15.01.2018 | Trenerji
VIDEO: IZJEMNO USPEŠEN SEMINAR TRENERJEV V PORTOROŽU

Včeraj se je v Porotorožu končal letošnji osrednji seminar ZNTS za pridobitev licence UEFA PRO in A ter PRO za sezono 2018/19, ki se ga je udeležilo 442 trenerjev z najvišjo trenersko izobrazbo.

Na dvodnevnem seminarju, ki je potekal 13. in 14. 1. 2018 (za trenerje UEFA A je bila obvezna prisotnost le prvi dan), se je zvrstilo osem predavateljev najvišjega nivoja. Predstavljene so bile teme različnih področij, ob tem pa je bil izveden še praktični trening na igrišču MNK Izola v Izoli, okrogla miza, razgovor z dr. Zdenkom Verdenikom, trenerji pa so bili posebej informirani z novostmi pri šolanju trenerskih kadrov ter novim vodenjem evidence vsakega trenerja v informacijskem sistemu Regista.

Udeležence je pozdravil tudi podpredsednik NZS Stanko Glažar, ki je poudaril pomembnost razvoja stroke za prihodnost slovenskega nogometa in obljubil vso pomoč pri delu trenerjev in ZNTS. Seminarju so prisostvovali tudi gostje iz Makedonije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Črne gore, ki so v času seminarja na skupnem sestanku predsednikov trenerskih organizacij podpisali dogovor o sodelovanju. Ta po novem temelji na sodelovanju vseh republik nekdanje Jugoslavije. Na skupnem sestanku so se prisotni dogovorili tudi za konkretizacijo strokovnega sodelovanja v prihodnosti, kar bo predstavljeno s posebnim programom, ki naj bi se sprejel v letošnjem letu.

Posebno težo je dogodku dala tudi sklenitev dogovora v uvodnem delu seminarja med ZNTS in Fakulteto za šport v Ljubljani, ki sta ga podpisala predsednik ZNTS Rudi Bračič in dekan Fakultete za šport Milan Žvan. Dogovor bo prav gotovo pripomogel k boljšemu delu in povezovanju teorije in prakse na nogometnem področju, saj se je tudi v okviru letošnjega seminarja večkrat izpostavilo, da mora biti to sodelovanje na višjem nivoju, kar je praksa v vseh razvitih nogometnih državah.  

Seminar je bil izjemno uspešen, posebno vrednost pa so mu dodali kvalitetni predavatelji, ki so posredovali tudi vrsto novih pogledov, predvsem pa spodbudili trenerje z novimi idejami in zahtevami, prikazom potrebnega dela na najvišjem nivoju – v teoriji in praksi. Za uspešen seminar gre zahvala predvsem predavateljem iz Fakultete za šport v Ljubljani – Branku Škofu in Tanji Kajtna, predstavnikom SLOADO – Janiju Dvoršaku in Nini Makuc, sodniku Robertu Krajncu, zdravniku Matjažu Vogrinu, gostom iz tujine – Slobodanu Pavkoviču, Daliborju Zorku iz Srbije, Frediju Fiorentiniju, podpredsedniku AEFCA ter seveda vsem gostom, ki so sodelovali v razpravi na okrogli mizi – Primožu Glihi, Dušanu Kosiču in Simonu Rožmanu ter Zdenku Verdeniku, ki so v razgovoru z novinarjem Ervinom Čurličem odprli nekatere dileme prihodnosti slovenskega nogometa.

Organizacija seminarja je bila na visokem nivoju, za kar gre zahvala osebju hotela Slovenija ter članom DNT Koper, ki so vodili celoten postopek akreditacije ter MNK Izola in trenerjem, ki so pomagali pri izpeljavi praktičnega dela seminarja.

Če potegnemo črto – še en uspešen seminar, organiziran z namenom in željo  dobrih rezultatov na vseh nogometnih področjih in v vseh sredinah.

 Porocilo ZNTS 2018.pdf ( kB)

Tekst: ZNTS
Foto: EKipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 25.05.2018 | Trenerji
  V pričakovanju izpopolnjevalnega seminarja za trenerje ženskih ekip
  O pravilih nogometne igre bo spregovoril Darko Čeferin, marketinški vidik ženskega nogometa bosta predstavila Urška Končar, vodja trženja in komuniciranja ter Dejan Plastovski, vodja medijskih pravic. Sledilo bo še delo po skupinah.
 • 10.04.2018 | Trenerji
  Na skupščini ZNTS potrdili program dela in finančni načrt
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je včeraj potekala redna letna skupščina Zveze nogometnih trenerjev Slovenije, ki se jo je udeležilo preko 60 trenerjev, od tega vseh 27 delegatov Društev nogometnih trenerjev iz devetih medobčinskih nogometnih zvez.
 • 27.02.2018 | Trenerji
  Sklenjen pomemben dogovor s perspektivnimi trenerji
  V okviru projekta 'Adut trenerji', ki ga izvaja Svet zaslužnih trenerjev Slovenije, je bil v četrtek, 22.2.2018 v Športnem centru Draš v Mariboru, podpisan dogovor med izbranimi petimi trenerji, mentorji in ZNTS, kot nosilcem projekta.
 • 15.12.2017 | Trenerji
  Izveden izpopolnjevalni seminar za trenerje 1. in 2. SML / SKL
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je včeraj potekal seminar za trenerje klubov 1. in 2. slovenske mladinske in kadetske lige ter vodje mladinskih programov.
 • 08.12.2017 | Trenerji
  Znan program seminarja UEFA PRO/PRO/A 2018
  Slovenska trenerska smetana bo 13. in 14. januarja zbrana v Portorožu, kjer bo tradicionalno potekal letni seminar PRO/A. Seminar bo odprl predsednik ZNTS, Rudi Bračič, ki bo pripravil uvod v zanimiva predavanja o aktualnih izzivih v trenerskem poslu.
 • 27.10.2017 | Trenerji
  Uspešen seminar v Beogradu
  Ta teden se je v Beogradu zaključil 38. Seminar AEFCA (Združenje trenerskih organizacij Evrope). Seminarja se je udeležilo 198 trenerjev in povabljenih gostov. Na tridnevnem seminarju, ki je potekal od 23. do 26.10.2017, se je zvrstilo devet predavateljev, dogodek pa se je zaključil s praktičnim treningom v nogometnem centru srbske nogometne zveze v Stari Pazovi.
 • 12.09.2017 | Trenerji
  Uspešno izveden letni praktični izpopolnjevalni seminar ZNTS 2017
  Letni izpopolnjevalni seminar ZNTS 2017 se je odvijal v Velenju. Slabo vreme ni omogočalo izvedbe treninga na glavnem igrišču, zato je bila predstavitev izvedena na igrišču z umetno travo.
 • 17.08.2017 | Trenerji
  V Velenju letni izpopolnjevalni seminar ZNTS
  V ponedeljek, 11. septembra, ob 17.00 uri, bo na igrišču NK Rudar v Velenju potekal letni izpopolnjevalni praktični seminar ZNTS za leto 2017. Osrednja tema seminarja bo sistem igre 3-4-3, seminar pa bo vodil Slobodan Pavković, trener UEFA PRO in pomočnik selektorja srbske reprezentance.
 • 19.06.2017 | Trenerji
  Uspešen seminar za trenerje v ženskem nogometu
  V nedeljo, 18.6. je NNC Brdo potekal izpopolnjevalni seminar za trenerje, ki delujejo v ženskem in dekliškem nogometu.

DELI NA