13.08.2017 | Ženska A
Slovenske legionarke nared za sezono na tujem

Pred nami je nova sezona, ki jo bodo obeležile tudi slovenske igralke na tujem. V Avstriji bo naše barve zastopala 29-letna Mateja Zver, ki jo že v torek, 15.8., čaka uvodna tekma avstrijskega pokala. Zverova je z aktualnimi državnimi in pokalnimi prvakinjami St. Pölten-Spratzern podaljšala pogodbo do julija 2018. Na zadnji pripravljalni tekmi so je Zverova dodala gol ob zmagi Avstrijk proti državnim prvakinjam Slovaške (10:1).

Na Nizozemskem bo še naprej igrala 24-letna Kristina Erman, ki je v petek menjala sredino. Iz Twenteja se je preselila v PSV.

Na Švedskem ostaja 20-letna Lara Ivanuša, članica ekipe Kvarnsveden, ki je prvi del sezone sklenil na 8. mestu. „Lahko bi bili kako mesto višje. Menim pa, da lahko sama v 2. delu prvenstva več prispevam k ekipnemu uspehu,“ doda Ivanuša, ki je drugič na tujem: prej je igrala v Avstriji.

V Nemčiji z delom in igrami nadaljuje 19-letna Lara Prašnikar, ki je v času priprav navdušila tudi na tekmi proti avstrijskim prvakinjam (ekipo Mateje Zver). Nemke so slavile s 3:0, Prašnikarjeva je podala in zabila za zmago. Do začetka prvenstva (3.9.) čaka Prašnikarjevo in ekipa tudi obračun z londonskim Arsenalom (23.8.).

Bo pa za razliko od lani slovenska kolonija v Nemčiji nekaj večja. V 2. ligaški Cloppenburg sta prišli vratarka 26-letna Sonja Čevnik in branilka 19-letna Tinkara Senica. Prvenstvo v 2. zvezni ligi sever bosta pričeli 3.9., pokal pa 27.8. Nemci so hoteli tudi Manjo Rogan, ki pa se je vrnila v Slovenijo, kjer trenira z Olimpijo.

Na tuje se je podala tudi 22-letna Kaja Eržen. Po igranju v Avstriji se seli v Italijo, kjer bo vsaj eno seozno nosila dres prvoligaške vrste Tavagnacco.

V Španiji pa bo branila reprezentančna vratarka 22-letna Eva Vamberger, ki je postala nova članica ekipe Sporting Club de Huelva. Prvenstvo se začne 3.9., Vambergerjeva in soigralce uvodoma igrajo proti Sevilli.

V Združenih državah Amerike bomo v novi sezoni spremljali tri naše nogometašice: Nino Predanič (Saint Rose Athletics; 1. tekma 31.8.), Saro Ketiš (University of Tennessee at Martin; 1. tekma 18.8.) in Tino Marolt (Louisville; 1. tekma 18.8.).

Tekst: D.P
Foto: PSV

SORODNE NOVICE

 • 09.06.2017 | Ženska A
  Tesen poraz Slovenije
  Slovenska ženska članska reprezentanca z zmago in porazom zapušča Albanijo. Danes so gostiteljice z 1:0 (gol so dosegle v 6. minuti z 11-metrovke) premagale našo izbrano vrsto. 
 • 09.06.2017 | Ženska A
  Še drugič proti Albaniji
  Današnji obračun bo v glavnem mestu Albanije v Tirani. Selektor Damir Rob pretiranih težav s sestavo ekipe nima, posledice prehlada pa še vedno čuti Mateja Zver.
 • 06.06.2017 | Ženska A
  Boljše od Albanije
  Slovenska ženska članska reprezentanca je na uvodni tekmi, prvi od dveh, slavila zmago na gostovanju v Albaniji. Varovanke selektorja Damirja Roba so bile z 2:0 boljše od domačink, gola sta prispevali Mateja Zver in Urška Žganec.
 • 04.06.2017 | Ženska A
  V spremenjeni zasedbi v Albanijo
  Slovenska ženska članska reprezentanca se bo zbrala jutri, v ponedeljek, in odpotovala v Albanijo, kjer jo 6. in 9. junija čakata tekmi proti domači izbrani vrsti. To bo tudi zadnji test za Slovenke, ki septembra začnejo z nastopi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.
 • 30.05.2017 | Ženska A
  Legionarke: Čončeva na vrh, Ermanovi 2. mesto
  Na Švedskem so opravili s 7. krogom. Lara Ivanuša je v dresu Kvarnsvedena gostovala pri vodilni ekipi lige Eskilstuna United, ki je potrdila svojo moč in prišla od šeste zmage v prvenstvu. Ivanuša in soigralke s sedmimi točkami zasedajo 9. mesto.
 • 25.05.2017 | Ženska A
  Članice na zadnji test pred kvalifikacijami
  Drugi teden junija (5.6.) se bo vnovič zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo čaka gostovanje v Albaniji. Varovanke selektorja Damirja Roba bodo z gostiteljicami igrale 6. in 9. junija.
 • 23.05.2017 | Ženska A
  Legionarke: Mateja Zver pokalna prvakinja Avstrije
  Dobro pa kaže tudi ostalim našim legionarkam. Nizozemski Twente Kristine Erman je premagal (2:1) PSV, Ermanova pa je vstopila v igro v 2. polčasu. Twente ostaja na 2. mestu, vodilni Ajax ima tri točke prednosti (38:35).
 • 20.05.2017 | Ženska A
  Legionarke: Zverova v izvrstni formi lovi še pokalni naslov
  Drugo mesto pa pripada tudi Turbini Potsdam Lare Prašnikar, ki je naprej z ekipo slavila v Leverkusnu (1:2), potem pa doživela domači poraz proti Bayernu (0:4). Prašnikarjeva je na obeh tekmah prišla v igro s klopi za rezervne igralke.
 • 03.05.2017 | Ženska A
  Legionarke: Mateja Zver s 15. golom proslavila naslov
  Tri naše legionarke s svojimi klubi zasedajo 2. mesto. Na Danskem vodilni Brondby lovi Fortuna Dominike Čonč, v Nemčiji uspešno nastopa Lara Prašnikar, tik pod vrhom je tudi Twente Kristine Erman.

DELI NA