05.10.2017 | Nogomet za vse (splošno)
V pričakovanju praznika ženskega nogometa

Nogometna tekma kvalifikacij za SP 2018 v Ljubljani, v nedeljo v Stožicah gostujejo Škoti, prinaša tudi praznik ženskega nogometa. Od 14. ure dalje na ploščadi ob Štadionu Stožice.

Tretjič letos

Še tretji letos bo v sklopu obsežne kampanje ženskega nogometa Live Your Goals/Živi svoje sanje organiziran promocijski dogodek (po Ljubljai in Novi Gorici). Z namenom afirmacije ženskega nogometa in približevanjem vsem generacijam.

Dogodki so namenjeni vsem predstavnicam ženskega spola, ne glede na starost ter nogometno predznanje - tako tistim, ki jim je nogometna žoga vsakdanja popotnica kot tudi tistim, ki bi se z njo želele srečati pa se do sedaj zaradi različnih razlogov niso imele možnosti. Pod okriljem Mednarodne nogometne zveze FiFA poteka akcija od leta 2011, Slovenija se ji je priključila leta 2015.

Zabava

„Z dogodkom v Ljubljani zaključujemo tretjo sezono projekta Live your goals (Živi svoje sanje), ki bo potekal v sklopu kvalifikacijske moške tekme med reprezentancama Slovenije in Škotske v nedeljo. Tokrat bodo dekleta lahko spoznavala nogomet, se družila in zabavala kar na ploščadi pred stadionom v Stožicah, kjer bo postavljena tudi Fun cona. Nogometno žogo bodo lahko na našem poligonu preizkusila od 14. ure dalje. Prireditveni prostor boste prepoznali po rdeči barvi in prepoznavam sloganu.  Seveda vsaka udeleženka prejme tudi uradno spominsko majico s prepoznavnim FIFA logotipom,“ pove koordinatorica dogodka in projekta Petra Mikeln.

„V letu 2017 je to tretji dogodek Live youg goals, prvega smo izpeljali v Novi Gorici, drugega pa prav tako v Ljubljani v parku Tivoli, kjer smo sodelovali z Zavodom zaupanje in prisostvovali njihovemu Čarobnemu dnevu. Pridruževali smo se večjim prireditvam, tako da je bila udeležba velika. Predvsem pa smo s festivali, ambasadorkami projekta in promocijsko naravnanim prepoznavnim sloganom »LIVE YOUR GOALS« že prepričali marsikatero deklico, njene starše, učitelje…, da je nogomet šport, ki je povsem primeren tudi za dekleta, kar je tudi glavni namen celotnega projekta,“ pa je Petra Mikeln nekaj besed namenila sezoni, ki se končuje.

Ponovimo: vidimo se v nedeljo, 8.10., na ploščadi pri štadionu Stožice.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  NNC Brdo v znamenju veteranskega nogometa
  Nacionalni nogometni center Brdo je v nedeljo gostil finalni turnir najboljših veteranskih ekip posameznih Medobčinskih nogometnih zvez. V letošnji sezoni so v projektu sodelovala moštva iz sedmih medobčinskih zvez.
 • 13.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Veliko nogometa, še več prijateljstva
  V športnem kompleksu moskovske Lokomotive se je odvijal osrednji dogodek Nogometa za prijateljstvo. 32 ekip z otroci iz 211 držav sveta se je med sabo pomerilo v posebnem nogometnem prvenstvu, kjer je bil osrednji poudarek na sproščenem duhu in ozaveščanju o problematiki ogroženih živalskih vrst.
 • 11.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Začenja se prvenstvo Nogometa za prijateljstvo
  V torek se v Moskvi začenja prvenstvo Nogometa za prijateljstvo, kjer se bodo v nogometnih veščinah pomerili otroci iz 211 držav in regij po celem svetu. Med njimi bodo tudi slovenski predstavniki, na čelu z Janom Bekom, ki bo opravljal vlogo trenerja ekipe »Western Gorilla«.
 • 09.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogomet za prijateljstvo: Otroci prispeli v Moskvo
  Otroci iz 211 držav in regij so prispeli v Moskvo, kjer se je začel osrednji del projekta Nogomet za prijateljstvo 2018. Med njimi so tudi trije slovenski predstavniki, Rene Rantuša Lampreht, Tija Karič in Jan Bek.
 • 04.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Slovenski vinarji četrtič evropski prvaki v nogometu
  Slovenski vinarji so četrtič postali evropski prvaki v nogometu. Naslov so ubranili na domačem prvenstvu, na katerem so na finalni tekmi v Murski Soboti s 3:2 (1:0) ugnali Nemčijo ter se ji oddolžili za poraz v predtekmovalnem delu. Na tekmi za tretje mesto je Češka s 3:0 ugnala Italijo.
 • 29.05.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Na svetovno prvenstvo tudi Rene Rantuša Lampreht
  Svetovno prvenstvo v nogometu 2018 bo imelo močan slovenski pridih, saj poleg Tije Karič in Jana Beka v okviru mednarodnega projekta Nogomet za prijateljstvo potuje v Rusijo tudi Rene Rantuša Lampreht.
 • 28.05.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Začenja se Vino Euro 2018
  Jutri se v Sloveniji začenja 5. evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu. Na mednarodnem dogodku amaterskega nogometa na »velikem« igrišču z delno prilagojenimi pravili bodo poleg Slovenije, ki je na zadnjem EP 2016 v Meinzu/Nemčiji osvojila 1. mesto in tako že 3. v zgodovini postala evropski prvak, nastopile še reprezentance Avstrije, Italije, Madžarske, Nemčije, Švice, Češke in Portugalske.
 • 25.04.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci obeležili mednarodni dan nogometa in prijateljstva
  Mednarodni dan nogometa in prijateljstva praznovali v Sloveniji in v več kot dvestotih mestih po celem svetu.
 • 22.04.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Znana mlada ambasadorja, ki bosta predstavljala Slovenijo na Nogometu za prijateljstvo 2018
  Predstavnika Slovenije sta obiskala Marcosa Tavaresa in mu predstavila letošnji projekt Nogomet za prijateljstvo, ki se bo odvil na Svetovnemu prvenstvu 2018 v Rusiji.
 • 18.04.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zmaga vnovič nogometašem MNZ Maribor
  Slovenski amaterski nogomet bo na mednarodni ravni tudi letos predstavljala selekcija MNZ Maribor. Štajersko-koroška zasedba je premagala moštvo MNZ Koper. Primorci so povedli z golom Savskega, a je sledil preobrat ekipe MNZ Maribor, ki je po petih doseženih zadetkih ponovila lansko slavje.

DELI NA