22.03.2018 | 2. SNL
V znamenju prekmurskega praznika

Drugoligaše po dveh krogih, izvedbo katerih je oviralo slabo vreme, čaka lepši vikend. Zaključno dejanje druge tretjine prvenstva bo v znamenju derbija Mure in Nafte. Organizatorji pričakujejo polne tribune, pristaši prekmurskih rivalov pa se nadejajo dobre predstave in zmage svojih ljubljencev. A nič manj zanimivo ne bo niti na ostalih prizoriščih.

 

Sobota, ob 15.00: ROLTEK DOB - JADRAN DEKANI
Sodnik: Nejc Kajtazović

Sobotno popoldne bo ponudilo pet srečanj. Prvič to pomlad bodo na delu tudi Dobljani, ki jim je vreme odneslo tekmi z Brežicami in Brdi. Lanskoletni podprvak 2. SNL se v pomlad podaja z nekoliko spremenjeno zasedbo. Nenad Toševski bo pogrešal Jerneja Leskovarja, Klemna Nemaniča in Sama Kokalja, nove moči v klubu pa so Jakob Lužar, Nejc Levec, Jaka Krajc, Jon Cerar, Nik Plavšič ter nekdanja Radomljana Žan Kumer in Kristjan Šipek, ki so ga do konca sezone posodili Domžalčani. Šipek se s soigralci v soboto vrača ob Kamniško Bistrico, saj igrišče v Dobu še ni nared, zato bodo modri ekipo Jadrana gostili v Domžalah. Dekančane čaka prvo gostovanje v nadaljevanju sezone, četa trenerja Nevija Finkšta pa se bo, potem ko je v prvi tekmi ugnala Brice, pobirala po visokem porazu z Dravo. Bodo Dobljani slavili še sedmič zapored ali bo Jadranu pripadel še drugi spopad z Dobom?

 

Sobota, ob 15.00: CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA - VERŽEJ
Sodnik: Dejan Vivod

Deževno vreme, ki je razmočilo nogometne zelenice, je odneslo tudi tekmo Sežancev. Tabor bi moral gostovati v Lendavi, a bo Nafta Kraševce gostila 11. aprila. Varovanci trenerja Baruta so drugi del prvenstva odprli s skalpom Rogaške, pri zmagi s 3:1 pa je nase opozoril zimski prišlek iz Srbije, Marko Bačanin je v mrežo Slatinčanov pospravil dva udarca. Po uvodni ligaški zmagi so se sežanski nogometaši odpravili še v Koper, kjer so odigrali srečanje polfinala pokala MNZ Koper in morali priznati tesen poraz. Rdeči se bodo skušali v zmagovalne tirnice vrniti v tekmi z Veržejem, ki v prejšnjem krogu prav tako ni dočakal svoje bitke. Prleki bi morali gostiti Krko, v Sežani pa se bodo pobirali po visokem porazu v prestolnici. Bravo je prenovljeno ekipo odpravil s 6:0, še višji poraz svojega moštva pa je z nekaj dobrimi posredovanji preprečil Nino Irgolič. Lahko Veržej še enkrat preseneti sežansko zasedbo?

 

Sobota, ob 15.00: AŠK BRAVO - BRDA
Sodnik: Andraž Stojanoski

Bravo spada med šesterico moštev, ki so spomladi odigrali obe tekmi. Ljubljančani so v prvem krogu nadaljevanja sezone napolnili mrežo Veržeja, v drugem polčasu pa je z asistenco in tremi zadetki blestel novinec Matic Marcius. Nekdanji up Celja s soigralci ni bil tako navdahnjen v Brežicah, saj sta mreži mirovali, a velja zapisati, da je bila tekma odigrana v izjemno zahtevnih pogojih. Ljubljančani bodo skušali učinkovito predstavo ponoviti na domači zelenici, na kateri bodo gostili Brda. Primorci bodo skušali v prestolnici pozabiti na poraz v Dekanih, potem ko jim je razmočeno igrišče odneslo domačo tekmo z Dobom. Brici so se v pomlad podali s spremenjeno igralsko zasedbo, ki pa v prvi tekmi nadaljevanja sezone še ni prinesla točk, bo drugače v Ljubljani? Rdeče-črni so jeseni že presenetili ljubljansko četo, v tekmi z Bravom pa so vknjižili eno od treh zmag sezone.

 

Sobota, ob 15.00: DRAVA PTUJ - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Marko Lacković

Drava je v minulem tednu odigrala dve tekmi. Razmočena ptujska zelenica ni dovolila takojšnje izvedbe tekme, zato so se kurenti s Fužinarjem pomerili v sredo in imeli nekaj težav. Nastja Čeh in Jon Šporn sta v drugem polčasu izničila prednost Ravenčanov, precej bolje pa je šlo Štajercem v Dekanih, kjer se je s tremi goli izkazal Matthias Fanimo. Hitri Londončan bo nevaren tudi za vrata Radomljanov, ki spomladi še niso prišli na svoj račun, saj so po gostovanju v Kranju ostali brez domače tekme s Fužinarjem. Pri lanskoletnem prvoligašu so z nekaj okrepitvami nakazali, da se želijo hitro vrniti med najboljše klube države. Nermin Bašić bo lahko spomladi računal tudi na dva povratnika, Gala Primca in Roka Jazbeca, novinec v obrambi pa je tudi Emir Dautović. V radomeljskem napadu ostaja Anel Hajrić, ki se bo z Luko Bobičancem bori za strelsko krono. Ajdovec je bil dvakrat natančen že jeseni, ko so Radomlje na Ptuju slavile z 2:3.

 

Sobota, ob 15.00: KRKA - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Bojan Mertik

Novomeščane v 20. krogu drugoligaškega tekmovanja čaka sosedski obračun z Brežicami. Kluba, ki ju loči dobrih 35 kilometrov zračne razdalje, sta blizu tudi na lestvici. Osma Krka je doslej zbrala 27 točk, dve mesti nižje pa so nastanjeni Brežičani, a so Posavci zbrali kar sedem točk manj. Pozimi močno prenovljena ekipa je uvodoma ostala brez gostovanja v Dobu, v soboto pa je v deževnem spopadu remizirala z ljubljanskim Bravom. Iztok Kapušin se je na klopi domačega kluba predstavil s točko, ta konec tedna pa se vrača na kraj zločina. Brežičan je v lanski sezoni deloval na klopi Krke, ki jo je popeljal tudi do uvrstitve v polfinale Pokala Slovenije. Jesenski obračun so na domači zelenici s 3:1 dobile Brežice, pred tokratnim obračunom pa velja opomniti, da bo tekma odigrana na novomeškem igrišču z umetno travnato površino.

 

Nedelja, ob 13.00: ZARICA KRANJ - ROGAŠKA
Sodnik: Rade Obrenović

V nedeljo se bodo selili tudi Kranjčani, saj rdeči vragi tekme ne bodo gostili v Športnem parku Zarica. Rogaška bo nove točke lovila na igrišču z umetno travnato površino v Športnem centru Kranj, Slatinčani pa se bodo na Gorenjskem pobirali po dveh pomladanskih porazih. Moštvo Ibrahima Neskića je uvodoma izgubila v Sežani, minulo soboto pa so bili v Rogaški Slatini boljši tudi nogometaši Mure. Po odpadli tekmi z Radomljami so se morali s porazom v uvodni preizkušnji pomladi sprijazniti tudi Kranjčani. Rdeči vragi so bili žrtev Ilirije, Zarica in Rogaška pa sta 17 točkami ostali ena ob drugi. Zaradi boljše razlike v doseženih in prejetih zadetkih so v boljšem položaju Gorenjci, ki se lahko pohvalijo z nekoliko trdnejšo obrambo kot Slatinčani. Nedeljska nasprotnika sta v doslej dosegla po 24 zadetkov, septembra pa so se zmage v Rogaški Slatini z goloma Omana in Huča veselili gostje.

 

Nedelja, ob 15.00: FUŽINAR RAVNE SYSTEMS - ILIRIJA 1911
Sodnik: Roman Glažar

Tudi Ravenčani so konec tedna ostali brez gostovanja v Radomljah, v nedeljo pa se bodo prvič to pomlad predstavili pred domačimi gledalci, ki pa bodo ekipo Ilirije pričakali na Prevaljah. Ljubljančani so v tekmi z Zarico prekinili zmagovalni post, ki se je vlekel vse od osmega kroga prvenstva. Kranjčani so v prvem polčasu izničili zadetek Mustafe Nukića, a je za veselje zeleno-belih v nadaljevanju dvoboja zadel Dejan Zadnikar. Ilirija je s peto zmago sezone Fužinarju pobegnila na tri točke prednosti, Korošcem pa se ponuja priložnost, da se zasedbi iz prestolnice maščujejo za septembrski poraz in Ljubljančane vnovič ujamejo na lestvici. Četa Edina Osmanovića je v pomlad krenila s točko na Ptuju, kjer z goloma Mitje Križana in Nemanje Gajića, v preteklosti že članov Drave, kar dvakrat vodila, a so se Štajerci uspeli izkopati iz težav in pet minut pred koncem zadel za remi. Kdo se bo veselil na Koroškem?

 

Nedelja, ob 15.00: MURA - NAFTA 1903
Sodnik: Dejan Balažic
Neposredni prenos: Sportklub

Pravi spektakel pa se obeta v Murski Soboti. Fazanerija bo gostila spopad rivalov, vodilna Mura bo pred bučno podporo pričakala rivala iz Lendave. Nafta na lestvici 2. SNL zaseda tretje mesto in ostaja v igri za uvrstitev med najboljše slovenske klube. Čeprav Lendavčani za vodilno ekipo prvenstva zaostajajo že debelih 14 točk, razlika na lestvici ne bo štela veliko. To so Lendavčani dokazali že septembra, ko so z dvema igralcema manj prišli do velike točke. Nafta, ki je že v sedmi minuti ostala brez Leona Leušteka, je z golom Matea Monjaca povedla tri minute pred koncem polčasa, a je Mura po zaslugi Luke Bobičanca izenačila še pred odmorom. Sledila je dramatična končnica, Žiga Živko je v 71. minuti videl še drugi rumeni karton, gostje so pet minut pred koncem povedli z golom Roka Sirka. Pristaši Mure so že slavili zmago, a je v izdihljajih dvoboja udaril nekdanji muraš Leon Šeruga in poskrbel za ekstazo domačih gledalcev. Kdo bo boljši v nedeljo? Če ne boste prisotni na tribunah, boste razplet dvoboja spremljali tudi v prenosu na Sportklubu!

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA