat.

Tim Matavž se je razveselil sedmega gola sezone. Vitesse pa je v šestem krogu državnega prvenstva iztržil še deveto točko in zdaj zaseda sedmo mesto. Rumeno-črni so pred domačimi gledalci remizirali z ADO Den Haagom, Primorec pa je v 18. minuti zadel za domače vodstvo, gostje pa so izenačili sredi drugega polčasa. Celotno tekmo je odigral tudi Nemanja Mitrović, Jagiellonia pa se je ob spodrsljajih tekmecev povzpela na vrh lestvice.

V UEFA Evropski ligi so zaigrali še trije Slovenci. Petar Stojanović, ki je zaradi rdečega kartona izpustil včerajšnjo tekmo Dinama in Interja Zaprešića – Zagrebčani so po preobratu slavili s 5:3 –, je modrim pomagal do prestižnega skalpa Fenerbahčeja. Turki so na hrvaških tleh pokleknili s 4:1, Stojanović je odigral celotno tekmo, v 60. minuti podal za zadnji gol Dinama in kmalu zatem prejel tudi rumeni karton.

Kevin Kampl se je v uvodnem krogu meril z nekdanjim klubom in v obračunu s Salzburgom potegnil krajšo. Avstrijci so se v Leipzigu veselili polnega izkupička in zmage z 2:3. Reprezentančni vezist je s kapetanskim trakom na roki odigral celotno srečanje in v 82. minuti asistiral za izenačujoči zadetek Poulsena. Leipzig je v četrtem krogu Bundeslige osvojil točko v Frankfurtu, Kampl pa je tudi tokrat vknjižil novih 90 minut.

Miha Mevlja Zenitu ni pomagal do remija v Kobenhavnu, saj je tekmo spremljal na klopi, Kraševec pa je med rezervisti obsedel tudi v osmem krogu ruskega prvenstva, ko je nekdanji ruski prvak s 5:3 premagal moskovsko Lokomotivo in prednost na vrhu lestvice povečal na sedem točk. Ufa Bojana Jokića je brez zadetkov remizirala z drugouvrščenim Rostovom, reprezentančni kapetan pa je v 90 minutah igre videl tudi karton rumene barve.

Nantes je v šestem krogu francoskega prvenstva doživel tretji poraz, na domačem igrišču je bil z 2:1 boljši drugouvrščeni Lille. Rene Krhin je porumenel v prvem polčasu, odigral pa celotno tekmo. Uspešnejši je bil St. Etienne, ki je pred svojimi gledalci z 2:1 ugnal Caen, Roberta Berića pa zaradi poškodbe ni bilo v domačem kadru. Nekdanji francoski prvak je slavil prvič po uvodnem krogu sezone.

Na Apeninskem polotoku so odigrali tekme petega kroga, največ razlogov za zadovoljstvo pa ima Leo Štulac. Primorec je s Parmo premagal Cagliari, ob zmagi z izidom 2:0 pa je odigral celotno srečanje in v uvodu drugega polčasa podal za drugi zadetek gostiteljev. Parma se je z drugo zaporedno zmago povzpela na deseto mesto, na šestem pa najdemo SPAL. Jasmin Kurtić je s soigralci klonil pri nekdanjem klubu v Firencah, ob porazu s 3:0 pa je odigral celotno tekmo in prejel tudi rumeni karton.

Luka Krajnc in Vid Belec sta obsedela na klopi, Frosinone je izgubil z Juventusom, Sampdoria pa z Interjem. Neuspešen je bil tudi Empoli, ki je po hitrem vodstvu izgubil s Sassuolom, Miha Zajc pa je tekmo po dveh rumenih kartonih sklenil v 71. minuti. Uspešnejša sta bila »slovenska« drugoligaša. Verona je brez pomoči Jureta Balkovca, ki je ostal med rezervisti, slavila pri Crotoneju, Palermo pa je na Siciliji s 4:1 premagal Perugio, Aljaža Strune pa ni bilo v domačem kadru.

Nejc Skubic je bil s Konyasporjem uspešen v Kayseriju in se s soigralci povzpel do četrtega mesta. Na Madžarskem je bil konec tedna rezerviran za pokalne boje. Ferencvaroš Mihe Blažiča, ki vodi v državnem prvenstvu, je bil z 0:2 uspešen v Szegedu. Lugano je v St. Gallenu po zaostanku z 2:0 uspel priti do točke, Domen Črnigoj pa je odigral celotno srečanje. Panionios se bo danes pomeril z Olympiakosom, Slovan Andraža Šporarja pa je z 2:1 premagal Sered, Ljubljančan pa je odigral celotno tekmo.

Rudi Požeg Vancaš je odločil dvoboj Celja in Mure, Amir Dervišević je v obračunu Maribora in Domžal, ki ga je Luka Zahović izpustil zaradi poškodbe trebušnega zidu vknjižil že osmo asistenco, Aljaž Ivačič pa se je z Olimpijo razveselil četrte zaporedne zmage. Olimpija je s 3:1 ugnala Kidričane, Ivačič pa je klonil po strelu z bele točke.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA