13.09.2018 | 2. SNL
V soboto po nove točke

Drugoligaše čaka že sedmi krog novega prvenstva, ki bo v celoti odigran že v soboto. Po sobotnem porazu Nafte so v novi sezoni neporaženi le še nogometaši Doba in Brava, ki bodo tokratni nasprotnik Lendavčanov. Dobljani bodo skušali svoj niz podaljšati v spopadu s Fužinarjem.

 

Sobota, ob 16.00: VITANEST BILJE - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA
Sodnik: Asmir Sagrković
Prepoved igranja: Klemen Nemanić (Tabor)

Črno-beli bodo v soboto gostili bližnje Sežance, ki jih po obračunu z Jadranom čaka še en lokalni obračun. Kraševci so v spopadu z Dekančani nadaljevali uspešen domači niz, saj na zelenici Stadiona Rajka Štolfe še niso oddali točke. Tretjo domačo zmago so Taboru zagotovili Leon Sever, Papa Ibou Kebe in Dino Stančić, ki bodo s soigralci v soboto napadali tudi prvi gostujoči komplet točk. Kraševci so se praznih rok vrnili iz Ljubljane in Raven, v Brežicah pa so iztržili točko. Tudi Biljenci na gostovanjih niso kaj prida uspešni, doslej namreč še niso osvojili točke, vse štiri pa so na svoj račun dodali na domači zelenici. V tretjem krogu 2. SNL so se v Biljah opekli Ankarančani, Primorci pa so se zgodovinske, krstne zmage razveselili v spopadu s Fužinarjem. Varovanci Sandija Valentinčiča, ki je imel med tednom obveznosti z mlado izbrano vrsto, so nazadnje klonili v Brežicah, lahko pred domačimi gledalci vknjižijo nove točke?

 

Sobota, ob 16.00: ROLTEK DOB - FUŽINAR
Sodnik: Mihael Antić
Prepoved igranja: /

Dobljane tekma šestega kroga čaka komaj konec meseca, saj je bil dvoboj z Bravom prestavljen zaradi reprezentančnih obveznosti ljubljanskega drugoligaša. Modri so tako ob Bravu še eno od dveh neporaženih moštev, 11 točk pa trenutno zadostuje za četrto mesto. Mlado moštvo trenerja Nenada Toševskega resda še precej niha, a je skalp Drave lep pokazatelj, da lahko »roletarji« presenetijo tudi favorite za vrh drugoligaške razpredelnice. Modre v soboto čaka nova domača preizkušnja, po ankaranskem skalpu pa bodo nove točke lovili v srečanju s Fužinarjem. Tudi Korošci ne morejo biti nezadovoljni z odprtjem nove sezone, saj so v šestih krogih nabrali osem točk, nazadnje pa so na Ravnah remizirali z Rogaško. Ravenčani so resda bolj prepričljivi na domačem igrišču, saj so v Ljubljani in Biljah ostali praznih rok, gostovanja v Dobu pa spadajo med najbolj zahtevna. Lahko Korošci v Dobu vknjižijo prve gostujoče točke sezone?

 

Sobota, ob 16.00: ILIRIJA 1911 - DRAVA DAKINDA PTUJ
Sodnik: Roberto Ponis
Prepoved igranja: Mario Guberac (Ilirija)

Ilirijani so v Beltincih doživeli nov boleč udarec. Prekmurci so za hrbet Tonija Šuškovića pospravili pet žog, štiri v drugem polčasu. Ljubljančani se v sedmem krogu prvenstva vračajo na domačo zelenico, na katerem so v pred dvema tednoma ugnali Brda in prišli do prve zmage v letošnjem prvenstvu. Moštvo Željka Mitraković čaka nov zahtevna naloga, saj bodo v prestolnici gostovali Ptujčani, ki so se v nedeljo zavihteli na vrh lestvice. Štajerci so izkoristili prvi poraz Lendavčanov in dejstvo, da Bravo ni odigral svoje tekme. Pred Dravo je pokleknila Krka, mrežo katere sta zatresla Jaka Bizjak in Svit Sešlar, ki se je pri 16 letih razveselil drugoligaškega prvenca. Minulo jesen so se v Šiški veselili Ptujčani, a so Ljubljančani kurentom pravo lekcijo odčitali v 22. krogu, ko je moral Aleksander Šeliga kar štirikrat po žogo v svojo mrežo. Kdo bo boljši v soboto?

 

Sobota, ob 16.00: KALCER RADOMLJE - BELTINCI
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: /

V soboto bomo priča tudi spopadu ekip, ki sta v zadnjem obdobju našli dobro formo. Radomljani in Beltinčani bodo v sedmem krogu 2. SNL naskakovali tretjo zmago v nizu. »Mlinarji« so, potem ko so bili na domačem igrišču uspešnejši od Jadrana, dobili tudi tekmo v Goriških Brdih. Za zmago z 1:3 so zadeli Gal Primc, Matias Gomara in Anel Hajrić, ki je s petimi goli najboljši strelec moštva. Nasproti čete Nenada Bašića bodo v soboto stali nogometaši Beltincev, ki so se v nedeljo razveselili prve zmage na domači »šumi«. Varovanci Zlatka Gaborja so v drugem polčasu ponižali moštvo Ilirije, saj so v nadaljevanju tekme dosegli kar štiri gole. Dvakrat je bil natančen Rok Ropoša, med strelce pa so se vpisali še Jernej Trstenjak, Luka Ciglarič in Jernej Tkalec. »Žuti marki« bodo po dveh zaporednih zmagah nevarni tudi v Radomljah, kjer bodo dan kasneje gostovale tudi nogometašice Pomurja. Kakšen bo razplet prvega od dveh radomeljsko-beltinških dvobojev?

 

Sobota, ob 16.30: ROGAŠKA - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved igranja: Aleš Grošič (Rogaška) ter Edin Selimović (Brežice)

Po trenerski rošadi – Iztoka Kapušina je po odstopu nasledil Nebih Zeneli – je steklo tudi Brežicam. Posavci so po prvi točki, ko so na domačem igrišču odščipnili točko visokoletečemu Bravu, dočakali tudi krstno  zmago. Brežičani so bili boljši od Bilj, obračun s Primorci pa je z večino vznemirjenja postregel že v zgodnji fazi srečanja. Gostitelji so po zaslugi Roberta Drugoviča povedli že v osmi minuti, po biljenskem izenačenju pa je novo prednost Brežic priigral Mateo Panadić. Brežice so v 18. minuti ostale brez izključenega Selimovića, a so tudi z igralcem manj zadržale minimalno prednost. Oranžni se v soboto odpravljajo v Rogaško Slatino, k tekmecu, ki je sredi niza treh zaporednih remijev. Črno-beli so pred dnevi remizirali z Ankaranom Postojno in Bravom, s točko pa so se vrnili tudi s Koroške. Točka je imela nekaj grenkega priokusa, saj so gostitelji izenačili šele v 87. minuti, bodo Slatinčani uspešnejši v soboto?

 

Sobota, ob 16.00: KRKA - ANKARAN POSTOJNA
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja: Kristijan Matošević (Ankaran Postojna)

Novomeško odprtje sezone je ponudilo spodbudno sliko, nadaljevanje zgodbe pa je nekoliko skromnejše. »Farmacevti« so na zadnjih treh tekmah vknjižili zgolj točko, po remiju v Vipolžah pa so praznih rok ostali v dvobojih z Beltinci in Dravo. V minulem krogu so Novomeščani čestitali favoritu, bolj presenetljiv pa je bil razplet domačega srečanja z Beltinci, ki ga je v korist Prekmurcev odločil Patrik Raduha. Nogometaši Krke imajo priložnost za popravni izpit že v soboto, ko bo na Portovalu gostovala ambiciozna zasedba Ankarana Postojne. Moštvo Vlada Badžima pridno zbira točke, mednarodno izredno pisana zasedba pa trenutno zaseda sedmo mesto. Notranjci so v šestih krogih klonili zgolj enkrat, po treh remijih pa so se v soboto razveselili skalpa Nafte. Zmaga je imela dodano vrednost, saj je bil že v 12. minuti izključen vratar Kristijan Matošević. Kljub številčnemu manku so Ankarančani zadeli še dvakrat in prišli do zmage z izidom 3:1. Krka je v sezoni 2016/17 izgubila obe domači tekmi z Ankarančani, bo v soboto drugače?

 

Sobota, ob 16.00: JADRAN DEKANI - BRDA
Sodnik: Rade Obrenović
Prepoved igranja: Luka Stepančič (Jadran)

V sedmem krogu drugoligaškega prvenstva bomo priča dvema primorskima obračunoma. V Biljah se bodo gostitelji merili s Taborom, Brici pa se tokrat odpravljajo najbližje slovenskemu koščku morja, v Dekane. Za Jadran bo obračun z Brdi že drugi primorski obračun v nizu, saj so varovanci Nedžada Okčića v šestem krogu izgubili s Taborom. Sežanci so bili na domači zelenici boljši s 3:1, poraz gostov je v izdihljajih tekme omilil posojeni član Kraševcev Andrej Lukač. Z enakim rezultatom so pred svojimi gledalci izgubili tudi Brici, ki so z dvema točkama priklenjeni na dno ligaške razpredelnice. Nič kaj bolje se ne godi niti Dekančanom, saj so »pesjani« s točko več zgolj mesto višje, zato bodo v soboto priča tudi dvoboju dna lestvice. V prejšnji sezoni je vseh šest točk pripadlo tokratnim gostiteljem, kdo se bo veselil tokrat?

 

Sobota, ob 20.30: NAFTA - AŠK BRAVO
Sodnik: Roman Glažar
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Zaključno dejanje sedmega kroga 2. SNL bo odigrano v Lendavi. Nafta bo na svoji zelenici gostila še neporaženi Bravo, ki je zaradi reprezentančnih obveznosti svojih nogometašev »preskočil« šesti krog, saj bo dvoboj z Dobom odigran šele konec meseca. Za sobotnima tekmecema pod lendavskimi griči bo ligaški derbi že druga tekmovalna obveznost v tem tednu, saj so tako Lendavčani kot Ljubljančani v sredo odigrali pokalno srečanje. Niti Bravo niti Nafta si nista uspela priigrati napredovanja, a sta se poraza razlikovala. Moštvo Dejana Grabića je pošteno namučilo favorizirani Maribor, ki se je poraza rešil šele v sodniškem dodatku, ko je prišel do popolnega preobrata. Bolj skeleč pa je lendavski poraz v Kopru, pa čeprav je Franc Fridl nekoliko premešal začetno enajsterico. Prekmurci so na Obali doživeli še drugi poraz v nizu, saj so v šestem krogu z igralcem več klonili v Postojni, posledično pa si novvega spodrlsjaja ne bodo smeli privoščiti.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA