03.02.2017 | WU15
Vabilo na informativni dan

Šolsko leto hitro mine, v prihodnjih dneh pa sledijo vnovič informativni dnevi. Tudi za dekleta, ki bi rada združila igranje nogometa, kvalitetne treninge in takisto kvalitetno šolanje. Letos mineva petindvajset let od ustanovitve Gimnazije Šiška ter šestnajst let dela v nogometnih oddelkih v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije. Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠC PET) ima za sabo devetinšestdeset letno tradicijo ter enajst let sodelovanja z Nogometno zvezo Slovenije.

Gimnazija Šiška in ŠC PET

Na Gimnaziji Šiška, kot vodilni šoli s športnimi oddelki v Sloveniji, razpolagajo z znanjem, izkušnjami in optimalnimi pogoji za kvaliteten športni razvoj ter možnostjo pridobitve odlične izobrazbe v gimnazijskem programu. V šolskem letu 2016/17 se tako na Gimnaziji Šiška šola 450 kategoriziranih športnic in športnikov, od tega preko 140 nogometašic in nogometašev.

Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacijo Ljubljana (ŠČ PET) ima v Srednji tehniški in strokovni šoli v programih ekonomski tehnik in tehnik elektronskih komunikacij dobro razvit vzgojno - izobraževalni model, ki mladim športnikom omogoča, da so klub nadaljevanju šolanja uspešni in napredujejo tudi v vrhunskem športu. V šolskem letu 2016/17 se v obeh programih izobražuje 359 kategoriziranih športnic in športnikov, od tega 210 nogometašic in nogometašev.

Vpis deklet v omenjene športne oddelke v zadnjih letih narašča, zato so v letu 2013 vodstva Gimnazije Šiška, Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacijo Ljubljana (ŠC PET) in Nogometne zveze Slovenije sklenila dogovor, da se v šolskem letu 2014/2015 bodočim dijakinjam omogoči vpis v dekliški nogometni oddelek v okviru oddelkov Gimnazije Šiška in ŠC PET. Trenutno je v nogometni oddelek vpisanih 23 deklet, večina izmed njih je članic mlajših ženskih nogometnih reprezentanc Slovenije.

Športni delavci nosijo veliko odgovornost, da mladim športnikom in športnicam posredujemo ustrezne informacije o možnostih usklajevanja udejstvovanja v vrhunskem športu s šolanjem, zato vas vljudno prosimo za pomoč pri posredovanju navedenih informacij in izročitvi tega obvestila zainteresiranim nogometašicam, ki obiskujejo deveti razred osnovne šole, da bi se z vašo pomočjo lahko pravilno odločile pri svoji izbiri za nadaljnje šolanje.

Dobrodošli

Gimnazija Šiška in Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacijo Ljubljana (ŠC PET) želita vsem nadarjenim športnicam omogočiti možnost kvalitetnega izobraževanja in športnega razvoja, zato vabimo vse zainteresirane nogometašice in njihove starše oziroma skrbnike na informativni dan.

Informativni dan bo potekal v petek, 10.02.2017 skupaj za vsa zainteresirana dekleta, ki se želijo vpisati v nogometni oddelek deklet, ne glede na izbiro šole in smeri izobrazbe, po sledečem razporedu:

  • Zbor vseh deklet in staršev oz. skrbnikov bo ob 10.30 h na ŠC PET (Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacijo Ljubljana) na lokaciji Celjska ulica 16 v Ljubljani.

  • -Predstavitev programa nogometnega oddelka deklet bomo nadaljevali ob 12.00 h na Gimnaziji Šiška, na Aljaževi ulici 32 v Ljubljani. Do šole se lahko s tistimi, ki vam je pot nepoznana, odpravimo skupaj.

  • Ogled treninga nogometnega oddelka deklet bo okoli 13.00 h na nogometnem igrišču poleg Gimnazije Šiška.

Za informacije o pogojih za vpis v program so vam na voljo:

:: Tomaž Urbančič, športni koordinator dekliškega nogometnega oddelka Gimnazije Šiška (041 990 794; 01 500 78 41; snl`y-tqa`mbhb?ftdrs-`qmdr-rh)

:: Matjaž Plesec, športni koordinator nogometnega oddelka Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije (041 981 632; okdrdb-l`si`y?fl`hk-bnl).

