30.10.2018 | 1. SŽNL
V pričakovanju derbija SŽNL

Zadnja oktobrska sreda v letu 2018 bo prinesla še zadnjo tekmo 8. kroga SŽNL. Ljubljanska ŽNK Olimpija gosti vodilno ekipo lige ŽNK Telemach GMT Beltinci. Zmajčice derbi čakajo na 4. mestu s tekmo manj, gostje pa imajo po sedmih krogih popoln izkupiček. Za nameček pa v žepu tudi tri točke iz 1. kroga, ko so doma strle odpor aktualnih državnih prvakinj.

Tako je bilo v 1. krogu SŽNL 2018/2019:


SŽNL, 8. krog, 31.10.
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Telemach GMT Beltinci (13.00)

Najboljše strelke:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 13
Tjaša Tibaut ( ŽNK Telemach GMT Beltinci) 10
Adrijana Mori (ŽNK Olimpija Ljubljana) 10
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 8
Sara Makovec ( ŽNK Telemach GMT Beltinci) 8

Šteje le zmaga

“Vse je super, v dobrem razploženju čakamo derbi s Pomurkami,” pravi trener Olimpije Peter Kristan, ki je s prihodom Jadranke Zilić rešil več dilem na en mah, svoji ekipi pa zagotovil mirnost. Štart v sezono je bil za Olimpijo naporen. Igralski osip po sezoni je bil prevelik, da bi optimalno pripravljene pričakale kvalifikacije lige prvakinj, potem pa še uvod prvenstva. Tudi zato so izgubile 19. avgusta v Beltincih, 3:2 je bilo.

“To bo prava tekma, komaj čakamo, da se začne. Na voljo imam vse igralke, zdrave so in pripravljene,” nadaljuje Kristan, ki se zaveda, da ima tekma v Ljubljani veliko težo in pomen.

“Dali bomo vse do sebe, zmaga nam omogoča, da ostanemo v boju za naslov prvakinj. Če ne uspemo, potem je za nas vsega konec. Štejejo le tri točk,” odločno nadaljuje Kristan, ki se je odločil, da bo ekipo trenerke Nuše Ladinek napadel od prve sekunde.

“Ne bomo čakali, ampak igrali. Gostjam je tudi točka dovolj, zato bodo morda malce bolj previdnejše,” še doda Kristan.

V Ljubljano po zmago

V Beltincih so vikend izkoristili za štiri treninge in kvalitetno pripravo na sredino tekmo.
“Vemo, kako je to pomembna tekma in kaj je v igri. V Ljubljano gremo, da osvojimo tri točke,” pove trenerka pomurske vrste Nuša Ladinek.

Po uvodnih sedmih krogih SŽNL nima razloga za slabo voljo, poudari pa, da je nekaj rezerv v igri še ostalo. “Želim si, da se na derbiju pokažemo z našo najboljšo možno igro, z maksimalnim pristopom in upoštevanjem navodil ter z željo, ki nas bo gnala,” nadaljuje Nuša Ladinek.

Prepričana je, da oba strokovna štaba dobro poznata individualne kvalitete posameznih igralk. “Težili bomo h kombinatorni igri. Vemo, da imamo perspektivne in kvalitetne igralke, to moramo vse postaviti na teren. O ekipi Olimpije ne bi, jih pa spoštujemo. Čeprav so doživele precej sprememb, so še vedno kakovosten in za nikogar lahak tekmec,” sklenejo v Beltincih.

Ekipi nimata težav s poškodbami ali s kaznimi.

Še brez remija

Zasedbi sta do danes odigrali 10 uradnih prvenstvenih tekem, nobena pa se ni končala z remijem! Prve tri, bilo je v sezoni 2015/16, so z gol razliko 20:0 dobile Pomurke. V naslednji sezoni so Ljubljančankam pripadla dva derbija, enega so izgubile. V lanski sezoni so se vse tri tekme končale v prid zmajčic, letošnja prva pa v prid Beltinčank. Olimpija je najvišjo zmago zabeležila 10.9. 2017 (0:3), Pomurke pa 23.8. 2015 (10:0).

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA