25.05.2017 | 2. SNL
Triglav pred selitvijo med prvoligaše gosti Dobljane

Letošnjo sezono zaključujejo tudi drugoligaši. Že v petek bodo zadnje srečanje pred selitvijo med prvoligaše odigrali nogometaši Triglava, ki bodo gostili Dobljane in po tekmi proslavili vrnitev med najboljše klube. Dvoboj vodilnih klubov 2. SNL boste lahko spremljali v prenosu na NZS.si. Zarica bo v soboto pričakala Brežice, Ankaran odhaja na najdaljše gostovanje k Veržeju, Brici pa bodo v tekmi s Krko napadli šesto mesto.

 

Petek, ob 17.00: TRIGLAV KRANJ - ROLTEK DOB
Sodnik: Damir Skomina
Prepoved nastopa: /
Spletni prenos: NZS.si

Nogometaši Triglava so si dva tedna nazaj zagotovili prvo mesto in povratek v družbo najboljših klubov države. Orli se med prvoligaše vračajo po treh sezonah v 2. SNL in dveh neuspelih poskusih. Prvo sezono po izpadu iz prvoligaške konkurence so Kranjčani sklenili na šestem mestu lestvice, lani so se po odlični pomladi povzpeli vse do tretjega mesta, letos pa bo četa trenerja Siniše Brkića za sabo pustila vse konkurente. Prav Dobljani, ki bodo gostje proslave naslova, so bili skozi sezono najbolj vztrajen zasledovalec. Čeprav se je po drugi tretjini tekmovanja že zdelo, da bodo orli zasledovalce pustili daleč za sabo, je nekaj krajnskih spodrsljajev poskrbelo za zanimivo končnico, a je bil boj za naslov končan po 25. krogu.

Dobljani, ki so bili minuli vikend prosti obveznosti, so pred dvema tednoma remizirali z Ankarančani, ki je v Dobu dvakrat povedel, a je Lovro Splichal v izdihljajih obračuna preprečil šele drugi pomladanski poraz. Nogometaši trenerja Damijana Romiha so po zimskem premoru pokleknili zgolj pred Triglavom, ki je uvodno tekmo nadaljevanja sezone dobil Triglav. V vlogi osrednjega junaka se je znašel Matej Poplatnik, ki je z enajstmetrovko odločil že jesensko tekmo teh dveh tekmecev, marca pa je za hrbet Matica Čretnika pospravil še dva od skupno 27 golov. Poplatnik, ki je sobotni festival zadetkov na koprski Bonifiki spremljal s klopi, si je zagotovil še drugo strelsko krono, saj je bil najboljši strelec 2. SNL že pred dvema letoma. Čeprav obračun vodilnih moštev ne bo imel tekmovalnega naboja, pa bo za motiv služilo dejstvo, da se bosta Triglav in Dob udarila za naziv najučinkovitejšega moštva in najbolj trdne obrambe.

Ožbej Kuhar, branilec Triglava: »Ni lepšega, kot sezono zaključiti na prvem mestu, na domačih tleh in z zmago nad najbližjim zasledovalcem. Naredili bomo vse, da se od druge lige poslovimo, kot se za prvake tudi spodobi. Razmišljamo o prvi ligi, ampak letos nas čaka zelo kratek premor. Zato je zelo pomembno, da se dodobra spočijemo, odklopimo nogomet vsaj za kakšen teden in kolikor se le da sveži začnemo s pripravami na novo sezono.«

 

Sobota, ob 17.00: FARMTECH VERŽEJ - ANKARAN HRVATINI
Sodnik: Vojko Goričan
Prepoved nastopa: Luka Vindiš (Veržej) ter Jan Zlatič (Ankaran Hrvatini)

Ob boju za vrh lestvice je bil pred tednom dni odločen tudi boj za obstanek. Sezono bodo na devetem mestu, ki vodi v tretjeligaški rang tekmovanja, sklenili nogometaši Veržeja, ki bodo v zadnji tekmi sezone gostili Ankarančane, po tem ko so v soboto izgubili v Brežicah. Primorci so se pozimi ozirali tudi proti vrhu lestvice, a se kljub nizu sedmih tekem neporaženosti niso uspeli prebiti pred Dob in Triglav. Že nekaj časa je jasno, da bodo Ankarančani sezono zaključili na tretjem mestu, kar je najboljši dosežek v zgodovini kluba. Vlada Badžima lahko pred zadnjo tekmo sezone veseli dejstvo, da je na zelenici uveljavil tudi precej mladih nogometašev, ki so se z dobrimi predstavami prebili tudi do vabila v mlado reprezentanco. Na drugi strani so se lahko z mlado zasedbo pohvalili tudi v Veržeju, a so imeli Prleki v letošnji sezoni precej težav z realizacijo. V 24 tekmah so Veržejci dosegli zgolj 18 zadetkov, enega tudi marca, ko so z golom Biana Paula Šauperla dobili obračun z Ankaranom.

