13.08.2017 | Ženska A
Slovenske legionarke nared za sezono na tujem

Pred nami je nova sezona, ki jo bodo obeležile tudi slovenske igralke na tujem. V Avstriji bo naše barve zastopala 29-letna Mateja Zver, ki jo že v torek, 15.8., čaka uvodna tekma avstrijskega pokala. Zverova je z aktualnimi državnimi in pokalnimi prvakinjami St. Pölten-Spratzern podaljšala pogodbo do julija 2018. Na zadnji pripravljalni tekmi so je Zverova dodala gol ob zmagi Avstrijk proti državnim prvakinjam Slovaške (10:1).

Na Nizozemskem bo še naprej igrala 24-letna Kristina Erman, ki je v petek menjala sredino. Iz Twenteja se je preselila v PSV.

Na Švedskem ostaja 20-letna Lara Ivanuša, članica ekipe Kvarnsveden, ki je prvi del sezone sklenil na 8. mestu. „Lahko bi bili kako mesto višje. Menim pa, da lahko sama v 2. delu prvenstva več prispevam k ekipnemu uspehu,“ doda Ivanuša, ki je drugič na tujem: prej je igrala v Avstriji.

V Nemčiji z delom in igrami nadaljuje 19-letna Lara Prašnikar, ki je v času priprav navdušila tudi na tekmi proti avstrijskim prvakinjam (ekipo Mateje Zver). Nemke so slavile s 3:0, Prašnikarjeva je podala in zabila za zmago. Do začetka prvenstva (3.9.) čaka Prašnikarjevo in ekipa tudi obračun z londonskim Arsenalom (23.8.).

Bo pa za razliko od lani slovenska kolonija v Nemčiji nekaj večja. V 2. ligaški Cloppenburg sta prišli vratarka 26-letna Sonja Čevnik in branilka 19-letna Tinkara Senica. Prvenstvo v 2. zvezni ligi sever bosta pričeli 3.9., pokal pa 27.8. Nemci so hoteli tudi Manjo Rogan, ki pa se je vrnila v Slovenijo, kjer trenira z Olimpijo.

Na tuje se je podala tudi 22-letna Kaja Eržen. Po igranju v Avstriji se seli v Italijo, kjer bo vsaj eno seozno nosila dres prvoligaške vrste Tavagnacco.

V Španiji pa bo branila reprezentančna vratarka 22-letna Eva Vamberger, ki je postala nova članica ekipe Sporting Club de Huelva. Prvenstvo se začne 3.9., Vambergerjeva in soigralce uvodoma igrajo proti Sevilli.

V Združenih državah Amerike bomo v novi sezoni spremljali tri naše nogometašice: Nino Predanič (Saint Rose Athletics; 1. tekma 31.8.), Saro Ketiš (University of Tennessee at Martin; 1. tekma 18.8.) in Tino Marolt (Louisville; 1. tekma 18.8.).

Tekst: D.P
Foto: PSV

SORODNE NOVICE

 • 06.03.2018 | Ženska A
  Z dopadljivo igro do remija
  Slovenija in Srbija sta remizirali na prijateljski tekmi v Ajdovščini. Tekma v Vipavski dolini se je končala z rezultatom 2:2, oba gola za Slovenijo je prispevala Lara Prašnikar. To je bila tudi prva uradna tekma selektorja Boruta Jarca na klopi slovenske ženske izbrane vrste. Na klopi Srbije je debitiral takisto novi selektor Dragiša Zečević (v sezoni 2000/2001 je igral za sežanski Tabor).
 • 06.03.2018 | Ženska A
  Proti Srbiji pred kamerami pokazati nov obraz
  „Jedro je tu, delo poteka po ustaljenem voznem redu. Bistveno je, da se pozabi, kar je bilo v preteklosti ter da se igralke osredotočijo na prihodnost, na naslednja tri leta skupnega dela, kot je načrtovano. Smo na skupni ladji, kjer vsi želimo, da mirno pljuje,“ razmišlja selektor Borut Jarc, ki je to povedal tudi svojim varovankam.
 • 21.02.2018 | Ženska A
  Selektor Jarc obelodanil seznam za Srbijo
  V nedeljo, 4. marca, se bo v Ajdovščini zbrala ženska članska reprezentanca, ki bo v torek, 6. marca, ob 15. uri v Ajdovščini igrala proti izbrani vrsti Srbije. To bo tudi prva uradna tekma novega selektorja slovenske reprezentance Boruta Jarca, ki je na tem mestu nadomestil Damirja Roba.
 • 17.02.2018 | Ženska A
  V Ajdovščino prihaja Srbija
  „Naslednja akcija bo že 6. marca, v Ajdovščini gostuje Srbija. To bo resna kontrolna tekma, kjer se bomo tudi mi kot strokovni štab bolje spoznali z našimi igralkami, prisotne bodo tudi nogometašice iz tujine, saj je to uradni Uefin termin. Po tej tekmi bo jasno, kakšno je naše realno stanje. Srbija je tekmec po meri, ki ima svoje kvalitete, mi pa tudi,“ sklene Jarc, ki bo prihodnji teden razkril seznam igralk za obračun s Srbijo.
 • 08.02.2018 | Ženska A
  V pričakovanju uvodne akcije selektorja Boruta Jarca
  „Najprej želimo videti, kdo je kdo, in kaj zna. Ni pomembno, iz katerega kluba prihaja igralka, ampak kaj zna,“ je še povedal novi selektor, ki ob tem ni pozabil izreči zahvale predhodniku Damirju Robu. Novemu selektorju bodo pomagali trenerka Nuša Ladinek in trener Milan Kondič. Za pripravo vratark bo skrbel Danilo Sergaš, tehnični vodja ekipe bo Milan Petrovič.
 • 21.01.2018 | Ženska A
  Hvaležen za zgledno sodelovanje
  Rob je nazadnje vodil ekipo 24. novembra lani na 3. kvalifikacijski tekmi za SP 2019, v Ajdovščini so naše igralke ugnale Ferske otoke. Po treh odigranih tekmah Slovenija v kvalifikacijski skupini 5 zaseda 4. mesto s tremi točkami. Kvalifikacije pa bo nadaljevala 6. aprila letos, ko bo doma gostila Islandijo.
 • 24.11.2017 | Ženska A
  Suvereno opravile s Ferskimi otoki
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v 3. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 v skupini 5 v Ajdovščini premagala Ferske otoke s 5:0 (4:0). Slovenke naslednja tekma v teh kvalifikacijah čaka 6. aprila, ko bodo gostile Islandijo.
 • 23.11.2017 | Ženska A
  "Neodločeno ne bo, izgubili pa tudi ne bomo!"
  Jeseni so se pričele kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2019 v Franciji. Slovenija nastopa v kvalifikacijski skupini 5, kjer se najboljše piše Nemčiji (9 točk, štiri tekme). Islandija je na 2. mestu s sedmimi točkami, a tekmo manj. Sedem točk premore tudi Češka, Slovenija in Ferski otoki pa točk še nimata. Slovenija je priznala premoč Češki in Nemčiji.
 • 23.11.2017 | Ženska A
  Dominika Čonč verjame v uspeh proti Ferskim otokom
  Slovenska ženska reprezentanca nadaljuje s pripravami na petkovo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2019 v Franciji. Naša izbrana vrsta jutri, 24.11., ob 14. uri v Ajdovščini gosti Ferske otoke. Med aduti slovenske vrste bo zagotovo tudi vezistka Dominika Čonč. Obračun si boste lahko ogledali jutri od 14. ure dalje na spletni strani www.nzs.si.
 • 20.11.2017 | Ženska A
  Mateja Zver okrevala, zanima jo le zmaga
  Danes se bo zbrala ženska izbrana vrsta, ki jo v petek, 24.11., ob 14. uri v Ajdovščini čaka tretja tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019. V goste varovankam selektorja Damirja Roba prihajajo Ferski ekipi. Zasedbi sta še brez točk. 

DELI NA