16.06.2017 | Nogomet za vse (splošno)
V NNC Brdo preizkusna tekma v hodečem nogometu

V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je včeraj potekala preizkusna tekma v hodečem nogometu med predstavniki Nogometne zveze Slovenije in Društvom za zdravje srca in ožilja.

Šport je zdrav način življenja in pozitivno vpliva na človekov razvoj in zdravje. Tudi v nogometu se zavedamo, da je temelj vseh športnih programov popularnost panoge, ki se izraža v množičnosti. Zato želimo nogomet prilagoditi različnim skupinam ljudi, da bodo z njim izboljševali svoje življenje. Če smo otrokom prilagodili nogomet tako, da smo jim zmanjšali igrišče in sedaj bolj uživajo ter napredujejo v igri z več dotikov, je prav, da ne pozabimo niti na starejšo populacijo in jim ponudimo nogomet v nižjem tempu.

Hodeči nogomet je namenjen v prvi vrsti starostnikom, ki zaradi različnih vzrokov ne morejo več teči, še vedno pa se lahko gibajo. Ni pa primeren samo za njih, kar lahko potrdijo vsi, ki so preizkusili ta način igre v NNC Brdo. Nogomet brez teka in visokih žog je zabaven in zanimiv. Gibanje pozitivno vpliva na vse velike sisteme človeškega telesa od srčno žilnega do nevromišičnega, hkrati pa s tretjim polčasom po tekmi poskrbi za druženje in komunikacijo teh ljudi, ki imajo velikokrat nemalo težav prav zaradi pomanjkanja gibanja in osamljenosti. Hodeči nogomet lahko igrajo vsi, ne glede na starost, ki jim sedeči način življenja prinaša slabo stanje osnovne telesne kondicije in jih tovrstna aktivnost spravi v gibanje brez velikega napora. Ob tem gre tudi za zabavno popestritev druženja.

V NNC Brdo je tako nastal novi nogometni program, za katerega upamo, da bo omogočal ljudem udejstvovanje v naši čudoviti igri tudi na starost njihovega življenja. Enkrat nogometaš za vedno nogometaš pa je slogan, ki bo končno uresničljiv tudi v praksi.

Tekst: RK
Foto, video: MAl

SORODNE NOVICE

 • 18.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  NNC Brdo v znamenju veteranskega nogometa
  Nacionalni nogometni center Brdo je v nedeljo gostil finalni turnir najboljših veteranskih ekip posameznih Medobčinskih nogometnih zvez. V letošnji sezoni so v projektu sodelovala moštva iz sedmih medobčinskih zvez.
 • 13.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Veliko nogometa, še več prijateljstva
  V športnem kompleksu moskovske Lokomotive se je odvijal osrednji dogodek Nogometa za prijateljstvo. 32 ekip z otroci iz 211 držav sveta se je med sabo pomerilo v posebnem nogometnem prvenstvu, kjer je bil osrednji poudarek na sproščenem duhu in ozaveščanju o problematiki ogroženih živalskih vrst.
 • 11.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Začenja se prvenstvo Nogometa za prijateljstvo
  V torek se v Moskvi začenja prvenstvo Nogometa za prijateljstvo, kjer se bodo v nogometnih veščinah pomerili otroci iz 211 držav in regij po celem svetu. Med njimi bodo tudi slovenski predstavniki, na čelu z Janom Bekom, ki bo opravljal vlogo trenerja ekipe »Western Gorilla«.
 • 09.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogomet za prijateljstvo: Otroci prispeli v Moskvo
  Otroci iz 211 držav in regij so prispeli v Moskvo, kjer se je začel osrednji del projekta Nogomet za prijateljstvo 2018. Med njimi so tudi trije slovenski predstavniki, Rene Rantuša Lampreht, Tija Karič in Jan Bek.
 • 04.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Slovenski vinarji četrtič evropski prvaki v nogometu
  Slovenski vinarji so četrtič postali evropski prvaki v nogometu. Naslov so ubranili na domačem prvenstvu, na katerem so na finalni tekmi v Murski Soboti s 3:2 (1:0) ugnali Nemčijo ter se ji oddolžili za poraz v predtekmovalnem delu. Na tekmi za tretje mesto je Češka s 3:0 ugnala Italijo.
 • 29.05.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Na svetovno prvenstvo tudi Rene Rantuša Lampreht
  Svetovno prvenstvo v nogometu 2018 bo imelo močan slovenski pridih, saj poleg Tije Karič in Jana Beka v okviru mednarodnega projekta Nogomet za prijateljstvo potuje v Rusijo tudi Rene Rantuša Lampreht.
 • 28.05.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Začenja se Vino Euro 2018
  Jutri se v Sloveniji začenja 5. evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu. Na mednarodnem dogodku amaterskega nogometa na »velikem« igrišču z delno prilagojenimi pravili bodo poleg Slovenije, ki je na zadnjem EP 2016 v Meinzu/Nemčiji osvojila 1. mesto in tako že 3. v zgodovini postala evropski prvak, nastopile še reprezentance Avstrije, Italije, Madžarske, Nemčije, Švice, Češke in Portugalske.
 • 25.04.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci obeležili mednarodni dan nogometa in prijateljstva
  Mednarodni dan nogometa in prijateljstva praznovali v Sloveniji in v več kot dvestotih mestih po celem svetu.
 • 22.04.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Znana mlada ambasadorja, ki bosta predstavljala Slovenijo na Nogometu za prijateljstvo 2018
  Predstavnika Slovenije sta obiskala Marcosa Tavaresa in mu predstavila letošnji projekt Nogomet za prijateljstvo, ki se bo odvil na Svetovnemu prvenstvu 2018 v Rusiji.
 • 18.04.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zmaga vnovič nogometašem MNZ Maribor
  Slovenski amaterski nogomet bo na mednarodni ravni tudi letos predstavljala selekcija MNZ Maribor. Štajersko-koroška zasedba je premagala moštvo MNZ Koper. Primorci so povedli z golom Savskega, a je sledil preobrat ekipe MNZ Maribor, ki je po petih doseženih zadetkih ponovila lansko slavje.

DELI NA