Toča golov v Kidričevem in poraz Olimpije

Aluminij - Olimpija 6:2 (3:1)

* Športni park, sodniki: Vinčić, Kordež in Perger (vsi Maribor).
* Strelci: 1:0 Horvat (2.), 1:1 Putinčanin (15.), 2:1 Leko (23.), 3:1 Leko (42.), 3:2 Savić (52.), 4:2 Tahiraj (54.), 5:2 Krajnc (63.), 6:2 Petrovič (72.).
* Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Martinović, Kontek, Gliha, Horvat, Petrovič, Muminović, Leko (od 77. Grgić), Tahiraj (od 84. Trdina), Kidrič (od 62. Krajnc).
* Olimpija: Ivačič, Štiglec, Zarifović, Bagnack, Boakye, Tomić, Putinčanin (od 64. Kapun), Savić, Kronaveter (od 46. Maksimenko), Suljić (od 68. Lupeta), Vombergar.
* Rumeni kartoni: Tahiraj; Suljić, Putinčanin, Kapun.
* Rdeči karton: Bagnack (45.).

Ljubljanski nogometaši so pod vodstvom Zorana Barišića doživeli prvi poraz. V živahni tekmi so tokrat priznali premoč razigranemu Aluminiju in prekinili niz 12 ligaških tekem brez poraza. Zeleno-beli so tako Mariboru ponudili priložnost, da še poveča prednost na lestvici, Aluminij, ki je slabo ljubljansko obrambo kaznoval s kar pol ducata golov, pa se je vsaj začasno povzpel na tretje mesto.

Gledalci so v prvem polčasu videli zelo živahno predstavo, v kateri so bili v polju nekoliko boljši Ljubljančani, a Kidričani so bili zelo učinkoviti in si priigrali lepo prednost. Gostitelji so povedli že v drugi minuti, ko je z roba kazenskega prostora streljal Lucas Horvat in zadel ob slabem posredovanju Aljaža Ivačiča.

V 15. minuti so gosti izenačili, potem ko je Stefan Savić podal z leve strani, Luka Janžekovič je žogo odbil do Marka Putinčanina, ki jo je poslal v mrežo. Domači so v 23. minuti spet prišli v vodstvo, ko je po pdaji Nemanje Jakšića z desne strani zadel Nikola Leko. Slednji je bil uspešen tudi v 42. minuti, potem ko je v mrežo pospravil odbito žogo, pred tem je namreč Ilija Martinović s strelom z glavo zadel prečko.

Sicer pa je imela Olimpija še kar nekaj priložnosti, še posebej Andres Vombergar, ki je poskusil trikrat z glavo, v deveti minuti je Janžekovič branil, v 21. je žogo poslal čez gol, v 32. pa je zadel vratnico. Lepo priložnost je imel še v 36. minuti, ko je z osmih metrov z nogo zadel še prečko.

V sedmi minuti je bil malce premalo natančen Dino Štiglec s prostega strela z roba kazenskega prostora, v 37. je Janžekovič obranil nov strel Putinčanina, v 39. minuti pa je Asmir Suljić zadel s strelom z glavo, a so sodniki ocenili, da je pri skoku storil prekršek in so gol razveljavili. Že po koncu polčasa pa je rdeči karton dobil Macky Bagnack, ki je udaril Roka Kidriča.

Kljub igralcu manj so Ljubljančani v 52. minuti zmanjšali zaostanek, ko je po podaji Štigleca z leve strani zadel Stefan Savić. A že dve minuti pozneje je Aluminij spet povedel za dva zadetka, ko je z dobrih desetih metrov zadel Francesco Tahiraj.

Le nekaj sekund po vstopu v igro pa je zadel še Alen Krajnc v 63. minuti, ko je po izgubljeni žogi Tomislava Tomića in podaji z leve strani zadel s slabih desetih metrov. V 72. minuti so domači po protinapadu še povečali prednost, med strelce se je vpisal Dejan Petrovič.

V 78. minuti je na drugi strani z glavo znova streljal Vombergar, spet pa je bil uspešnejši Janžekovič, malce pozneje pa je Ivačič obranil poskus Erika Glihe. To je bila tudi zadnja priložnost na tekmi.

Kidričani bodo v 19. krogu prihodnjo nedeljo gostili Celjane, Ljubljančani pa bodo dan prej gostovali v Novi Gorici.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Olimpija
    Prva polovica prvenstva gre h koncu, nogometaše do zimskega premora ločita le še dve tekmi. V 18. krogu PLTS se bodo kot prvi udarili Kidričani in Ljubljančani. Kdo se bo veselil na Štajerskem?

DELI NA