01.10.2018 | A
Šporar spet zadel, Kurtić in Matavž težje poškodovana

Tomaž Kavčič bo v sredo predstavil seznam reprezentantov za tekmi z Norveško in Ciprom. Dobro formo je z novim golom potrdil Andraž Šporar, oktobrski preizkušnji pa bosta zagotovo izpustila Tim Matavž in Jasmin Kurtić, ki sta se težje poškodovala in končala na operacijski mizi.

Matavž si je v sedmem krogu nizozemskega prvenstva zlomil nogo, Jasmin Kurtić pa je obležal s poškodovano roko. Matavž je sredi drugega polčasa dvoboja s Feyenoordom napadel predložek z desne strani igrišča, a ob poskusu zaustavitve žoge obležal na tleh. Primorca so iz igrišča odnesli na nosilih, trener Leonid Slutski pa je potrdil, da gre za zlom noge. Strelec sedmih zadetkov bo danes prestal operativni poseg, že zdaj pa je jasno, da ga čaka daljše okrevanje. Točke so po rezultatskem preobratu pripadle Feyenoordu, obračun pa je postregel s tremi rdečimi kartoni.

Operacija pa je že za Jasminom Kurtićem, ki je s SPAL-om v četrtek gostil Sassuolo in izgubil z 0:2. Belokranjec je obležal v 66. minuti, ko je zaradi nevarne igre z visoko dvignjeno nogo prejel tudi rumeni karton, ob padcu na tla pa si je zlomil roko. Reprezentančnega soigralca je v bolnišnici obiskal tudi Josip Iličić, ki je imel v preteklih tednih prav tako precej težav z zdravjem. SPAL bo več podrobnosti o času okrevanja sporočil 8. oktobra.

Več razlogov za zadovoljstvo ima Andraž Šporar, ki je s Slovanom dobil vroči slovaški derbi s Spartakom. Dvoboj v Trnavi je z uvodnim golom na tekmi začinil prav Ljubljančan, ki je z devetimi goli najboljši strelec prvenstva, v letošnji sezoni pa je v polno meril že 17-krat. Slovan v desetih krogih še ni doživel poraza, z osmimi zmagami pa ima na vrhu lestvice pet točk prednosti pred Dunajsko Stredo.

V Italiji so v minulem tednu sicer odigrali dva kroga, a nihče od reprezentantov ni osvojil polnega izkupička. Miha Zajc je zaradi rdečega kartona izpustil tekmo Empolija in Milana, ki se je končala z remijem, modri pa so konec tedna izgubili v Parmi. Zajc je odigral celotno srečanje, prav tako kot tudi Leo Štulac, ki je med tednom s soigralci klonil v Neaplju. Primorec je tudi na jugu odigral vseh 90 minut, že v prvem polčasu pa prejel rumeni karton.

Frosinone Luke Krajnca, ki je znova obsedel na klopi, je september sklenil z dvema porazoma. Med tednom je bila z 2:0 boljša Roma, v nedeljo pa z 1:2 še Genoa. Vid Belec je s klopi spremljal remi Cagliarija in Sampdorie, ki bo danes gostovala pri SPAL-u. Bolje se je v Serie B godilo Juretu Balkovcu, ki je v celoti odigral dve tekmi. Verona je najprej z 2:1 premagala Spezio, konec tedna pa doživela tesen poraz pri Salernitani. Palermo je brez pomoči Aljaža Strune izgubil v Brescii.

Dvojne obveznosti so tudi za Kevinom Kamplom, ki je z Leipzigom dobil tekmi s Stuttgartom in Hoffenheimom, obenem pa vknjižil novih 180 minut. »Rdeči biki« so tekmo s Stuttgartom dobili z izidom 2:0, Hoffenheim pa je padel z 1:2, potem ko je Kampl podal za drugi zadetek gostov. Leizpzig se je s tretjo zmago prebil na šesto mesto lestvice.

Uspešen je bil tudi St. Etienne Roberta Berića, ki pa tako proti Toulousu kot Monacu ni dobil priložnosti za igro. Zeleno-beli so v Toulousu slavili z 2:3, Monaco pa je klonil z 2:0, St. Etienne pa po osmih krogih zaseda četrto mesto, za drugim Lillom pa zaostaja zgolj za točko. Slabše gre Nantesu, ki se s šestimi točkami nahaja na predzadnjem mestu lestvice. »Kanarčki« so z 1:2 izgubili z Nico, Rene Krhin pa je igral do 77. minute, v soboto pa je ob remiju v Lyonu odigral vseh 90 minut.

Petar Stojanović z Dinamom ostaja na vrhu hrvaškega prvenstva, čeprav derbi s Hajdukom ni postregel z zmagovalcem. Dvoboj na Poljudu ni ponudil zadetkov, Zagrebčani pa so z 21. točko ohranili dve točki naskoka pred Lokomotivo. Dobro kaže tudi Ferencvarošu Mihe Blažiča, ki je z minimalnom zmago v mestnem derbiju z Ujpeštom prednost pred drugim Honvedom povečal na sedem točk. Blažič je igral od prvega do zadnjega sodniškega žvižga.

V poljskem prvenstvu s tekmo manj vodi Jagiellonia Romana Bezjaka in Nemanje Mitrovića, ki bosta danes gostila Slask, v Rusiji pa najbolje kaže Zenitu, ki pa je v devetem krogu doživel prvi ligaški poraz. Nekdanji ruski prvak se je brez pomoči Mihe Mevlje, ki je vnovič obsedel na klopi za rezerviste, opekel pri Anžiju.

Pomembne zmage pa so se razveselili pri kijevskem Dinamu, ki je z dvema izključenima igralcema dobil mestni derbi z Arsenalom. Benjamin Verbič je igrišče zapustil v 77. minuti, kmalu zatem ko je Dinamo ostal zgolj z deveterico nogometašev. Kijevčani za vodilnim Šahtarjem zaostajajo za štiri točke.

Konyaspor je ostal praznih rok v Izmirju, kjer so se zmage s 3:2 veselili nogometaši Göztepeja. Nejc Skubic je sicer vknjižil novih 90 minut. V gol Panioniosa se je v tem tednu vrnil Matic Kotnik, ki v ponedeljkovi tekmi z Olympiakosom ni uspel preprečiti minimalnega poraza, je pa svoja vrata zaklenil v nedeljski tekmi petega kroga s Symrnisom. Atenčani so slavili z 0:2 in vpisali sploh prvo zmago sezone.

Lugano Domna Črnigoja je med tednom ostal praznih rok v obračunu s Xamaxom, konec tedna pa je odščipnil točko Baslu, ki je v Luganu že vodil z 0:2. Črnigoj je zelenico v nedeljskem obračunu zapustil v 88. minuti, med tednom pa je igral do sredine drugega polčasa. Lugano se z desetimi točkami nahaja na šestem mestu lestvice.

Petega gola sezone se je razveselil Rudi Požeg Vancaš, ki je Celju zagotovil točko v dvoboju z Alumijem. Že deveto asistenco sezone je v obračunu z Rudarjem vknjižil Amir Dervišević, v nedeljo pa se je po poškodbi na igrišča vrnil tudi Luka Zahović, a z Mariborom v Murski Soboti doživel prvi poraz v letošnjem prvenstvu. Aljaž Ivačič je z Olimpijo iztržil dva remija, Goričani so mu zabili dva zadetka, Krčani pa enega.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA