05.10.2017 | Nogomet za vse (splošno)
V pričakovanju praznika ženskega nogometa

Nogometna tekma kvalifikacij za SP 2018 v Ljubljani, v nedeljo v Stožicah gostujejo Škoti, prinaša tudi praznik ženskega nogometa. Od 14. ure dalje na ploščadi ob Štadionu Stožice.

Tretjič letos

Še tretji letos bo v sklopu obsežne kampanje ženskega nogometa Live Your Goals/Živi svoje sanje organiziran promocijski dogodek (po Ljubljai in Novi Gorici). Z namenom afirmacije ženskega nogometa in približevanjem vsem generacijam.

Dogodki so namenjeni vsem predstavnicam ženskega spola, ne glede na starost ter nogometno predznanje - tako tistim, ki jim je nogometna žoga vsakdanja popotnica kot tudi tistim, ki bi se z njo želele srečati pa se do sedaj zaradi različnih razlogov niso imele možnosti. Pod okriljem Mednarodne nogometne zveze FiFA poteka akcija od leta 2011, Slovenija se ji je priključila leta 2015.

Zabava

„Z dogodkom v Ljubljani zaključujemo tretjo sezono projekta Live your goals (Živi svoje sanje), ki bo potekal v sklopu kvalifikacijske moške tekme med reprezentancama Slovenije in Škotske v nedeljo. Tokrat bodo dekleta lahko spoznavala nogomet, se družila in zabavala kar na ploščadi pred stadionom v Stožicah, kjer bo postavljena tudi Fun cona. Nogometno žogo bodo lahko na našem poligonu preizkusila od 14. ure dalje. Prireditveni prostor boste prepoznali po rdeči barvi in prepoznavam sloganu.  Seveda vsaka udeleženka prejme tudi uradno spominsko majico s prepoznavnim FIFA logotipom,“ pove koordinatorica dogodka in projekta Petra Mikeln.

„V letu 2017 je to tretji dogodek Live youg goals, prvega smo izpeljali v Novi Gorici, drugega pa prav tako v Ljubljani v parku Tivoli, kjer smo sodelovali z Zavodom zaupanje in prisostvovali njihovemu Čarobnemu dnevu. Pridruževali smo se večjim prireditvam, tako da je bila udeležba velika. Predvsem pa smo s festivali, ambasadorkami projekta in promocijsko naravnanim prepoznavnim sloganom »LIVE YOUR GOALS« že prepričali marsikatero deklico, njene starše, učitelje…, da je nogomet šport, ki je povsem primeren tudi za dekleta, kar je tudi glavni namen celotnega projekta,“ pa je Petra Mikeln nekaj besed namenila sezoni, ki se končuje.

Ponovimo: vidimo se v nedeljo, 8.10., na ploščadi pri štadionu Stožice.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 07.02.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  V pričakovanju informativnega dne
  Letos mineva šestindvajset let od ustanovitve Gimnazije Šiška ter sedemnajst let sistematičnega in načrtnega dela v nogometnih oddelkih v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije. Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠC PET) ima za sabo sedemdeset letno tradicijo ter dvanajst let sodelovanja z Nogometno zvezo Slovenije.
 • 06.12.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Slovenija dobila nasprotnike tudi v Pokalu regij
  V švicarskem Nyonu je včeraj potekal tudi žreb skupin v Pokalu regij za sezono 2018/19. V najmočnejšem evropskem nogometnem tekmovanju za amaterje bo nastopalo 39 držav, vključno s Slovenijo, ki se bo uvodoma predstavila v predkrogu.
 • 27.11.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogometne počitnice za otroke na Debelem rtiču
  Nogometna zveza Slovenije bo v sodelovanju z Mladinskim zdraviliščem in letoviščem Debeli rtič v okviru pridobljenih finančnih sredstev iz naslova UEFA Children Fundation omogočila brezplačne nogometne počitnice 180. otrokom in mladostnikom, ki živijo v težkih socialnih razmerah.
 • 13.11.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Ekonomisti v Krakovu do zgodovinske zmage
  V nedeljo se je v poljskem Krakovu odvijala krstna izvedba Evropske poslovne nogometne lige. Srečalo se je osem moštev iz šestih držav, z zgodovinskim naslovom pa se lahko pohvalijo Slovenci, profesorji in drugi sodelavci Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.
 • 10.11.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Ljubljanske ekonomiste čakajo evropske preizkušnje
  V nedeljo bo v poljskem Krakovu potekal prvi evropski poslovni nogometni pokal, ki se ga bodo udeležili tudi prvaki lanske sezone Poslovne nogometne lige, moštvo Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.
 • 01.10.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  NZS in UEFA Grassroots dan v NNC Brdo
  September je za evropsko nogometno zvezo UEFA in nogomet poseben mesec v katerem poudarijo poseben pomen Nogometa za vse kot temeljni program kvalitetnih selektivnih nogometnih vsebin. Pod imenom Grassroots prepoznavamo vse pojavne oblike nogometa, od otroškega do veteranov.
 • 15.09.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  UEFA Grassroots posvet na Nogometni zvezi Slovenije
  Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je ta teden potekal posvet na tekmo Grassroots nogometa, ki je v Sloveniji prepoznaven kot Nogomet za vse. Predstavnika Uefe, Jamie Houchen in Igor Jankovič, sta se s predstavniki NZS v dvodnevnem pogovoru dotaknila vseh področij Nogometa za vse in ocenila trenutno stanje nogometnih vsebin v Sloveniji.
 • 08.07.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogomet za prijateljstvo tudi z vidno slovensko udeležbo
  Ruski St. Petersburg je poleg finala pokala konfederacij gostil že peto izvedbo projekta Nogomet za prijateljstvo. Projekta v organizaciji Gazproma se je udeležila tudi slovenska delegacija, ki je globok pečat pustila tudi v nogometnem turnirju, domov pa se je vrnila z novo lepo izkušnjo.
 • 20.06.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Ekonomisti do prvega naslova v Poslovni ligi NZS
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo se je v soboto odvijalo sklepno dejanje letošnje sezone Poslovne lige NZS. Na zaključnem dogodku je tokrat sodelovalo 19 moštev, ki so se na nogometnem igrišču borili tako za prvaka Poslovne lige NZS kot tudi za naslov v Poslovnem pokalu NZS.
 • 16.06.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  V NNC Brdo preizkusna tekma v hodečem nogometu
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je včeraj potekala preizkusna tekma v hodečem nogometu med predstavniki Nogometne zveze Slovenije in Društvom za zdravje srca in ožilja.

DELI NA