27.02.2018 | U17
V Vipolžah remi z Bosno in Hercegovino

Kadetska reprezentanca Slovenije se je pred dnevi zbrala še na zadnji pripravljalni akciji pred elitnim krogom kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bo konec marca gostila Madžarska.

Gostje mladih Slovencev so vrstniki iz reprezentance Bosne in Hercegovine, selekciji pa sta danes odigrali prvo od dveh prijateljskih srečanj. Zaradi neugodnih vremenskih razmer je bil obračun iz Ajdovščine preseljen v Vipolže. Tekmeca sta se v Goriških Brdih razšla brez zmagovalca, v 80 minutah dvoboja se mreži nista zatresli.

»Za nami je zahtevna tekma s kakovostno reprezentanco Bosne in Hercegovine. Pogoji za igro so bili zahtevni. Prvi polčas je ponudil izrazito priložnost Bosne in Hercegovine. Prevladovali smo v posesti žoge, medtem ko so bili gostje v prvi polovici tekme nekoliko konkretnejši,« se je prvega polčasa dotaknil selektor Agron Šalja.

Prvi mož kadetske izbrane vrste je bil bolj zadovoljen z videnim v nadaljevanju: »V drugem polčasu smo popravili nekaj stvari v fazi napada. Igrali smo bolj direktno in bili nevarnejši. Bili smo boljši nasprotnik, ustvarili smo si štiri dobre priložnosti, a nismo zadeli in rezultat se ni spremenil. Tekma je bila zelo dobrodošla za pripravo na elitni del kvalifikacij, ko nas prav tako čakajo kakovostni in agresivni tekmeci.«

Slovenci se bodo v četrtek še enkrat pomerili z današnjim nasprotnikom. »Čaka nas še ena tekma, na kateri bodo priložnost dobili tudi fantje, ki danes niso igrali. Tako bomo imeli po tej akciji jasno sliko glede kadra za elitni del kvalifikacij,« zaključuje Šalja.

SLOVENIJA U17 - BOSNA IN HERCEGOVINA U17 0:0

Slovenija U17: Gril, Kocar, Burin, Matko, Maher, Mutavčić, Svetlin, Simić (62. Repas), Urbančič, Pečar, Kukovec (62. Pucihar). Selektor: Agron Šalja.
Bosna in Hercegovina U17: Dizdarević, Muminović, Islamović, Bečavac, Rankić, Voloder, Badžak, Šarić, Herić, Baltić, Nikolić. Igrali so še: Kurbaša, Hasić, Čoko, Kadrić, Mujić, Radonja, Mujanović, Popović, Mehić. Selektor: Zoran Erbez.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 22.03.2018 | U17
  Zadnja minuta odnesla zmago
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo odprla z remijem. Slovencem se je po golu Tamara Svetlina, ki je v 57. minuti izkoristil najstrožjo kazen, že nasmihala zaslužena zmaga, ki pa so jo odnesle zaključne minute, ko so Madžari zadeli za delitev točk.
 • 20.03.2018 | U17
  V Budimpešti za vozovnico v Anglijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije v četrtek pričenja elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bo maja gostila Anglija. Mladi Slovenci se bodo za uvrstitev na zaključni turnir borili na Madžarskem, kjer bodo ob gostiteljih nasprotniki še izraelski in romunski vrstniki.
 • 12.03.2018 | U17
  Šalja izbral za Elitni krog kvalifikacij
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 22. in 28. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo U17 2018. Selektor Agron Šalja je v ta namen vpoklical dvajset reprezentantov, ki se bodo zbrali v petek, 16. marca.
 • 01.03.2018 | U17
  Tudi v drugo brez zadetkov
  Slovenska reprezentanca do 17 let se je na drugi trening tekmi v Vipolžah razšla z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine z rezultatom 0:0.
 • 19.02.2018 | U17
  Pred kvalifikacijskim turnirjem še dvakrat z Bosno in Hercegovino
  Kadetsko reprezentanco Slovenije konec marca čaka elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, četa selektorja Agrona Šalje pa se bo še pred obračuni z Madžari, Izraelci in Romuni v dveh prijateljskih tekmah pomerila z Bosno in Hercegovino.
 • 09.02.2018 | U17
  V drugi tekmi tesna zmaga Grkov
  Kadetska reprezentanca Slovenije je včeraj odigrala še drugo prijateljsko srečanje na grških tleh. Po torkovem neodločenem izidu brez zadetkov so se v drugi tekmi tesne zmage veselili gostitelji, ki so zadetek za zmago z 2:1 dosegli v izdihljajih tekme.
 • 07.02.2018 | U17
  Prva tekma ni ponudila zmagovalca
  Kadetsko reprezentanco Slovenije spomlada čaka elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, izbranci selektorja Agrona Šalje pa v teh dneh gostujejo pri grških vrstnikih, s katerimi so včeraj odigrali prvo od dveh prijateljskih srečanj.
 • 29.01.2018 | U17
  Kadetska reprezentanca v Grčijo
  Kadetsko reprezentanco Slovenije v začetku februarja čakata dve prijateljski preizkušnji. Izbranci selektorja Agrona Šalje bodo v sklopu priprav na marčevski elitni krog kvalifikacij za kadetsko evropsko prvenstvo gostovali v Grčiji.
 • 06.12.2017 | U17
  Izraelci, Madžari in Romuni tekmeci za preboj na evropsko prvenstvo
  Sedež Evropske nogometne zveze, ki domuje v Nyonu, je bil danes v znamenju žreba kvalifikacijskih skupin za kadetsko in mladinsko evropsko prvenstvo.  Kadetska reprezentanca Slovenije je bila udeležena v obeh žrebih.

DELI NA