19.05.2018 | 2. SNL
V Fazaneriji slavili kljub porazu, Drava zadržala drugo mesto

Drugoligaško prvenstvo se bliža proti koncu, nogometaši pa v predzadnjem krogu tekmovanja niso skoparili z zadetki. Gledalci so na osmih tekmah videli kar 41 zadetkov, na tekmi Brava in Radomelj kar 11. Z zadetki najbolj skromno srečanje je bilo odigrano v Vipolžah, kjer so se po golu v 93. minuti veselili Lendavčani. Nafta je kljub temu ostala na tretjem mestu, saj je Drava slavila v Fazaneriji, a ni pokvarila domače proslave naslova.

Muraši so si naslov prvaka 2. SNL zagotovili že v prejšnjem krogu, zato današnja zmaga Ptujčanov ni pokvarila veselja domačih navijačev. Gostje so namreč silovito krenili v derbi vodilnih moštev lige in po četrt ure igre vodili že z 0:2. Domačega vratarja Šafarića je dvakrat matiral Matthias Fanimo, prvič v deseti minuti z lob udarcem z roba kazenskega prostora, pet minut kasneje pa je bil Anglež po globinski podaji prehiter za soboško obrambo in vratarja. Gostitelji so zatem vzpostavili ravnotežje, a do znižanja zaostanka pred odmorom niso uspeli priti. Ptujska obramba je vseeno klonila v 86. minuti, ko je Luka Bobičanec izvedel prosti strel z leve strani igrišča in pred golom našel Aleksandra Boškovića. Izid se ni več spremenil, domači nogometaši pa so kljub porazu rajali z navijači, saj je kapetan Alen Kozar iz rok predsednika NZS Radenka Mijatovića prejel pokal za naslov prvaka 2. SNL.

Rajali bi tudi Ptujčani, če bi se srečanje v Goriških Brdih razpletlo po scenariju, po katerem je že dišalo v sodniškem dodatku. Spomladi izjemno nevarni Brici so se dobro upirali tretjeuvrščeni Nafti, ki je domača vrata neuspešno osvajala vse do tretje minute sodniškega dodatka. Prekmurci so izvedli kot iz leve strani igrišča, a se niso odločili za predložek v kazenski prostor. Žoga je po podaji Liridona Osmanaja končala pri Mateju Monjacu, nekdanji član Zavrča pa se je odločil za udarec z razdalje 30 metrov in s pravim evrogolom poskrbel za veselje gostov. Nafta z dvema točkama zaostanka ostaja v igri za drugo mesto, v zadnjem krogu pa poleg lastne zmage potrebuje tudi pomoč Brežičanov, ki bodo gostovali na Ptuju. Drava za slavje Lendavčanov ne sme osvojiti več kot točke.

Iz igre za drugo mesto pa so po visokem porazu v Ljubljani tudi teoretično izpadli Radomljani. Mlinarji so se v prestolnico odpravili s popotnico šestih zaporednih zmag, a v obračunu z Bravom doživeli hladen tuš. Radomljani so z golom Anela Hajrića sicer povedli že v tretji minuti, sledil pa je hiter odgovor Brava. Milan Đajić je v 14. minuti izničil prednost gostov, osem minut kasneje pa zadel za vodstvo z dvema goloma prednosti. Vmes je v polno meril tudi Haris Kadrić, a se gostje niso dali. Hajrić je v 36. minuti izkoristil najstrožjo kazen in dosegel še 16. gol v letošnjem prvenstvu. Sledil je nov, še hitrejši odgovor Ljubljančanov. Le dobro minuto kasneje je za vodstvo s 4:2 zadel Domen Jugovar, ki je zgolj nekaj sekund zatem zadel še drugič in gostiteljem zagotovil lepo prednost. Črne minute gostov s tem še niso bile končane, saj je v končnici prvega polčasa zadel še David Brekalo. Milan Đajić je strelski šov nadaljeval z goloma v 56. in 61. minuti, najvišjo zmago sezone pa je v dobre četrt ure pred koncem tekme potrdil Matic Marcius.

Tudi v boju za obstanek ni še nič odločenega, svoje možnosti pa so z zmago v Dekanih močno izboljšali Slatinčani. Nogometaši Rogaške so v mrežo oslabljenih domačinov - zaradi prepovedi igranja je manjkala kar peterica nogometašev - pospravili kar šest zadetkov. Četa gostujočega stratega Ibrahima Neskića je z avtogolom Aleksa Petrovčiča povedla v 11. minuti. Primorci so v 33. minuti ostali brez izključenega Jakoba Vitezice, Alen Neskić pa je izkoristil najstrožjo kazen. Prvi strelec Rogaške je minuto pred odmorom zadel še drugič, vajo pa ponovil tudi v drugem polčasu. Slatinčani so v nadaljevanju tekme zadeli trikrat, še dvakrat se je veselil Neskić, ki je bil natančen v 58. in 63. minuti, še pred tem pa je za vodstvo z 0:4 zadel še Aleš Grošič. Alen Neskić je s 16. golom sezone skočil na drugo mesto ligaške lestvice strelcev, ki si ga deli s Hajrićem. Eno mesto so na razpredelnici 2. SNL pridobili tudi Slatinčani, ki predzadnji Zarici bežijo za dve točki, v zadnjem krogu pa bodo gostili Dobljane.

Zarica se je s točko vrnila iz gostovanja v Sežani, čeprav je na Krasu že dišalo po zmagi oslabljenih Gorenjcev. Brane Pavlin je znova razpolagal z le dvema rezervistoma, a se Kranjčani kljub uvodnemu zaostanku niso dali. Po domačem vodstvu in golu Naceta Kosmača je v 31. minuti izenačil Marko Huč, ki je izkoristil najstrožjo kazen. Zarica je silovito krenila v nadaljevanja dvoboja. Že nekaj sekund po vrnitvi na igrišča je za gostujočo prednost poskrbel Gaber Petric, ki je v 55. minuti zadel še drugič in zadišalo je po presenečenju. A tudi Tabor se ni predal, Marko Bačanin je v 73. minuti znižal zaostanek, deset minut kasneje pa je strel z bele točke izvedel Leon Sever in poskrbel za delitev točk.

Po remiju Zarice so se pod pritiskom znašli tudi Ravenčani, ki so bili neuspešni v Novem mestu. Krka je z novo zmago potrdila sloves na Portovalu izjemno neugodne ekipe, čeprav je Fužinar z golom Mitje Križana povedel v 11. minuti. A gostitelji so še pred odmorom vodili z dvema goloma prednosti. V 24. in 33. minuti Darjana Curanovića matiral Južnokorejec Dohyun Kim, kmalu zatem pa je bil natančen še Karlo Kešinović. Korošci so po zaslugi Mike Maria Rokavca znižali zaostanek, a v zaključku srečanja niso uspeli doseči še tretjega zadetka. Fužinar ima krog pred koncem sezone točko naskoka pred Zarico. Kranjčani bodo gostili Muro, Fužinar pa Sežance.

S skalpom Veržeja so obstanek v drugoligaški druščini potrdili Brežičani. Posavci so pred svojimi gledalci slavili s 5:2, čeprav so se v uvodu drugega polčasa znašli v zaostanku. Začetek srečanja je minil po željah domačih, ki so po golu Ivana Antona Vasilja povedli v sedmi, prednost pa držali do 26. minute. Tedaj je lastno mrežo zatresel Robin Bardi, gostje pa so za nov šok poskrbeli z golom Jana Grmka v 50. minuti. Na odgovor Brežic ni bilo potrebno čakati dolgo. V 53. minuti je izenačil Kristijan Krajček, le tri minute kasneje pa je novo vodstvo priigral Luka Čagalj. Za mirnejši zaključek srečanja sta nato poskrbela še Lee Hyun Jin in Robert Drugovič, točke pa so ostale v Posavju.

Od svojih gledalcev so se z zmago poslovili tudi Dobljani, ki so z 2:0 ugnali Ilirijo. Odločitev o zmagovalcu je padla v izdihljajih tekme, saj je Armin Kukavica ljubljansko mrežo načel v 85. minuti, štiri minute zatem pa je bil natančen še Kristijan Šipek. Modri z Doba so z ljubljanskim skalpom prekinili serijo štirih zaporednih porazov, Ilirija pa je doživela prvi poraz po štirih zaporednih slavjih.

Media preview

Tekst: PDo
Foto: NŠ Mura
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA