11.10.2017 | WU19
V Kazahstan po napredovanje

Dekliška reprezentanca Slovenije do 19 let se bo v času od 14. do 26.10. udeležila Uefinega kvalifikacijskega turnirja za nastop na EP 2018. Kvalifikacije bo gostil Kazahstan, reprezentanca se bo zbrala 14. oktobra, 16.10. pa bo odletela na turnir. Selektorica Petra Mikeln je obelodanila seznam igralk, na katere računa.

Pripravljene

»Na kvalifikacije odhajamo z ekipo, ki je globalno gledano res leto dni mlajša. A se bomo skušali odločno zoperstaviti tekmicam. Ne skrivamo: želimo napredovati v elitni del kvalifikacij. Naša dekleta so tako izkušena in imajo toliko znanja, da to zmorejo. Bo pa odvisno od dnevne forme in vseh ostalih okoliščin. Dejansko se mora kdaj tudi kaj poklopiti. Tekmice poznamo: pridobili smo tudi posnetek igre Walesa, proti Kazahstanu pa smo že igrali na turnirju v Sočiju,« je pred začetkom nove akcije povedala Petra Mikeln.

Slovenija se bo v Kazahstanu v mestu Šimkent (na jugu države, premore tudi ženski nogometni klub) merila z vrstnicami Walesa, Anglije in Kazahstana. V elitni del kvalifikacij napredujeta prvo in drugouvrščeni ekipi kvalifikacijske skupine. Euro 2018 bo gostila Švica.

Kvalifikacije DU19 za EP 2018:

18.10.
Slovenija – Wales (11.00)

21.10.
Slovenija – Kazahstan (8.00)

24.10.
Slovenija – Anglija (8.00)

Vabljene igralke:
Sara Makovec (ŽNK Pomurje), Tinkara Frangež (ŽNK Pomurje), Maruša Česnik (ŽNK Pomurje), Urška Bratuša (ŽNK Maribor), Tjaša Kavšak (ŽNK Maribor), Isabella Pleterski (ŽNK Maribor), Sofia Markovič (ŽNK Maribor), Neva Kumalič (ŽNK Radomlje), Zala Vindišar (ŽNK Radomlje), Tija Vrhovnik (ŽNK Radomlje), Nika Šapek (ŽNK Radomlje), Izabela Križaj (ŽNK Radomlje), Lana Golob (ŽNK Radomlje), Sara Agrež (ŽNK Radomlje), Nika Pintarič (NK Krim), Urška Kepa (NK Krim), Jana Intihar (NK Krim), Ksenija Živadinovič (SV Eibiswald Damen AVT), Adrijana Mori (ŽNK Olimpija), Melania Pasar (ŽNK Ankaran Hrvatini).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 20.06.2018 | WU19
  Tesen poraz v Zenici
  Slovenska dekliška mladinska reprezentanca je s porazom (0:1) sklenila gostovanje v Bosni in Hercegovini. Odločitev o zmagovalcu je padla v 1. polčasu, ko je edini gol dosegla Minela Gačanica. Dekliška izbrana vrsta z delom nadaljuje julija.
 • 18.06.2018 | WU19
  Visoka zmaga mladink v Zenici
  Slovenska dekliška mladinska reprezentanca je s 4:0 v Zenici ugnala izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Gole za zmago so prispevale Neva Kumalič, Ana Milovič in Kim Juršnik, en zadetek pa so si domačinke zabile same. Ekipi se bosta pomerili še v sredo ob 11. uri.
 • 17.06.2018 | WU19
  Mladinke dvakrat proti BiH
  Včeraj se je zbrala, danes pa je proti Bosni in Hercegovini odpotovala ženska mladinska reprezentanca. V ponedeljek in sredo se bodo varovanke selektorice Petre Mikeln pomerile z domačimi vrstnicam, tekmi bosta na sporedu v Zenici.
 • 12.06.2018 | WU19
  Mladinke v BiH
  Mladinke se pripravljajo (skupne priprave bodo tudi v juliju, septembra pa tekmi z Madžarsko) na kvalifikacije za Euro 2019, prvi del kvalifikacij pa bo na sporedu med 3. in 9. oktobrom na Švedskem. Poleg Slovenije in gostiteljice bosta nastopili še izbrani vrsti Izraela in Kazahstana.
 • 10.04.2018 | WU19
  Švedinje po preobratu
  „Rezultat ni pozitiven, kljub temu so dekleta pokazala pravo mero discipline v obrambi. Vseeno je bilo še preveč nihanj v igri, kar bomo morali v bodoče popraviti. Jedro ekipe ostaja v tej reprezentanci še naslednje leto, saj je izhodnih deklet letnika 99’ samo pet,“ je po koncu kvalifikacij razmišljala selektorica Petra Mikeln.
 • 10.04.2018 | WU19
  Po častno slovo proti Švedski
  Na evropsko prvenstvo, ki bo med 18. in 30. julija v Švici, so se poleg domačink gostiteljic uvrstile tudi Danska, Nemčija, Italija in Španija. V „slovenski“ kvalifikacijski skupini 5 so ekipe precej izenačene: pred zadnjim krogom imata Nizozemska in Švedska po štiri točke, Madžarska pa tri.
 • 07.04.2018 | WU19
  Proti domačinkam zmanjkalo zbranosti
  “Tekma je bila enakovredna, v ključnih trenutkih pa nismo znali izkoristiti priložnosti, ki smo si jih ustvarili. Naredili smo veliko tehničnih napak, kar je nasprotnikom omogočalo izvedbo nevarnih protinapadov,“ je nastop svojih varovank ocenila selektorica Petra Mikeln.
 • 06.04.2018 | WU19
  Ponoviti september 2017
  „Madžarsko ekipo dobro poznamo, saj smo v jeseni z njimi odigrali dve tekmi in bili na obeh uspešnejši. Vendar prijateljske tekme so eno, uradne drugo. Čaka nas izjemno težka naloga. Prva vratarka Nika Šapek je zaradi poškodbe že zaključila s tekmami v Telkiju, zato bo njeno mesto prevzela Pia Božič, ki je morala vstopiti že na tekmi z Nizozemsko,“ je pred tekmo povedala selektorica Petra Mikeln.
 • 04.04.2018 | WU19
  Nizozemke prevelik zalogaj
  Dekliška reprezentanca Slovenije do 19 let je elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018 začela z porazom. Na Madžarskem so bile z 0:6 od Slovenije boljše nizozemske vrstnice. Varovanke selektorice Petre Mikeln bodo 2. tekmo kvalifikacij odigrale v soboto, 7. aprila.
 • 03.04.2018 | WU19
  Po priložnost in dokazovanje na Madžarsko
  Danes zjutraj se na Madžarsko odpravlja mladinska ženska reprezentanca Slovenije, ki jo čaka elitni del kvalifikacij za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo med 18. in 30. julijem v Švici. Tekmice Slovenije v zadnji fazi kvalifikacij bodo Nizozemska, Madžarska in Švedska.

DELI NA