06.12.2017 | Futsal AA
V 2. polčasu močno popravili vtis

Slovenska futsal reprezentanca je v Ljubljani odigrala še drugo prijateljsko tekmo s Portugalci. Potem ko so slednji v torek v Litiji zmagali z 2:0, so danes izdatneje napolnili slovensko mrežo in slavili s 6:4 (4:0). Tekmo v Stožicah na novi podlagi, ki je prav ljubljanski športni podlagi doživela svojo premierjo, je spremljalo skoraj 3000 gledalcev.

Prijateljska tekma, Ljubljana, 6.12.
Slovenija - Portugalska 4:6
(1:4)
0:1 Ricardinho (2.), 0:2 Ricardinho (3.), 0:3 Coelho (6.), 0:4 Coelho (16.), 1:4 Fetić (26.), 1:5 Coelho 27.), 1:6 Ricardinho (28.), 2:6 Osredkar (29.), 3:6 Čujec (38.); 4:6 Mordej (40.)

Pobuda gostov

Portugalci so na novi modro-zeleno-beli podlagi že v prvem polčasu prišli do zanesljive prednosti, saj so kar štirikrat premagali Damirja Puškarja. Že v drugi minuti je tudi nekoliko srečno zadel prvi zvezdnik Ricardinho, ko je sprožil iz prve, žoga pa je zadela enega Slovencev in spremenila smer.

Minuto zatem je isti igralec podvojil prednost Portugalske po napaki slovenske obrambe. V šesti minuti je bilo že 3:0, ko se je med strelce po lepi akciji vpisal Tunha. Izid polčasa je v 16. minuti postavil Bruno Coelho.

Pokazali karakter

Slovenci so po uvodnih minutah, ko so Portugalci povsem prevladovali, v nadaljevanju pokazali nekaj svojega znanja in bili nekajkrat blizu zadetka, najbližje pa v sedmi minuti, ko je Kristjan Čujec zadel vratnico, okvir vrat pa je dve minuti pozneje zatresel še Igor Osredkar. Nekajkrat so se Slovenci znašli tudi sami pred vratarjem Bebejem, ki pa je svoje delo dobro opravil.

V drugem delu so prvi nevarneje zagrozili Slovenci, a je bil Tilen Štendler le malce prekratek ob podaji pred vrata gostov. V 26. minuti pa so tudi prvič na tekmi zadeli, po dolgi podaji je bil uspešen Alen Fetić.

Le minuto pozneje pa so znova zabili Portugalci, natančneje Andre Coelho, na 6:1 pa je povišal Ricardinho po protinapadu v 28. minuti. Igor Osredkar je Slovenijo malce bližje pripeljal minuto zatem, ko je od vratnice zadel za 6:2. Ob koncu so Slovenci še ublažili poraz, ko sta zadela Čujec v 38. in Rok Mordej v 40. minuti.

Za Slovence je bil to eden zadnjih preizkusov pred evropskim prvenstvom, ki bo med 30. januarjem in 10. februarjem v stožiški dvorani, januarja jih čaka še pripravljalni obračun z Iranom.

Izjave po tekmi:

Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije: "Mislim, da smo zadeli tri vratnice, toda to ne igra vloge. Fantje se na vsaki tekmi nekaj naučijo. Srečo pričakujem takrat, ko bo to najbolj pomembno, torej na evropskem prvenstvu. Če se bo tam nam ena žoga odbila v gol, bo vse to pozabljeno. So bili pa Portugalci danes boljši in so zasluženo zmagali."

Igor Osredkar, kapetan Slovenije: "Imeli smo res ogromno priložnosti, zadeli dve ali tri vratnice. Če bi zadeli pri 3:0, bi nas mogoče malo dvignilo in bi bila drugačna tekma. Tako pa tudi nismo imeli tiste sreče, ki jo proti takšni ekipi potrebuješ. Kljub temu je to le pripravljalna tekma, vemo, kaj moramo popraviti. Dovolj časa je še do evropskega prvenstva."

Ricardinho, kapetan Portugalske: "Gledalci so bili lahko zadovoljni, saj so videli deset zadetkov. Slovenija ima lepe možnosti, da tudi na evropskem prvenstvu konča visoko, ima dobro ekipo, dolgo igra skupaj, igralci se dobro poznajo. Glede podlage pa je tako, da se nikakor nismo mogli ustaviti, drselo je, dobro pa je, da so določeni ljudje to videli in bodo lahko podlago popravili do prvenstva."

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.04.2024 | Futsal AA
    Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
    Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
  • 12.04.2024 | Futsal AA
    Evropski in svetovni prvak je bil premočan
    Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
  • 10.04.2024 | Futsal AA
    V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
    Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
  • 09.04.2024 | Futsal AA
    Futsal reprezentanca na Portugalsko
    „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
  • 02.04.2024 | Futsal AA
    Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
    Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
  • 27.03.2024 | Futsal AA
    Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
    Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
  • 22.02.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić med strelci
    V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
  • 21.02.2024 | Futsal AA
    Po vodstvu klonile proti Franciji
    Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
  • 20.02.2024 | Futsal AA
    Po preobratu remi s Francijo
    Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
  • 06.02.2024 | Futsal AA
    V 40. minuti do remija s Hrvaško
    Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.

DELI NA