16.06.2017 | Nogomet za vse (splošno)
V NNC Brdo preizkusna tekma v hodečem nogometu

V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je včeraj potekala preizkusna tekma v hodečem nogometu med predstavniki Nogometne zveze Slovenije in Društvom za zdravje srca in ožilja.

Šport je zdrav način življenja in pozitivno vpliva na človekov razvoj in zdravje. Tudi v nogometu se zavedamo, da je temelj vseh športnih programov popularnost panoge, ki se izraža v množičnosti. Zato želimo nogomet prilagoditi različnim skupinam ljudi, da bodo z njim izboljševali svoje življenje. Če smo otrokom prilagodili nogomet tako, da smo jim zmanjšali igrišče in sedaj bolj uživajo ter napredujejo v igri z več dotikov, je prav, da ne pozabimo niti na starejšo populacijo in jim ponudimo nogomet v nižjem tempu.

Hodeči nogomet je namenjen v prvi vrsti starostnikom, ki zaradi različnih vzrokov ne morejo več teči, še vedno pa se lahko gibajo. Ni pa primeren samo za njih, kar lahko potrdijo vsi, ki so preizkusili ta način igre v NNC Brdo. Nogomet brez teka in visokih žog je zabaven in zanimiv. Gibanje pozitivno vpliva na vse velike sisteme človeškega telesa od srčno žilnega do nevromišičnega, hkrati pa s tretjim polčasom po tekmi poskrbi za druženje in komunikacijo teh ljudi, ki imajo velikokrat nemalo težav prav zaradi pomanjkanja gibanja in osamljenosti. Hodeči nogomet lahko igrajo vsi, ne glede na starost, ki jim sedeči način življenja prinaša slabo stanje osnovne telesne kondicije in jih tovrstna aktivnost spravi v gibanje brez velikega napora. Ob tem gre tudi za zabavno popestritev druženja.

V NNC Brdo je tako nastal novi nogometni program, za katerega upamo, da bo omogočal ljudem udejstvovanje v naši čudoviti igri tudi na starost njihovega življenja. Enkrat nogometaš za vedno nogometaš pa je slogan, ki bo končno uresničljiv tudi v praksi.

Tekst: RK
Foto, video: MAl

SORODNE NOVICE

 • 07.02.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  V pričakovanju informativnega dne
  Letos mineva šestindvajset let od ustanovitve Gimnazije Šiška ter sedemnajst let sistematičnega in načrtnega dela v nogometnih oddelkih v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije. Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠC PET) ima za sabo sedemdeset letno tradicijo ter dvanajst let sodelovanja z Nogometno zvezo Slovenije.
 • 06.12.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Slovenija dobila nasprotnike tudi v Pokalu regij
  V švicarskem Nyonu je včeraj potekal tudi žreb skupin v Pokalu regij za sezono 2018/19. V najmočnejšem evropskem nogometnem tekmovanju za amaterje bo nastopalo 39 držav, vključno s Slovenijo, ki se bo uvodoma predstavila v predkrogu.
 • 27.11.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogometne počitnice za otroke na Debelem rtiču
  Nogometna zveza Slovenije bo v sodelovanju z Mladinskim zdraviliščem in letoviščem Debeli rtič v okviru pridobljenih finančnih sredstev iz naslova UEFA Children Fundation omogočila brezplačne nogometne počitnice 180. otrokom in mladostnikom, ki živijo v težkih socialnih razmerah.
 • 13.11.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Ekonomisti v Krakovu do zgodovinske zmage
  V nedeljo se je v poljskem Krakovu odvijala krstna izvedba Evropske poslovne nogometne lige. Srečalo se je osem moštev iz šestih držav, z zgodovinskim naslovom pa se lahko pohvalijo Slovenci, profesorji in drugi sodelavci Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.
 • 10.11.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Ljubljanske ekonomiste čakajo evropske preizkušnje
  V nedeljo bo v poljskem Krakovu potekal prvi evropski poslovni nogometni pokal, ki se ga bodo udeležili tudi prvaki lanske sezone Poslovne nogometne lige, moštvo Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.
 • 01.10.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  NZS in UEFA Grassroots dan v NNC Brdo
  September je za evropsko nogometno zvezo UEFA in nogomet poseben mesec v katerem poudarijo poseben pomen Nogometa za vse kot temeljni program kvalitetnih selektivnih nogometnih vsebin. Pod imenom Grassroots prepoznavamo vse pojavne oblike nogometa, od otroškega do veteranov.
 • 15.09.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  UEFA Grassroots posvet na Nogometni zvezi Slovenije
  Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je ta teden potekal posvet na tekmo Grassroots nogometa, ki je v Sloveniji prepoznaven kot Nogomet za vse. Predstavnika Uefe, Jamie Houchen in Igor Jankovič, sta se s predstavniki NZS v dvodnevnem pogovoru dotaknila vseh področij Nogometa za vse in ocenila trenutno stanje nogometnih vsebin v Sloveniji.
 • 08.07.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogomet za prijateljstvo tudi z vidno slovensko udeležbo
  Ruski St. Petersburg je poleg finala pokala konfederacij gostil že peto izvedbo projekta Nogomet za prijateljstvo. Projekta v organizaciji Gazproma se je udeležila tudi slovenska delegacija, ki je globok pečat pustila tudi v nogometnem turnirju, domov pa se je vrnila z novo lepo izkušnjo.
 • 20.06.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Ekonomisti do prvega naslova v Poslovni ligi NZS
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo se je v soboto odvijalo sklepno dejanje letošnje sezone Poslovne lige NZS. Na zaključnem dogodku je tokrat sodelovalo 19 moštev, ki so se na nogometnem igrišču borili tako za prvaka Poslovne lige NZS kot tudi za naslov v Poslovnem pokalu NZS.

DELI NA