V pričakovanju praznika ženskega nogometa

Nogometna tekma kvalifikacij za SP 2018 v Ljubljani, v nedeljo v Stožicah gostujejo Škoti, prinaša tudi praznik ženskega nogometa. Od 14. ure dalje na ploščadi ob Štadionu Stožice.

Tretjič letos

Še tretji letos bo v sklopu obsežne kampanje ženskega nogometa Live Your Goals/Živi svoje sanje organiziran promocijski dogodek (po Ljubljai in Novi Gorici). Z namenom afirmacije ženskega nogometa in približevanjem vsem generacijam.

Dogodki so namenjeni vsem predstavnicam ženskega spola, ne glede na starost ter nogometno predznanje - tako tistim, ki jim je nogometna žoga vsakdanja popotnica kot tudi tistim, ki bi se z njo želele srečati pa se do sedaj zaradi različnih razlogov niso imele možnosti. Pod okriljem Mednarodne nogometne zveze FiFA poteka akcija od leta 2011, Slovenija se ji je priključila leta 2015.

Zabava

„Z dogodkom v Ljubljani zaključujemo tretjo sezono projekta Live your goals (Živi svoje sanje), ki bo potekal v sklopu kvalifikacijske moške tekme med reprezentancama Slovenije in Škotske v nedeljo. Tokrat bodo dekleta lahko spoznavala nogomet, se družila in zabavala kar na ploščadi pred stadionom v Stožicah, kjer bo postavljena tudi Fun cona. Nogometno žogo bodo lahko na našem poligonu preizkusila od 14. ure dalje. Prireditveni prostor boste prepoznali po rdeči barvi in prepoznavam sloganu.  Seveda vsaka udeleženka prejme tudi uradno spominsko majico s prepoznavnim FIFA logotipom,“ pove koordinatorica dogodka in projekta Petra Mikeln.

„V letu 2017 je to tretji dogodek Live youg goals, prvega smo izpeljali v Novi Gorici, drugega pa prav tako v Ljubljani v parku Tivoli, kjer smo sodelovali z Zavodom zaupanje in prisostvovali njihovemu Čarobnemu dnevu. Pridruževali smo se večjim prireditvam, tako da je bila udeležba velika. Predvsem pa smo s festivali, ambasadorkami projekta in promocijsko naravnanim prepoznavnim sloganom »LIVE YOUR GOALS« že prepričali marsikatero deklico, njene starše, učitelje…, da je nogomet šport, ki je povsem primeren tudi za dekleta, kar je tudi glavni namen celotnega projekta,“ pa je Petra Mikeln nekaj besed namenila sezoni, ki se končuje.

Ponovimo: vidimo se v nedeljo, 8.10., na ploščadi pri štadionu Stožice.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 07.11.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Praznik ženskega nogometa se začne že ob 12. uri
  Prav Gornja Radgona bo med 12. in 14. uro gostila Festivalni dan dekliškega in ženskega nogometa, kjer se bodo dekleta, mame, tete, babice preizkusile v igranju nogometa, predvsem pa v igrah, ki so tako ali drugače povezane s to čudovito igro.
 • 19.10.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Finale lige SOS tudi letos v NNC Brdo
  Finale lige SOS je že drugo leto zapored potekalo v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. Udeležilo se ga je kar 15 ekip iz cele Slovenije in več kot 100 nogometašev, ki so uživali vrhunske pogoje in dokazali, da nobena ovira ni previsoka za uživanje v športu.
 • 27.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan Nogometa za vse v NNC Brdo
  Dan Nogometa za vse je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo praznovalo kar 170 udeležencev.
 • 24.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa teden Nogometa za vse
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi letos med 23. in 30. septembrom praznuje teden Nogometa za vse. Članice Uefe bodo tako v tem tednu organizirale številne aktivnosti, ki bodo namenjene popularizaciji in promociji nogometa kot panoge.
 • 04.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Naslov Poslovne lige NZS ostal v prestolnici
  V soboto se je v Ljubljani odvijalo sklepno dejanje Poslovne lige NZS v sezoni 2017/2018. Organizatorji so finale Poslovne lige NZS, ki bi se moralo po prvotnem načrtu odvijati v NNC Brdo, zaradi slabe vremenske napovedi preselili v dvorano Baza, Center športnega življenja, ki sta jo nedavno odprla Bojan Jokič in Boštjan Cesar.
 • 22.07.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Po odmeven rezultat na Dia Euro 2018
  Slovenska diabetična izbrana vrsta začenja nastop na evropskem prvenstvu, ki ga do 28. julija gosti Bratislava. Slovenijo vodi selektor Simon Rosič, v predtekmovanju se bodo naši igralci pomerili z Makedonijo, BiH, Poljsko in Madžarsko.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir deklic U11
  V soboto, 16. junija 2018 je Nogometna zveza Slovenije v NNC Brdo izvedla Zaključni turnir deklic U11, katerega se je udeležilo 12 ekip iz desetih klubov.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir nogometnih oddelkov
  V petek, 8.6.2018, je na v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekal zaključni turnir nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška, kjer so dijaki odigrali medrazredne tekme. V prijetnem, sproščenem vzdušju so uživali vsi sodelujoči, dijaki, starši, sorodniki, trenerji in profesorji.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Prijateljski tekmi med slovensko in makedonsko nogometno akademijo
  V prvem tednu v juniju nas je obiskala nogometna Akademija iz Skopja. V okviru sedaj že tradicionalnih srečanjih med nogometnim oddelkom Gimnazije Šiška in Nogometno akademijo iz Skopja smo letos odigrali dve prijateljski srečanji.
 • 19.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci zaključili projekt z udeležbo na forumu in otvoritveni tekmi
  Letošnja izvedba projekta Nogometa za prijateljstvo je dobila epilog s šestim mednarodnim otroškim forumom, ki se ga je udeležilo 1.500 otrok iz 211 regij sveta

DELI NA