08.11.2018 | Ženska A
Strpno in potrpežljivo do zmage

V Gornji Radgoni je vse nared za nogometni praznik. Ob 14. uri se bosta pomerili ženski članski vrsti Slovenije in Albanije, poprej pa bo v Gornji Radgoni potekal še Festivalni dan ženskega nogometa Rada igram nogomet.

Obračun iz Gornje Radgone boste lahko od 14. ure dalje spremljali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Prijateljska tekma, Gornja Radgona, 8.11.
Slovenija – Albanija (14.00) (videoprenos na spletni strani www.nzs.si)

Slovenija proti Albaniji:
Mateja Zver (SKMN St. Pölten AVT), Lara Prašnikar (Turbine Potsdam AVT), Lara Ivanuša (Glasgow City ŠKO), Dominika Čonč (Malaga ŠPA), Kristina Erman (PSV NIZ), Kaja Eržen (Tavagnacco ITA), Sara Agrež (ŽNK Pomurje Beltinci), Špela Kolbl (ŽNK Pomurje Beltinci), Kaja Korošec (ŽNK Pomurje Beltinci), Sara Makovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Zala Meršnik (ŽNK Pomurje Beltinci), Anja Prša (ŽNK Pomurje Beltinci), Špela Rozmarič (ŽNK Pomurje Beltinci), Lara Klopčič (ŽNK Radomlje), Izabela Križaj (ŽNK Radomlje), Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje), Lana Golob (ŽNK Radomlje), Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana), Zala Vindišar (ŽNK Olimpija Ljubljana), Neva Kumalič (ŽNK Olimpija Ljubljana), Adrijana Mori (ŽNK Olimpija Ljubljana) in Melanija Pasar (ŽNK Ankaran).

Brez Nike Šapek

Selektor Borut Jarc je v ponedeljek zbral izbrano vrsto, nazadnje sta se ekipi pridružili še Dominika Čonč in Lana Golob; prva je prišla iz Španije, druga iz Združenih držav Amerike. 

Ekipo je zavoljo poškodbe zapustila vratarka Nika Šapek.

Popravile igro v obrambi

Reprezentanca ima jasen cilj, od katerega ne odstopa. Leto bi radi sklenili z zmago vedoč, da je Albanija zahteven tekmec. „V zadnjih šestih mesecih so naredili korak naprej, tako rezultatsko, saj so remizirale s Poljsko in tesno izgubile proti Škotski. Kvalitativen korak je opazen tudi bazi branjenja,“ opozarja selektor Jarc, ki pa več pozornosti razumljivo namenja naši izbrani vrsti.

Dominantno in agresivno

„Sestavljamo ekipo, Albanija je tekmec po meri, danes pa bomo strpno gradili pot do zmage. Igramo doma, postavili se bomo dominantno in agresivno!“ napoveduje Jarc.

Spomnimo: Albanija in Slovenija sta se pomerili lani poleti: uvodno tekmo so z 2:0 dobile naše igralke, drugo pa tesno domačinke.

Spomin na leto 2017:

Prijateljska tekma, 9.6. 2017
Albanija – Slovenija 1:0 
(1:0)
Slovenija: Tibaut, Agrež, Meršnik, Čonč, Zver, Kolbl, Erman, Prašnikar, Žganec, Ivanuša, Eržen
Igrale so še: Mori, Kos, Čevnik, Pintarič

Prijateljska tekma, 6.6. 2017
Albanija – Slovenija 0:2
 (0:1)
0:1 Zver (45./11-m), 0:2 Žganec (67.)
Slovenija: Čevnik, Agrež, Kos, Erman, Eržen, Čonč, Tibaut, Zver, Žganec, Mori, Ivanuša.
Igrale so še: Prša, Pintarič, Bratuša.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
    Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Saro Ketiš, Melania Pasar z ekipo rekordno
    Danes se je zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo v petek, 5.4., v Ljubljani v Športnem Parku Ljubljana-Šiška čaka uvodna tekma kvalifikacij za EP 2025. Kako so se odrezale naše igralke na tujem, pa v spodnjih vrsticah.

DELI NA