V Kidričevem brez zadetkov

Aluminij - Gorica 0:0

* Športni park, sodniki: Šmajc (Kranj), Praprotnik in Kovačič (oba Ljubljana).
* Strelci: /.
* Aluminij: Janžekovič, Ploj, Martinović, Grgić, Jakšić, Muminović, Petrovič, Rogina, Horvat, Tahiraj (od 85. Krajnc), Trdina (od 77. Kene).
* Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Hodžić, Grudina, Kolenc, Kotnik (od 61. Jermol), Osuji, Bužinel (od 56. Gulič), Filipović (od 79. Smajlagić).
* Rumeni kartoni: Muminović; Osuji, Celcer, Filipović.
* Rdeči karton: Muminović (70.).

Do tega kroga prva zasledovalca vodilnega Maribora sta se v Kidričevem razšla brez zadetkov. Obe ekipi sta imeli nekaj lepih priložnosti, ki pa so po zaslugi vratarjev ostale neizkoriščene. neizkoriščena pa je ostala tudi številčna prednost Gorice, ki je imela zadnjih 20 minut igralca več na igrišču. Ekipi sta tako še vedno točkovno izenačeni.

V prvem polčasu so imeli predvsem domači ob sicer enakovredni igri dve izraziti priložnosti. Že v četrti minuti je do strela v bližini gola prišel Francesco Tahiraj, toda žogo poslal malce mimo vrat, v 26. minuti pa sta bila po protinapadu v dvoboju ena na ena Tadej Trdina in Gregor Sorčan, uspešnejši pa je bil slednji.

Sicer pa sta imeli obe ekipi še po nekaj strelov, ki so bili po večini premalo natančni ali prešibki. Enega nevarnejših pa je v 30. minuti sprožil povratnik v ekipo Aluminija Sanin Muminović, a se je izkazal goriški vratar. Pri gostih velja omeniti predvsem poskus Jake Kolenca, ko je v 22. minuti sprožil od daleč, Luka Janžekovič pa je žogo odbil čez gol.

V 55. minuti so bili znova nevarni gostitelji, ko je Lucas Horvat iz prve streljal s približno desetih metrov, še enkrat več pa je izvrstno posredoval Sorčan. Štiri minute pozneje je iz bližine zgrešil Tadej Trdina in tako zapravil novo lepo priložnost.

V 60. minuti je isti igralec streljal prešibko za Sorčana, v 70. minuti pa so domači ostali brez Muminovića, saj je dobil drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Nikom Jermolom.

Številčno močnejši Primorci so bili blizu zadetka v 83. minuti, ko je močno streljal Semir Smajlagić, Janžekovič pa je žogo preusmeril v vratnico. Aluminijev vratar je ustavil tudi žogo po poskusu Jermola v 90. minuti in tako v Kidričevem zadržal vsaj točko.

Aluminij bo v 9. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Ljubljani, Gorica pa bo dan prej gostila Krško.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Gorica
    8. krog odpirata ekipi Aluminija in Gorice, ki sta najbližja zasledovalca vodilnega Maribora. Kdo se bo razveselil novih točk?

DELI NA