11.10.2017 | WU19
V Kazahstan po napredovanje

Dekliška reprezentanca Slovenije do 19 let se bo v času od 14. do 26.10. udeležila Uefinega kvalifikacijskega turnirja za nastop na EP 2018. Kvalifikacije bo gostil Kazahstan, reprezentanca se bo zbrala 14. oktobra, 16.10. pa bo odletela na turnir. Selektorica Petra Mikeln je obelodanila seznam igralk, na katere računa.

Pripravljene

»Na kvalifikacije odhajamo z ekipo, ki je globalno gledano res leto dni mlajša. A se bomo skušali odločno zoperstaviti tekmicam. Ne skrivamo: želimo napredovati v elitni del kvalifikacij. Naša dekleta so tako izkušena in imajo toliko znanja, da to zmorejo. Bo pa odvisno od dnevne forme in vseh ostalih okoliščin. Dejansko se mora kdaj tudi kaj poklopiti. Tekmice poznamo: pridobili smo tudi posnetek igre Walesa, proti Kazahstanu pa smo že igrali na turnirju v Sočiju,« je pred začetkom nove akcije povedala Petra Mikeln.

Slovenija se bo v Kazahstanu v mestu Šimkent (na jugu države, premore tudi ženski nogometni klub) merila z vrstnicami Walesa, Anglije in Kazahstana. V elitni del kvalifikacij napredujeta prvo in drugouvrščeni ekipi kvalifikacijske skupine. Euro 2018 bo gostila Švica.

Kvalifikacije DU19 za EP 2018:

18.10.
Slovenija – Wales (11.00)

21.10.
Slovenija – Kazahstan (8.00)

24.10.
Slovenija – Anglija (8.00)

Vabljene igralke:
Sara Makovec (ŽNK Pomurje), Tinkara Frangež (ŽNK Pomurje), Maruša Česnik (ŽNK Pomurje), Urška Bratuša (ŽNK Maribor), Tjaša Kavšak (ŽNK Maribor), Isabella Pleterski (ŽNK Maribor), Sofia Markovič (ŽNK Maribor), Neva Kumalič (ŽNK Radomlje), Zala Vindišar (ŽNK Radomlje), Tija Vrhovnik (ŽNK Radomlje), Nika Šapek (ŽNK Radomlje), Izabela Križaj (ŽNK Radomlje), Lana Golob (ŽNK Radomlje), Sara Agrež (ŽNK Radomlje), Nika Pintarič (NK Krim), Urška Kepa (NK Krim), Jana Intihar (NK Krim), Ksenija Živadinovič (SV Eibiswald Damen AVT), Adrijana Mori (ŽNK Olimpija), Melania Pasar (ŽNK Ankaran Hrvatini).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 24.10.2017 | WU19
  Proti Angliji končati uspešno začeto
  Slovenska dekliška reprezentanca do 19 let danes s tekmo proti Angliji končuje kvalifikacijski turnir v Kazahstanu. To bo obračun dosedaj še neporaženih ekip. Anglija ima po dveh tekmah šest točk, Slovenija štiri, v igri za napredovanje je tudi Wales (ena točka), ki se bo pomeril s Kazahstanom.
 • 23.10.2017 | WU19
  Proti Finkam pred kamerami Nzs.si
  Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo uvodoma pomerile s Finsko, potem še z Italijo in Malto, tekme pa bodo igrale doma v Nacionalnem nogometnem centru Brdo, odkoder bomo vse tekme Slovenije tudi neposredno prenašali na spletni strani Nzs.si.
 • 21.10.2017 | WU19
  S potrpežljivo igro do pomembnih treh točk
  Slovenska dekliška reprezentanca do 19 let je na kvalifikacijskem turnirju v Kazahstanu dosegla uvodno zmago. Varovanke selektorice Petre Mikeln so v 2. polčasu strle odpor domačink in slavile zmago s 4:0. Dva gola je prispevala Adrijana Mori. Na zadnji tekmi se bo Slovenija za 1. mesto v skupini pomerila z Anglijo.
 • 20.10.2017 | WU19
  Ponoviti marčno gostovanje v Rusiji
  „Pričakujemo podobno tekmo, kot je bila prva. Poskušali bomo odigrati hitreje v fazi napada, ker bi si lahko ustvarili nekaj več prostora za način igre, ki ga gojimo. Ob zaključkih moramo biti učinkovitejši in spretnejši kot na tekmi proti Walesu,“ je pred tekmo razmišljala selektorica Petra Mikeln.
 • 18.10.2017 | WU19
  Kvalifikacije začele z remijem
  Dekliška reprezentanca Slovenije do 19 let je v Kazahstanu začela kvalifikacije za Euro 2018. Tekma proti Walesu se je kljub terenski premoči naših igralk končala z rezultatom 0:0. Slovenija nadaljuje kvalifikacije 21.10. proti domačinkam.
 • 17.10.2017 | WU19
  V Kazahstanu uvodoma proti Walesu
  „Po naporni poti je bil dopoldan namenjen počitku, popoldan pa smo opravili krajši trening. Pred prvo tekmo z Walesom so vse igralke zdrave in pripravljene na nastop. Osredotočeni smo na našo igro,“ je iz Kazahstana javila selektorica Petra Mikeln.
 • 28.09.2017 | WU19
  Še drugič boljše od Madžark
  Slovenijo bo med 18. in 24. oktobrom nastopila v prvem krogu kvalifikacij za Euro 2018. Tekmice Slovenije bodo Anglija, Wales in Kazahstan.
 • 28.09.2017 | WU19
  Generalka za kvalifikacije
  Dekliška reprezentanca Slovenije do 19 let bo danes v Bakovcih odigrala še drugo prijateljsko srečanje z ekipo Madžarske. To bo tudi zadnji test za našo izbrano vrsto, ki jo oktobra čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Švici.
 • 26.09.2017 | WU19
  V gosteh porazile Madžarsko
  "Gre za zadnje priprave pred samimi kvalifikacijami. Cilj tekme je bil poiskati rešitve na določenih igralnih mestih in nadgraditi igro v fazi napada. Deloma smo dobili odgovore, ostaja nam še ena tekma v četrtek," je po obračunu povedala selektorica Petra Mikeln.

DELI NA