20.09.2018 | 2. SNL
V Šiški za vrnitev v zmagovalne tirnice

V soboto bodo odigrani štiri srečanja osmega kroga 2. SNL, uvodno tekmo pa si bo moč ogledati v prenosu na Sportklubu. Ob 14. uri se bodo za nove točke udarili nogometaši Brava in Krke, ki iščejo vrnitev v zmagovalne tirnice.

Ljubljančani so v zadnjih dveh krogih osvojili točko, Novomeščani pa zmago neuspešno napadajo že štiri tekme, v tem času pa so na svoj račun dodali vsega dve točki. Varovanci Borivoja Lučića so nazadnje remizirali z Ankaranom Postojno, čeprav se je Dolenjcem v drugem polčasu že široko nasmihala tretja zmaga sezone. Novomeški drugoligaš je z goloma Dohyuna Kima in Davida Škrbca vodili z 2:0, gostje pa so z zadetkoma v razmaku dobre minute prišli do remija. Krka se je z remijem izognila vsaj tretjemu zaporednemu porazu, saj so farmacevti pred tekmo z Ankarančani izgubili z Beltinci in Bravom, zadnjo zmago pa so vknjižili v spopadu z Jadranom.

Pred gostovanjem pri Bravu je na strani Novomeščanov vsaj zgodovina, saj je Krka v minuli sezoni dobila obe tekmi. Za jesensko slavje v prestolnici sta za preobrat poskrbela Denis Cerovec in Maks Slunjski, ki ju ni več v novomeškem klubu, Ljubljančani pa so pokleknili tudi na Portovalu. Bravo je na Dolenjskem že v uvodnih minutah tekme doživel pravcato lekcijo Mateja Potokarja, ki je v tretji in šesti minuti dvakrat matiral Igorja Vekića, zmago pa je v končnici prvega polčasa potrdil Žiga Kastrevec.

Ljubljanska ekipa je v primerjavi z minulo sezono doživela precej sprememb. Najtrdnejša obramba lige je močnejša za Darka Zeca, ki bo lahko v soboto že kandidiral za debi v rumenem dresu. Robustni branilec se lahko pohvali s 190 prvoligaškimi nastopi, s svojimi izkušnjami pa bo dobrodošla okrepitev za mlado obrambo Brava, ki je po izjemnem odporu Mariboru še eno bolečo lekcijo doživela v Lendavi. Ljubljančani so v Prekmurju že vodili z 0:2, a zadetka Davida Brekala in Mustafe Nukića nista bila dovolj. Gostitelji so v drugem polčasu po zaslugi Zeljka, Prahića in Roginića prišli do popolnega preobrata, Bravu pa zadali prvi ligaški poraz sezone.

Domači strateg Grabić nima težav s kaznovanimi nogometaši, Borivoje Lučić pa bo v Šiški pogrešal poletnega povratnika v Krko Marka Jakolića, ki je dvoboj z Ankaranom Postojno sklenil predčasno.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2018 | 2. SNL
    Novo mesto gosti dvoboj sosedov na lestvici
    Na programu Sportkluba si boste lahko ogledali obračun Ilirije in Nafte, pred kamero NZS pa se bodo udarili sosedje na ligaški razpredelnici, nogometaši Krke in Brava. Pred srečanjem sta spregovorila Matej Potokar in Domen Jugovar.
  • 29.09.2017 | 2. SNL
    Bravo gosti Novomeščane
    Bravo je s sredino točko v Dobu prekinil serijo porazov, po skromnejšem pričetku sezone pa se pobirajo tudi Novomeščani. Krka bo v sobotnem popoldnevu gost Ljubljančanov, zanimiv spopad pa si boste lahko ogledali tudi v prenosu na spletni strani NZS.

DELI NA