V Domžalah pokazale, da imajo nogomet rade

Nogometna zveza Slovenije tudi v tem koledarskem letu sodeluje v projektu festivalni dnevi »Live your goals« (slov. prevod: Živi svoje sanje), ki poteka pod okriljem svetovne nogometne zveze Fife.

Iz Lendave v Domžale

Projekt je namenjen promociji dekliškega in ženskega nogometa ter rušenju tabujev ter predsodkov, ki trdijo, da nogomet ni primeren za dekleta. Druženje na teh festivalnih dneh, ki se jih poleg mladih generacij igralk udeležujejo tudi mame in babice, je dokaz, da imajo dekleta nogomet resnično rada. To se je potrdilo na 1. festivalnem dnevu v tem letu, ki je potekal 6. aprila v Lendavi, v praksi pa se je ljubezen do nogometa izkazala tudi v Domžalah, kjer je karavana Live your goals gostovala minuli torek.

„Taki festivalni dnevi so kot nalašč, da se v nogometu preizkusijo tudi tista dekleta, ki še nikoli niso igrala. Dejansko je zdaj precej dobro poskrbljeno za razvoj nogometa. V primerjavi z mojimi začetki pa je zdaj precej več igralk,“ ocenjuje Nina Čebin, trenerka dekliškega nogometnega oddelka Gimnazije Šiška in ŠC PET Ljubljana.Sprva s fanti

„Hotela sem igrati nogomet, sprva sem trenirala pri fantih. Pred desetimi leti je bilo to. Od takrat je nogomet precej napredoval, predvsem na tehnični ravni, kar so se dekleta naučila od moških,“ pa meni Manca Kutnjak, igralka in trenerka v ŽNK Moje-lece.si Radomlje. Manca se zaveda, da vsa dekleta ne morejo postati nogometašice, zato se najde mesto za njih tudi v trenerskih in sodniških vrstah.

Lewandowski in Ronaldo

„Oči me je pripeljal v nogomet. Treniram v NK Mengeš in v NK Krim Rolljet. V Mengšu vadim s fanti, v Krimu pa z dekleti. Nogomet imam rada, je zelo zanimiva igra, kjer se vedno kaj dogaja,“ pa je ponosno povedala Tinkara Testen, njen idol je poljski as Robert Lewandowski. Tinkara in kolegice so se v torek na festivalnem dnevu preizkusile na posebnem poligonu, kjer ni manjkalo atraktivnih "nogometnih" postaj.

Katarina Jagarinec pa je za konec pohvalila širok diapazon aktivnosti pri promociji ženskega nogometa, izpostavila pa je pomen mlajših selekcij, kar ob njenih začetkih ni bila ustaljena praksa.

„Nogomet je super igra, jaz igram v napadu, moj vzornik pa je Ronaldo,“ pa je ponosno povedala Sara Ilič iz KNK Fužinar.

Za nami sta dva festivalna dneva. Do konca koledarskega leta bo na sporedu še eden.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 24.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa teden Nogometa za vse
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi letos med 23. in 30. septembrom praznuje teden Nogometa za vse. Članice Uefe bodo tako v tem tednu organizirale številne aktivnosti, ki bodo namenjene popularizaciji in promociji nogometa kot panoge.
 • 04.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Naslov Poslovne lige NZS ostal v prestolnici
  V soboto se je v Ljubljani odvijalo sklepno dejanje Poslovne lige NZS v sezoni 2017/2018. Organizatorji so finale Poslovne lige NZS, ki bi se moralo po prvotnem načrtu odvijati v NNC Brdo, zaradi slabe vremenske napovedi preselili v dvorano Baza, Center športnega življenja, ki sta jo nedavno odprla Bojan Jokič in Boštjan Cesar.
 • 22.07.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Po odmeven rezultat na Dia Euro 2018
  Slovenska diabetična izbrana vrsta začenja nastop na evropskem prvenstvu, ki ga do 28. julija gosti Bratislava. Slovenijo vodi selektor Simon Rosič, v predtekmovanju se bodo naši igralci pomerili z Makedonijo, BiH, Poljsko in Madžarsko.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir deklic U11
  V soboto, 16. junija 2018 je Nogometna zveza Slovenije v NNC Brdo izvedla Zaključni turnir deklic U11, katerega se je udeležilo 12 ekip iz desetih klubov.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir nogometnih oddelkov
  V petek, 8.6.2018, je na v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekal zaključni turnir nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška, kjer so dijaki odigrali medrazredne tekme. V prijetnem, sproščenem vzdušju so uživali vsi sodelujoči, dijaki, starši, sorodniki, trenerji in profesorji.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Prijateljski tekmi med slovensko in makedonsko nogometno akademijo
  V prvem tednu v juniju nas je obiskala nogometna Akademija iz Skopja. V okviru sedaj že tradicionalnih srečanjih med nogometnim oddelkom Gimnazije Šiška in Nogometno akademijo iz Skopja smo letos odigrali dve prijateljski srečanji.
 • 19.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci zaključili projekt z udeležbo na forumu in otvoritveni tekmi
  Letošnja izvedba projekta Nogometa za prijateljstvo je dobila epilog s šestim mednarodnim otroškim forumom, ki se ga je udeležilo 1.500 otrok iz 211 regij sveta
 • 18.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  NNC Brdo v znamenju veteranskega nogometa
  Nacionalni nogometni center Brdo je v nedeljo gostil finalni turnir najboljših veteranskih ekip posameznih Medobčinskih nogometnih zvez. V letošnji sezoni so v projektu sodelovala moštva iz sedmih medobčinskih zvez.
 • 13.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Veliko nogometa, še več prijateljstva
  V športnem kompleksu moskovske Lokomotive se je odvijal osrednji dogodek Nogometa za prijateljstvo. 32 ekip z otroci iz 211 držav sveta se je med sabo pomerilo v posebnem nogometnem prvenstvu, kjer je bil osrednji poudarek na sproščenem duhu in ozaveščanju o problematiki ogroženih živalskih vrst.
 • 11.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Začenja se prvenstvo Nogometa za prijateljstvo
  V torek se v Moskvi začenja prvenstvo Nogometa za prijateljstvo, kjer se bodo v nogometnih veščinah pomerili otroci iz 211 držav in regij po celem svetu. Med njimi bodo tudi slovenski predstavniki, na čelu z Janom Bekom, ki bo opravljal vlogo trenerja ekipe »Western Gorilla«.

DELI NA