V Moskvo po novo presenečenje

S članskim moštvom so v ponedeljkovem dopoldnevu proti Moskvi poleteli tudi nogometaši mladinske selekcije Maribora. Tudi za četo Muamerja Vugdalića velja, da je doslej edine točke osvojila v dvoboju s Spartakom, mlade vijolice pa bodo novo presenečenje iskale tudi v Moskvi.

Septembrski obračun v Lendavi je z natančnim udarcem odločil Tomi Horvat, Mariborčani pa so se po zadetku Prekmurca veselili presenetljiv, a pomembnih točk. Le-te Maribor še vedno ohranjajo v boju za napredovanje, saj imata Sevilla in Spartak na svojem računu dve točki več. To pomeni, da bi Mariborčani v primeru uspešnega razpleta dvoboja s Spartakom v zadnji tekmi skupinskega dela UEFA Mladinske lige prvakov sami odločali o svoji usodi in morebitnem napredovanju. Vloga favorita v torkovem spopadu kljub vsemu pripada Moskovčanom, ki so po porazu v Sloveniji premagali Liverpool, nato pa dvakrat zapored remizirali s Sevillo.

Mariborski upi so bili manj uspešni, saj so se z gostovanja v Andaluziji vrnili z minimalnim porazom, obakrat pa so morali priznati premoč tudi Liverpoolu, ki ga vodi sloviti Steven Gerrard. Muamer Vugdalić je že v Angliji pogrešal nekaj pomembnih adutov, nič drugače pa ne bo niti tokrat. Nekdanji branilec se je s svojimi varovanci na pot kljub vsemu odpravil z optimizmom: »Gremo odigrati dobro tekmo, se taktično ustrezno postaviti. Imamo nekaj težav z odsotnostjo poškodovanih igralcev, tako da se bo treba prilagoditi, vendar imamo svoje adute in gremo optimistično na pot. Z željo po pozitivnem rezultatu.«

Mladinska zasedba se v Moskvo podaja kot vodilno moštvo državnega prvenstva in s popotnico petih zaporednih zmag. Po kar osmih zadetkih v mreži Mure, v dvoboju s katero je blestel predvsem petkratni strelec Aljoša Matko - v Lendavi je zatresel tudi mrežo Liverpoola-, so bili Mariborčani uspešni tudi v Krškem. Kljub temu Vugdalić na domačih zelenicah pogreša več močnejših tekem: »Po tisti naši medsebojni tekmi nogometaši Spartaka niso več izgubili, dobro igrajo, stopnjujejo formo, a imamo po opravljenih analizah in naši temeljiti pripravi svoje načrte. Ne glede na rezultate smo z vsako tekmo bližji tekmecem, je pa opazen naš problem, da nimamo toliko dvobojev na takšni ravni v domačem tekmovanju. V nasprotnem primeru bi bili še bolj konkurenčni.«

»Zavedamo se, da nas čaka zahtevna tekma. Ker smo jih premagali v prvem dvoboju, bodo tekmeci imeli še večjo željo, da se nam oddolžijo. Na igrišče bomo šli z enakim razmišljanjem, ne oziramo se na to, kar je bilo v Lendavi. Storili bomo vse, kar je v naših močeh, da pridemo do točk, kar nam v zadnjih tekmah ni uspelo. Spoznali smo razliko med domačimi in evropskimi tekmami, na tem višjem nivoju je potrebna popolna osredotočenost na igro. Od prve do zadnje minute, saj se vsaka napaka kaznuje,« pa o pričakovanjih slačilnice pravi visokorasli napadalec Nino Kukovec.

Dvoboj mladincev Spartaka in Maribora se bo na igrišču Akademije Spartaka pričel opoldne oziroma ob 14. uri po lokalnem ruskem času. Potek dvoboja bodo nadzirali latvijski sodniki, z Aleksandrsom Anufrijevsem na čelu.

UEFA Mladinska liga prvakov, peti krog:

Torek, 12:00: SPARTAK MOSKVA (RUS) - MARIBOR

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor s tremi goli v drugem polčasu do nove zmage
    Nogometaši Maribora so v 32. krogu Prve lige Telemach doma premagali Rogaško s 3:0 (0:0).
  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Rogaška
    Nedeljski spored odpira štajerski spopad med Mariborom in Rogaško. Komu bo pripadel?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Vijoličasti do točke pri Bravu
    Nogometaši Brava Kostela in Maribora so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Maribor
    Razočarani Bravo gosti eno najbolj vročih ekip pomladi. Lahko Šiškarji kljub vsemu presenetijo vijoličaste?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:1).
  • 04.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Maribor
    Potem ko je z gostovanja pri vodilni ekipi lige Aluminij odnesel točko, bo skušal štrene zmešati še Mariboru. Mu lahko uspe?

DELI NA