13.08.2017 | Ženska A
Slovenske legionarke nared za sezono na tujem

Pred nami je nova sezona, ki jo bodo obeležile tudi slovenske igralke na tujem. V Avstriji bo naše barve zastopala 29-letna Mateja Zver, ki jo že v torek, 15.8., čaka uvodna tekma avstrijskega pokala. Zverova je z aktualnimi državnimi in pokalnimi prvakinjami St. Pölten-Spratzern podaljšala pogodbo do julija 2018. Na zadnji pripravljalni tekmi so je Zverova dodala gol ob zmagi Avstrijk proti državnim prvakinjam Slovaške (10:1).

Na Nizozemskem bo še naprej igrala 24-letna Kristina Erman, ki je v petek menjala sredino. Iz Twenteja se je preselila v PSV.

Na Švedskem ostaja 20-letna Lara Ivanuša, članica ekipe Kvarnsveden, ki je prvi del sezone sklenil na 8. mestu. „Lahko bi bili kako mesto višje. Menim pa, da lahko sama v 2. delu prvenstva več prispevam k ekipnemu uspehu,“ doda Ivanuša, ki je drugič na tujem: prej je igrala v Avstriji.

V Nemčiji z delom in igrami nadaljuje 19-letna Lara Prašnikar, ki je v času priprav navdušila tudi na tekmi proti avstrijskim prvakinjam (ekipo Mateje Zver). Nemke so slavile s 3:0, Prašnikarjeva je podala in zabila za zmago. Do začetka prvenstva (3.9.) čaka Prašnikarjevo in ekipa tudi obračun z londonskim Arsenalom (23.8.).

Bo pa za razliko od lani slovenska kolonija v Nemčiji nekaj večja. V 2. ligaški Cloppenburg sta prišli vratarka 26-letna Sonja Čevnik in branilka 19-letna Tinkara Senica. Prvenstvo v 2. zvezni ligi sever bosta pričeli 3.9., pokal pa 27.8. Nemci so hoteli tudi Manjo Rogan, ki pa se je vrnila v Slovenijo, kjer trenira z Olimpijo.

Na tuje se je podala tudi 22-letna Kaja Eržen. Po igranju v Avstriji se seli v Italijo, kjer bo vsaj eno seozno nosila dres prvoligaške vrste Tavagnacco.

V Španiji pa bo branila reprezentančna vratarka 22-letna Eva Vamberger, ki je postala nova članica ekipe Sporting Club de Huelva. Prvenstvo se začne 3.9., Vambergerjeva in soigralce uvodoma igrajo proti Sevilli.

V Združenih državah Amerike bomo v novi sezoni spremljali tri naše nogometašice: Nino Predanič (Saint Rose Athletics; 1. tekma 31.8.), Saro Ketiš (University of Tennessee at Martin; 1. tekma 18.8.) in Tino Marolt (Louisville; 1. tekma 18.8.).

Tekst: D.P
Foto: PSV

SORODNE NOVICE

 • 22.06.2018 | Ženska A
  Slovenija najbolj napredovala na Fifini lestvici
  „Vesel sem zaradi igralk, stroke in vseh, ki se trudijo okoli ženske reprezentance. Lepo je slišati vest o napredku, a s tem se ne želimo zadovoljiti. Prepričan sem, da zmoremo še več,“ je zadnje spremembe na Fifini lestvici komentiral selektor Borut Jarc.
 • 11.06.2018 | Ženska A
  Islandiji nudile izvrsten odpor
  Slovenska ženska članska reprezentanca je doživela poraz, z 2:0 jo je premagala Islandija, ki se je z novimi tremi točkami zavihtela na 1. mesto kvalifikacijske skupini 5. Slovenija ostaja na četrtem mestu. Zadnjo tekmo v kvalifikacijah bodo varovanke selektorja Boruta Jarca odigrale 31. avgusta, ko jih čaka gostovanje na Češkem.
 • 11.06.2018 | Ženska A
  Verjamejo, da lahko na Islandiji presenetijo
  Danes se nadaljujejo kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2019, naša ženska članska izbrana vrsta pa gostuje na Islandiji. Na sedmi tekmi kvalifikacij lovi tretjo zmago. Obračun v Reykjaviku, glavnem mestu otoške države, se začne ob 20. uri. Islandija je še edina neporažena ekipa v kvalifikacijski skupini 5; premore 13 točk, a tekmo manj kot vodilna Nemčija. Slovenija je na 4. mestu (šest tekem, šest točk).
 • 07.06.2018 | Ženska A
  Slovenija visoko porazila Ferske otoke
  Slovenska ženska članska reprezentanca je prišla do 2. zmage v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2019. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v gosteh z zadetki Lare Ivanuša (1), Mateje Zver (2) in Lare Prašnikar (1) s 4:0 porazile Ferske otoke. V ponedeljek se kvalifikacije nadaljujejo, naša izbrana vrsta gostuje na Islandiji.
 • 06.06.2018 | Ženska A
  Selektor ima recept za Ferske otoke in Islandijo
  Selektor Borut Jarc bo še tretjič v kvalifikacijah na klopi. Za njim sta preizkušnji z Islandijo in Nemčijo. Zdaj vsaj na papirju prihaja uvodoma lažji tekmec. Selektor Jarc se s tem ne obremenjuje. Pohvalno govori o svojih varovankah, minute in priložnost namenja mladim nogometašicam. Prepričan pa je, da se lahko Slovenija s tokratnega gostovanja vrne s šestimi točkami.
 • 06.06.2018 | Ženska A
  Vrača se Mateja Zver
  „Zdrava sem. V zadnjih dveh mesecih sem odigrala vse tekme. Menim, da sem v dobrem tekmovalnem ritmu. Pol leta me ni bilo v reprezentanci. Zdaj je napočil čas, tu sem, da pomagam!“ je povedala Zverova pred letom z Aerodroma Jože Pučnik.
 • 05.06.2018 | Ženska A
  Brez jokanja in napadalno na Ferske otoke
  „Brez potrpežljivosti ne gre. Igro je treba graditi. Tega še nismo vajeni. Želel bi, da igralke osvojijo mirno „pas igro“ in potem naprej fazo napada. Korak za korakom. Tega nismo vajeni, se pa učimo,“ pove selektor Borut Jarc, ki bo o Islandiji razmišljal po končani misiji Ferski otoki.
 • 03.06.2018 | Ženska A
  Na zbor z mislijo na točke
  Danes se bo v NNC Brdo zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo do 11. junija čakata kvalifikacijski tekmi za Svetovno prvenstvo 2019. Sedmega junija varovanke selektorja Boruta Jarca gostujejo na Ferskih otokih, 11.6. pa na Islandiji.
 • 23.05.2018 | Ženska A
  Selektor razkril seznam za Ferske otoke in Islandijo
  Slovenija je v dosedanjem delu kvalifikacij za prihajajoče svetovno prvenstvo odigrala pet tekem, zbrala je eno zmago (5:0 proti Ferskim otokom) in štiri poraze. Ferski otoki so na dnu lestvice kvalifikacijske skupini 5, kjer v petih tekmah zmage še nimajo, prejeli so 37 golov, dali pa nobenega.
 • 16.05.2018 | Ženska A
  Prihodnji teden seznam za kvalifikacije
  „Prvenstvo se bliža h koncu, igralke so utrujene. Precej je poškodovanih. Dejansko smo take pustili na miru, da se lahko pripravijo za končnico prvenstva in finale pokala. Globalno gledano pa sem z zborom zadovoljen. Na delu smo videli tudi tri igralke, ki študirajo in igrajo v ZDA,“ je povedal selektor Borut Jarc.

DELI NA