:: Za vse ostale informacije pa vam je na voljo strokovna služba v okviru tehničnega sektorja NZS (Tina Kelenberger, vodja dekliških nogometnih oddelkov (031 868 706; 04 27 59 445 shm`-jdkdmadqfdq?myr-rh).

Tekst: Nzs.si
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 20.02.2024 | WU15
    Prva akcija z novo selektorico
    Minuli teden je prvo akcijo v letu 2024 opravila tudi dekliška reprezentanca do 15 let, ki jo bo v prihodnje vodila selektorica Petra Mikeln.
  • 20.11.2023 | WU15
    Na priprave v Kozje
    Selektorica Anja Milenković računa na 23 igralk, pri delu pa ji bo v pomoč strokovni štab, v katerem so še Nuša Ladinek, trenerka v NZS centrih, Zvonko Ćosić, trener v NZS centrih in Katarina Puš, trenerka vratark v NZS centrih.
  • 05.10.2023 | WU15
    Turnir v Srbiji dobra izkušnja
    Slovenska dekliška reprezentanca do 15 let je s tekmo proti Belorusiji sklenila Uefin razvojni turnir. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so tesno z 2:3 klonile proti Belorusiji, domov pa se vračajo obogatene večina z mednarodno reprezentančno izkušnjo.
  • 02.10.2023 | WU15
    Za konec turnirja proti Belorusiji
    Slovenska dekliška reprezentanca do 15 let je na drugi tekmi Uefinega razvojnega turnirja doživela poraz. Z 0:4 jo je premagala Srbija, ki je tri gole dosegla v 2. polčasu. Varovanke selektorice Anje Milenkovič bodo turnir sklenile v četrtek s tekmo proti Belorusiji.
  • 30.09.2023 | WU15
    Turnir nadaljujejo proti Srbiji
    Slovenska dekliška reprezentanca do 15 let je s tekmo proti Rusiji začela nastop na Uefinem razvojnem turnirju v Srbiji. Ruske vrstnice so slavile z 0:6, Slovenija pa s turnirjem nadaljuje v ponedeljek, ko se bo pomerila s Srbijo.
  • 28.09.2023 | WU15
    Na Uefin razvojni turnir v Srbijo
    Pred dekliško reprezentanco do 15 let je Uefin razvojni turnir v Srbiji. Varovanke selektorice Anje Milenkovič bodo med 30.9. in 5.10. odigrale tri tekme. Znan je seznam igralk, na katere računa selektorica Anja Milenkovič.
  • 05.06.2023 | WU15
    Na priprave v Kozje
    V torek se bo v Kozjem zbrala dekliška reprezentanca do 15 let. Selektorica Anja Milenković je razkrila seznam igralk, na katere računa. Reprezentantke v Kozjem ostajajo do četrtka.
  • 11.09.2022 | WU15
    Slovenija zmagovalka Uefinega razvojnega turnirja
    Varovanke trenerke Anje Milenkovič so bile s 7:1 boljše od Luksemburga. Taja Strgar je dosegla štiri gole. Slovenija je s to zmago potrdila 1. mesto in z osmimi točkami končno zmago na turnirju.
  • 08.09.2022 | WU15
    Še druga zmaga selekcije U15 v Bosni in Hercegovini
    Slovenska dekliška selekcija do 15 let je tudi na 2. tekmi Uefinega razvojnega turnirja dosegla zmago. Varovanke trenerke Anje Milenkovič so z 12:1 porazile Albanijo. Pred tem so ugnale domačinke, za konec turnirja jih čaka v nedeljo še tekma proti Luksemburgu.
  • 06.09.2022 | WU15
    Do zmage po enajstmetrovkah
    Slovenska izbrana vrsta deklet do 15 let je z zmago proti Bosni in Hercegovini začela Uefin razvojni turnir. Naša selekcija je po 11-metrovkah s 7:6 premagala domačinke, po 80 minutah je bilo 2:2. V rednem delu je bilo 2:2.

DELI NA