 

Sobota, ob 17.00: ZARICA KRANJ - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Roman Glažar
Prepoved nastopa: Elvis Beganović (Zarica) ter Tin Martić (Brežice)

Z zmago v Novem mestu so si drugoligaški obstanek krog pred koncem sezone zagotovili tudi nogometaši Zarice. Kranjčanom so pomagali tudi Brežičani, ki so na svojem igrišču ugnali Veržej in Prleke priklenili na deveto mesto. Za Posavci je uspešna krstna drugoligaška sezona, saj si je lanskoletni zmagovalec 3. SNL sever že zagotovil četrto mesto. Čeprav so imeli varovanci brežiškega trenerja Alberta Poborja v zadnjih tednih nekaj težav z nabiranjem točk, so serijo treh porazov prekinili z zmago in skokom pred Ptujčane, ki so s tekmo 26. kroga že sklenili letošnjo sezono. Brežičanom torej nihče več ne more vzeti četrtega mesta, medtem ko bodo Kranjčani najmanj izenačili lanski dosežek na osmem mestu. Z nekaj sreče lahko Gorenjci še pridobijo kakšno mesto, z Brežičani pa že imajo dobre izkušnje, saj so novembra z golom Matica Mlakarja dobili dvoboj v Posavju, v Kranju pa so z 1:3 slavile Brežice.

 

Sobota, ob 17.00: BRDA - KRKA
Sodnik: Nejc Kajtazović
Prepoved nastopa: Maks Slunjski (Krka)

Iz vidika spremembe pozicij na lestvice bo najzanimivejše srečanje odigrano v Goriških Brdih. Tako kot za Zarico, tudi za Brice velja, da so si v minulem krogu zagotovili drugoligaško vozovnico za prihodnjo sezono. Zasedba trenerja Tončija Žlogarja je na Ptuju eksplodirala v napadu, saj so »vinarji« dosegli kar šest golov, kar je sicer četrtina vseh doseženih zadetkov letošnje sezone. Enega od 24 zadetkov so rdeče-črni pospravili tudi v mrežo Krke, ko so z golom Leona Mariniča dobili obračun na Portovalu, medtem ko srečanje v Vipolžah ni ponudilo zadetkov. Brici bi se z novo zmago zavihteli pred tokratnega nasprotnika, ki ima za sabo skromno pomlad. Na Dolenjskem že med zimi niso skrivali, da se želijo osredotočiti predvsem na polfinale Pokala Slovenije, a so v nadaljevanju 2. SNL vknjižili zgolj zmago. Novomeščani so zadnjo zmago vknjižili konec marca, ko so v Dekanih presenetili Ankaran, v zadnjih sedmih krogih pa je četa trenerja Željka Martinovića vknjižila le še dve točki. Bo zaključek sezone uspešnejši?

 

Tekst: NZS
Foto: NK Triglav

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2017 | 2. SNL
    Vračajo se tudi drugoligaši, v Dobu spopad vodilnih
    V zadnjem jesenskem krogu tri odpovedana srečanja bodo prvo dejanje v nadaljevanje drugoligaškega plesa, ki že uvodoma ponuja spopad vodilnih klubov, Doba in Triglava, kakor tudi obračun dna lestvice med Zarico in Veržejem. Krka, ki bo spomladi napadla pokalni finale, gostuje v Vipolžah.
  • 18.11.2016 | 2. SNL
    V zadnjem jesenskem krogu spopad vodilnih
    Pred (večino) drugoligaških nogometašev je še zadnje dejanje jesenskega dela prvenstva. V spletnem prenosu na NZS.si si boste lahko tokrat ogledali spopad vodilne dvojice, Doba in Triglava. S kakšno prednostjo se bodo lahko orli pohvalili med zimskim premorom?

DELI NA