V Lendavi po novo presenečenje

Na sončni strani Alp v torek gostuje slovito ime evropskega nogometa. Članska ekipa Maribora se bo v večernem terminu udarila s petkratnim evropskim prvakom Liverpoolom, že zgodaj popoldne pa bosta v Lendavi na delu mladinski selekciji omenjenih klubov.

Z Liverpoolom bo v Lendavi gostoval tudi Steven Gerrard, ki se je po koncu aktivne nogometne kariere podal v trenerske vode in pred letošnjo sezono prevzel vodenje mladinske selekcije matičnega kluba. Sedemintridesetletni strateg se lahko po dveh krogih UEFA Mladinske lige prvakov pohvali s tremi točkami, toliko pa jih imajo tudi Mariborčani. Štajerci so v uvodnem krogu, z golom Tomija Horvata, ugnali moskovski Spartak, Liverpoolčani pa so bili s 4:0 boljši od Seville, a nato tesno izgubili v Rusiji. V Andaluziji so bili neuspešni tudi Mariborčani, ki so klonili po golu v drugem polčasu, tako pa imajo vsa štiri moštva ob porazu še zmago.

Položaj na lestvici se lahko povsem premeša že po tekmah tretjega kroga skupinskega dela, ko Sevilla odhaja v Rusijo, Maribor pa se bo v Lendavi pomeril z Liverpoolom. Gostitelji so gostom prepustili vlogo favorita, čeprav v domačem prvenstvu ne blestijo in zasedajo šesto mesto. Po petih krogih tekmovanja so sicer še neporaženi, a so ob treh neodločenih izidih vknjižili še dve zmagi, zadnjo v mestnem derbiju z Evertonom, ki so ga ugnali s 3:1. Po vodstvu gostov je v drugem polčasu zablestel 16-letni Curtis Jones, ki se je podpisal pod prvi in drugi gol, nato pa še podal za tretjega. Mladi vezist je blestel tudi v dvoboju s Sevillo, v mrežo katere je pospravil dva od štirih zadetkov.

Mariborčani so v domačem prvenstvu vodilni in še neporaženi, v sedmih odigranih tekmah pa so nanizali kar šest zmag, konec prejšnjega tedna pa so prvič ostali brez zmage. Dvoboj z Bravom, ki je s tremi tekmami več prav tako osvojil 19 točk, se je razpletel z 1:1. »To bo za fante tekma kariere. Prihaja vrhunska ekipa, čaka nas posebna preizkušnja. Dobili smo posnetke, analizirali nasprotnike. Priprava bo temeljita, verjamemo, da tudi izvedba in da bomo videli odlično tekmo,« o pomenu torkovega dvoboja pravi trener Muamer Vugdalić in dodaja, da lahko njegovi varovanci s pametno igro tudi presenetijo: »Pogumno in ne brezglavo. Z odgovorno in disciplinirano igro je treba verjeti v dober rezultat in prepričani smo, da smo lahko uspešni.«

Eden od pomembnejših adutov nekdanjega branilca bo tudi Žan Kolmanič. Prlek že ima nekaj članskih izkušenj, saj je v poletnih pripravah nase opozoril tudi Darka Milaniča, ki mu je priložnost namenil tudi na uradnih preizkušnjah. Bočni branilec pred obračunom z nasprotnikom slovitega imena poudarja, da bo pomembna tudi regeneracija: »Pri članih sem se naučil igrati pod večjim tempom in to mi pride prav tudi v mladinski ligi prvakov. Pred torkovo tekmo je imela ob pripravi na nasprotnika velik pomen tudi dobra regeneracija, saj smo številni igralci imeli še v preteklem tednu obveznosti v reprezentanci in se po treh odigranih kvalifikacijskih tekmah ekipi priključili dan pred tekmo v prvenstvu. Toda pred torkovim velikim izzivom ni potrebne dodatne motivacije. Liverpool je seveda favorit, toda verjamemo vase. Na takšni tekmi lahko zaigramo le najboljše, kot zmoremo.«

Obračun z Liverpoolom se bo pod lendavskimi griči pričel ob 13. uri, ob prostem vstopu na tribune lendavskega Športnega parka pa se bo srečanje moč ogledati tudi v klubskem spletnem prenosu.

UEFA Mladinska liga prvakov, tretji krog:

Torek, 13:00: MARIBOR - LIVERPOOL (ANG)

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Rogaška
    Nedeljski spored odpira štajerski spopad med Mariborom in Rogaško. Komu bo pripadel?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Vijoličasti do točke pri Bravu
    Nogometaši Brava Kostela in Maribora so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Maribor
    Razočarani Bravo gosti eno najbolj vročih ekip pomladi. Lahko Šiškarji kljub vsemu presenetijo vijoličaste?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:1).
  • 04.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Maribor
    Potem ko je z gostovanja pri vodilni ekipi lige Aluminij odnesel točko, bo skušal štrene zmešati še Mariboru. Mu lahko uspe?
  • 27.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Kalcer Radomlje
    V reprizi pokalnega obračuna z začetka meseca se bo Maribor pomeril z Radomljami. Kdo bo boljši?

DELI NA