Triglav visoko premagal Muro

Triglav - Mura 3:0 (1:0)

* Športni center, sodniki: Goričan (Loče pri Poljčanah), Vojska (Dob) in Mijatović (Velenje).
* Strelci: 1:0 Majcen (23./11 m), 2:0 Karničnik (65./avtogol), 3:0 Mlakar (83.).
* Triglav: Čadež, Alić (od 55. Rogelj), Arh-Česen, Elsner, Mlakar, D. Kryeziu, Tijanič, Udovič, Gajić (od 86. Šalja), Afoakwa (od 79. Jurić), Majcen.
* Mura: Obradović, Kous (od 46. Horvat), Kurbus, Peričić, Šturm, Maruško, Lorbek (od 71. Rebernik), Bobičanec (od 71. Perčić), Kouter, Karničnik, Maroša.
* Rumeni kartoni: Mlakar, Jurić; Maruško, Obradović, Lorbek, Peričić, Rebernik, Horvat.
* Rdeči karton: /.

Potem ko sta se današnja tekmeca v uvodnem krogu v Fazaneriji razšla brez zmagovalca, so danes zanesljivo zmago vpisali Gorenjci. Ti so sploh prvič v sezoni zmagali na domačem igrišču. Na drugi strani so Sobočani, ki so pogrešali Luko Šušnjaro in Alena Kozarja, nadaljevali slab niz na gostovanjih, s petih so doslej prinesli le dve točki. Triglav je s tretjo zmago zdaj za tri točke pobegnil Prekmurcem, ki so doživeli peti poraz.

Črno-beli so tekmo v Kranju začeli podjetneje, imeli pobudo in večkrat poskušali, toda v 23. minuti so povedli domači nogometaši. Dickson Afoakwa je pobegnil soboški obrambi, iz vrat je stekel Matko Obradović, ki je nato v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Ganca. Sledila je najstrožja kazen, ki jo je zanesljivo izvedel Luka Majcen za vodstvo z 1:0 in svoj četrti gole sezone.

V nadaljevanju posebej izrazitih priložnosti ni bilo, tako kot tudi ne v uvodu drugega polčasa. V 65. minuti pa so Gorenjci podvojili prednost, ko je Afoakwa v kazenskem prostoru malce z desne strani želel žogo pritisniti do Davida Tijaniča, a je vmes posegel Žan Karničnik in žogo poslal v lastno mrežo.

Mura je v nadaljevanju skušala priti do priključka, a z izjemo poskusa Mihaela Rebernika v 74. minuti, ko je sprožil z več kot 20 metrov, prav nevarna ni bila. V 76. minuti je na drugi strani malce premalo natančno meril Tilen Mlakar.

V 78. in 79. minuti so Prekmurci dvakrat zgrešili cilj iz bližine, v 80. minuti je mladi Luka Čadež ustavil še Rebernikov strel. Zato pa je bil natančen Mlakar v 83. minuti, ko je za 3:0 zadel s približno 17 metrov, ko je malce z leve zadel z diagonalnim strelom.

Takoj zatem je Mura zadela vratnico, a tako želeni zadetek se ji je še naprej izmikal. Tako je ostalo do konca, tako da so se lepe zmage veselili Kranjčani.

Kranjčani bodo v 11. krogu v ponedeljek gostovali v Kidričevem, Sobočani pa bodo dan prej gostili Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Mura
    Četrtek bo ponudil kar štiri preizkušnje, prvi pa bodo na kranjsko zelenico zakorakali nogometaši Triglava in Mure. Tekmeca sta se v prvem krogu razšla brez zmagovalca, kdo bo boljši na gorenjskih tleh?

DELI NA