V Liverpoolu tudi s številčno podporo

Tudi za zasedbo Maribora se v sredo pričenja druga polovica skupinskega dela UEFA Lige prvakov. Slovenski prvak gostuje v Angliji, na kultnem Anfieldu pa bo v dvoboju z Liverpoolom popravljal vtis po porazu v Ljudskem vrtu, na zelenici katerega so Otočani zabili kar sedem zadetkov.

Darko Milanič je na letalo, ki je v torkovem večeru, po vnovičnih zapletih in dolgem čakanju, poletelo iz mariborskega letališča, uvrstil 22 nogometašev, na sever Anglije pa se odpravlja še več kot 2.400 pristašev vijoličastih. Gre za rekordno številko mariborskih navijačev na gostovanjih izven meja Slovenije, ki bo po besedah mariborskega stratega poskrbela za dodatno spodbudo: »To je posebna situacija, v kateri smo skupaj z našimi navijači. Gre za rekord na gostovanjih v tujini, zelo smo veseli te podpore. Čutimo jo v vsakem trenutku in trudimo se upravičiti zaupanje. Vse skupaj nas čaka uživanje med pomembneži. Čeprav igramo proti moštvu, ki je res na visokem nivoju, moramo vedeti, da smo si to zaslužili. To smo dosegli na igrišču in gremo pokazati, zakaj smo del te posebne zgodbe.«

Mariborčani se v Liverpool podajajo z dobro popotnico, saj so pred odhodom v Anglijo dobili dvoboj z Domžalčani. Obračun ob Kamniški Bistrici je odločil Jasmin Mešanović, ki je sredi uspešne serije, saj je zadel na zadnjih treh ligaških preizkušnjah. A zmaga v Domžalah je že pozabljena, poudarja Milanič: »Ta zmaga prinaša veliko pozitivnih zadev. Ko se začnemo pripravljati na Liverpool, pa bo že v ozadju. Seveda je zelo pomembna, ker želimo biti spet prvi in zato bomo trdo delali, vendar je potem zgodba v Liverpoolu zgodba zase. Želim videti moštvo, ki je zelo povezano med seboj in bo znalo tudi kaj potrpeti. Da ne bomo delovali posamično, ampak kot homogena skupina, saj je kvaliteta nasprotnika res izredna.«

Štajerci bodo skušali v mestu Beatlov popraviti vtis po visokem porazu v Ljudskem vrtu, ki ga je četa trenerja Jürgena Kloppa zapustila s kar sedmimi doseženimi zadetki. Gostje, ki so v Mariboru prekinili serijo sedmih tekem brez zmage, so odpor gostiteljev strli že v četrti minuti, ko je Jasmina Handanovića premagal Firmino. Domača mreža se je v nadaljevanju zatresla še šestkrat, Martin Milec pa pred odhodom v Liverpool poudarja, da bo v sredo potrebno bolje odpreti srečanje: »Zagotovo bomo še enkrat imeli temeljite priprave. Zdaj vemo, dejansko smo vedeli že prej, kje je njihovo najmočnejše orožje. Ampak smo v Mariboru vse pokvarili s slabim začetkom. Zato bo zdaj treba igrati pametneje, predvsem pa bolj zbrano. Verjamem, da bo v sredo zgodba drugačna. Tista izkušnja iz Ljudskega vrta je pozabljena.«

»Vemo, kaj nas čaka. Treba se bo maksimalno pripraviti, biti veliko bolj zbrani že od prve sekunde, ne pa tako, kot je bilo v Mariboru. Verjamem, da se bomo predstavili v boljši luči, tudi ta tekma v Domžalah nam je dala dodatno samozavest. Odigrali smo jo že neprimerno boljše kot prejšnjo proti Ankaranu, ko se ni bilo lahko odzvati po sedmih prejetih golih,« še dodaja Milec, ki bo v sredo odigral že 43. evropsko preizkušnjo, 34. v mariborskem dresu. Kot je znano že nekaj časa, bodo vijolice na Anfieldu zaigrale brez Denisa Šmeja in Luke Zahovića, ostali nogometaši pa so nared za nastop. Klopp bo zagotovo pogrešal Lallano in Maneja, vprašljiv pa je tudi nastop Lovrena in Coutinha, ki se je v Mariboru veselil gola za vodstvo z 2:0.

Mariborčani bodo v petem gostovanju v Angliji lovili prve točke, v preteklosti so izgubili dvoboje z Birminghamom, Chelseajem, Tottenhamom in Wiganom. UEFA je srečanje zaupala slovaškim sodnikom. Glavni delivec pravice bo Ivan Kružliak.

UEFA Liga prvakov, četrti krog:

Sreda, 20:45: LIVERPOOL (ANG) - MARIBOR

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Rogaška
    Nedeljski spored odpira štajerski spopad med Mariborom in Rogaško. Komu bo pripadel?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Vijoličasti do točke pri Bravu
    Nogometaši Brava Kostela in Maribora so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Maribor
    Razočarani Bravo gosti eno najbolj vročih ekip pomladi. Lahko Šiškarji kljub vsemu presenetijo vijoličaste?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:1).
  • 04.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Maribor
    Potem ko je z gostovanja pri vodilni ekipi lige Aluminij odnesel točko, bo skušal štrene zmešati še Mariboru. Mu lahko uspe?
  • 27.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Kalcer Radomlje
    V reprizi pokalnega obračuna z začetka meseca se bo Maribor pomeril z Radomljami. Kdo bo boljši?

DELI NA