20.06.2018 | WU19
Tesen poraz v Zenici

Slovenska dekliška mladinska reprezentanca je s porazom (0:1) sklenila gostovanje v Bosni in Hercegovini. Odločitev o zmagovalcu je padla v 1. polčasu, ko je edini gol dosegla Minela Gačanica. Dekliška izbrana vrsta z delom nadaljuje julija.

Prijateljska tekma, Zenica, 20.6.
BiH – Slovenija 1:0 (1:0)
1:0 Gačanica (15.)

Slovenija: Potočnik, Česnik, Kovačič, Žolek, Mori, Šmid, Miletič, Intihar, Kumalič, Žižek, Milovič.
Igrale so še: Božič, Sok, Jamnik, Petrič, Juršnik, Seručnik, Žvokelj, Zajmi, Udovič.

18.6.
BiH – Slovenija 0:4 (0:2)
0:1 Kumalič (2.), 0:2 Lukić (25./ag), 0:3 Milovič (52.), 0:4 Juršnik (72.)

Petra Mikeln, selektorica Slovenije:
„Nasprotnik je bil na današnji tekmi veliko bolj organiziran kot na prvi, imeli smo veliko manj prostora, kar nam je povzročalo precej težav pri organizaciji napada. Hitro smo prejeli zadetek, v nadaljevanju pa igrali prepočasi, v igri ni bilo prave dinamike. Prevec je bilo tudi tehničnih napak.“

Slovenija DU19:
Pija Kovačič (ŽNK Maribor), Nina Žižek (ŽNK Maribor), Adrijana Mori (ŽNK Olimpija), Vita Žolek (ŽNK Pomurje), Ines Sok (ŽNK Pomurje), Maruša Česnik (ŽNK Pomurje), Luana Zajmi (ŽNK Pomurje), Pija Božič (ŽNK Radomlje), Neva Kumalič (ŽNK Radomlje), Ana Milovič (ŽNK Radomlje), Zala Petrič (NK Krim), Eva Potočnik (KNK Fužinar), Anja Žvokelj (ND Primorje), Lea Seručnik (NK Krim), Kim Juršnik (ŽNK Maribor), Nika Pintarič (NK Krim), Jana Intihar (NK Krim), Jona Miletič (NK Krim), Nina Šmid (NK Krim).

Julija nove priprave

Mladinke se pripravljajo (skupne priprave bodo tudi v juliju, septembra pa tekmi z Madžarsko) na kvalifikacije za Euro 2019, prvi del kvalifikacij pa bo na sporedu med 3. in 9. oktobrom na Švedskem. Poleg Slovenije in gostiteljice bosta nastopili še izbrani vrsti Izraela in Kazahstana.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.07.2018 | WU19
  Mladinke na priprave na Roglo
  Dekliška mladinska reprezentanca tudi v juliju nadaljuje z delom. Z željo, da bi bila optimalno pripravljena na kvalifikacije za Euro 2019. Prvi del kvalifikacij bo na sporedu med 3. in 9. oktobrom na Švedskem. Poleg Slovenije in gostiteljice bosta nastopili še izbrani vrsti Izraela in Kazahstana.
 • 18.06.2018 | WU19
  Visoka zmaga mladink v Zenici
  Slovenska dekliška mladinska reprezentanca je s 4:0 v Zenici ugnala izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Gole za zmago so prispevale Neva Kumalič, Ana Milovič in Kim Juršnik, en zadetek pa so si domačinke zabile same. Ekipi se bosta pomerili še v sredo ob 11. uri.
 • 17.06.2018 | WU19
  Mladinke dvakrat proti BiH
  Včeraj se je zbrala, danes pa je proti Bosni in Hercegovini odpotovala ženska mladinska reprezentanca. V ponedeljek in sredo se bodo varovanke selektorice Petre Mikeln pomerile z domačimi vrstnicam, tekmi bosta na sporedu v Zenici.
 • 12.06.2018 | WU19
  Mladinke v BiH
  Mladinke se pripravljajo (skupne priprave bodo tudi v juliju, septembra pa tekmi z Madžarsko) na kvalifikacije za Euro 2019, prvi del kvalifikacij pa bo na sporedu med 3. in 9. oktobrom na Švedskem. Poleg Slovenije in gostiteljice bosta nastopili še izbrani vrsti Izraela in Kazahstana.
 • 10.04.2018 | WU19
  Švedinje po preobratu
  „Rezultat ni pozitiven, kljub temu so dekleta pokazala pravo mero discipline v obrambi. Vseeno je bilo še preveč nihanj v igri, kar bomo morali v bodoče popraviti. Jedro ekipe ostaja v tej reprezentanci še naslednje leto, saj je izhodnih deklet letnika 99’ samo pet,“ je po koncu kvalifikacij razmišljala selektorica Petra Mikeln.
 • 10.04.2018 | WU19
  Po častno slovo proti Švedski
  Na evropsko prvenstvo, ki bo med 18. in 30. julija v Švici, so se poleg domačink gostiteljic uvrstile tudi Danska, Nemčija, Italija in Španija. V „slovenski“ kvalifikacijski skupini 5 so ekipe precej izenačene: pred zadnjim krogom imata Nizozemska in Švedska po štiri točke, Madžarska pa tri.
 • 07.04.2018 | WU19
  Proti domačinkam zmanjkalo zbranosti
  “Tekma je bila enakovredna, v ključnih trenutkih pa nismo znali izkoristiti priložnosti, ki smo si jih ustvarili. Naredili smo veliko tehničnih napak, kar je nasprotnikom omogočalo izvedbo nevarnih protinapadov,“ je nastop svojih varovank ocenila selektorica Petra Mikeln.
 • 06.04.2018 | WU19
  Ponoviti september 2017
  „Madžarsko ekipo dobro poznamo, saj smo v jeseni z njimi odigrali dve tekmi in bili na obeh uspešnejši. Vendar prijateljske tekme so eno, uradne drugo. Čaka nas izjemno težka naloga. Prva vratarka Nika Šapek je zaradi poškodbe že zaključila s tekmami v Telkiju, zato bo njeno mesto prevzela Pia Božič, ki je morala vstopiti že na tekmi z Nizozemsko,“ je pred tekmo povedala selektorica Petra Mikeln.
 • 04.04.2018 | WU19
  Nizozemke prevelik zalogaj
  Dekliška reprezentanca Slovenije do 19 let je elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018 začela z porazom. Na Madžarskem so bile z 0:6 od Slovenije boljše nizozemske vrstnice. Varovanke selektorice Petre Mikeln bodo 2. tekmo kvalifikacij odigrale v soboto, 7. aprila.

DELI NA