07.06.2018 | Ženska A
Slovenija visoko porazila Ferske otoke

Slovenska ženska članska reprezentanca je prišla do 2. zmage v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2019. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v gosteh z zadetki Lare Ivanuša (1), Mateje Zver (2) in Lare Prašnikar (1) s 4:0 porazile Ferske otoke. V ponedeljek se kvalifikacije nadaljujejo, naša izbrana vrsta gostuje na Islandiji, ki je bila v prvem delu kvalifikacij z 0:2 boljša od naše reprezentance.

Kvalifikacije za SP 2019, 7.6.
Ferski Otoki – Slovenija 0:4 (0:2)
0:1 Ivanuša (10.), 0:2 Zver (21./11m), 0:3 Zver (65.), 0:4 Prašnikar (88.).
Slovenija: Meršnik, Agrež, Rozmarič, Korošec, Erman (Prša/67.), Zver, Čonč, Prašnikar, Ivanuša, Kolbl (80./Kuštrin), Eržen (Kos/90.)

Reykjavik, 11.6.
Islandija – Slovenija (20.00)

Slovenija igra kvalifikacije v kvalifikacijski skupini 5. Po šestih tekmah zaseda 4. mesto, zbrala je zmagi in štiri poraze.

Kvalifikacijska skupina 5:
Nemčija 15 (6 tekem)
Islandija 13 (5)
Češka 7 (5)
Slovenija 6 (6)
Ferski otoki 0 (5)

Selektor je vedel

„Zanima nas igra na rezultat, potrebna bo potrpežljivost,“ je že pred tekmo opozarjal selektor Jarc. Plan igre se je udejanil. Pot do zmage je bila nekoliko olajšana, ker je Slovenija izvrstno začela. V 10. minuti je za 1:0 zadela Lara Ivanuša, prosti strel pa je izvajala Lara Prašnikar.

Uvodoma sta največ preglavic naši vrsti povzročili Heidi in Ansy Sevdal, a je bila Zala Meršnik na svojem mestu.

Kapetanka za 2:0

V 21. minuti je kapetanka Mateja Zver, po vseh poškodbah in polletni odsotnosti iz izbrane vrste se je vrnila maestralno, povišala na 2:0, uspešna je bila z najstrožje kazni, ki jo je priborila Špela Kolbl, ki jo je nepravilno ovirala Andreasenova.

To je bil tudi rezultat prvega polčasa, ki ga je s strelom mimo vrat sklenila prav Mateja Zver.

Mladi val, ki  obeta

Slovenija je bila za svoj trud nagrajena tudi v drugem delu. V 65. minuti je Mateja Zver zadela še drugič, v naslednji minuti je selektor Jarc izvedel prvo menjavo – namesto Kristine Erman je vstopila Anja Prša. V 80. minuti je Jarc na teren poslal še Zalo Kuštrin, ki je zamenjala Špelo Kolbl.

Piko na i je z zadetkom dodala Lara Prašnikar. Podala je, še ena iz plejade mladih in obetavnih, Zala Kuštrin. V zadnji minuti je teren zapustila še Kaja Eržen, zaigrala pa je Evelina Kos.

Izjavi po tekmi:

Borut Jarc, selektor Slovenije:
„Lahko samo rečem, da smo vsi ponosni in veseli, da smo skupaj, igralke in strokovni štab, dosegli prvo zmago ob našem skupnem delu, ob naši skupni prihodnosti. Igralke so pokazale pravi pristop na terenu, svoje pa je naredila stroka pred tem. Pokazali smo pravi obraz.“

Mateja Zver, kapetanka:
„Vesela sem, ker sem spet v reprezentanci. Pogrešala sem dekleta, veselila sem se tokratne akcije in novega zbora. Današnja tekma je bila naporna, Ferski otoki niso bili lahak zalogaj. Smo pa razvili svojo igro, v prvem polčasu smo igrali še boljše, v drugem smo malce padli. Domačinke so imele dva protinapada, a se je dobro izteklo. Mislim, da smo se dobro pripravili na tekmo, skušale smo maksimalno izpolniti navodila selektorja.“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 20.07.2018 | Ženska A
  Slovenska šesterica pripravljena na novo legionarsko sezono
  Pričakovati je, da bodo naše nogometašice tudi v novi sezoni uspešno nastopale v tujini. Mateja Zver ostaja v Avstriji, Lara Prašnikar v Nemčiji, Kaja Eržen v Italiji. Kristina Erman je dobila novega trenerja, zadnja do kluba Lara Ivanuša. Na tujem vztraja tudi Dominika Čonč.
 • 22.06.2018 | Ženska A
  Slovenija najbolj napredovala na Fifini lestvici
  „Vesel sem zaradi igralk, stroke in vseh, ki se trudijo okoli ženske reprezentance. Lepo je slišati vest o napredku, a s tem se ne želimo zadovoljiti. Prepričan sem, da zmoremo še več,“ je zadnje spremembe na Fifini lestvici komentiral selektor Borut Jarc.
 • 11.06.2018 | Ženska A
  Islandiji nudile izvrsten odpor
  Slovenska ženska članska reprezentanca je doživela poraz, z 2:0 jo je premagala Islandija, ki se je z novimi tremi točkami zavihtela na 1. mesto kvalifikacijske skupini 5. Slovenija ostaja na četrtem mestu. Zadnjo tekmo v kvalifikacijah bodo varovanke selektorja Boruta Jarca odigrale 31. avgusta, ko jih čaka gostovanje na Češkem.
 • 11.06.2018 | Ženska A
  Verjamejo, da lahko na Islandiji presenetijo
  Danes se nadaljujejo kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2019, naša ženska članska izbrana vrsta pa gostuje na Islandiji. Na sedmi tekmi kvalifikacij lovi tretjo zmago. Obračun v Reykjaviku, glavnem mestu otoške države, se začne ob 20. uri. Islandija je še edina neporažena ekipa v kvalifikacijski skupini 5; premore 13 točk, a tekmo manj kot vodilna Nemčija. Slovenija je na 4. mestu (šest tekem, šest točk).
 • 06.06.2018 | Ženska A
  Selektor ima recept za Ferske otoke in Islandijo
  Selektor Borut Jarc bo še tretjič v kvalifikacijah na klopi. Za njim sta preizkušnji z Islandijo in Nemčijo. Zdaj vsaj na papirju prihaja uvodoma lažji tekmec. Selektor Jarc se s tem ne obremenjuje. Pohvalno govori o svojih varovankah, minute in priložnost namenja mladim nogometašicam. Prepričan pa je, da se lahko Slovenija s tokratnega gostovanja vrne s šestimi točkami.
 • 06.06.2018 | Ženska A
  Vrača se Mateja Zver
  „Zdrava sem. V zadnjih dveh mesecih sem odigrala vse tekme. Menim, da sem v dobrem tekmovalnem ritmu. Pol leta me ni bilo v reprezentanci. Zdaj je napočil čas, tu sem, da pomagam!“ je povedala Zverova pred letom z Aerodroma Jože Pučnik.
 • 05.06.2018 | Ženska A
  Brez jokanja in napadalno na Ferske otoke
  „Brez potrpežljivosti ne gre. Igro je treba graditi. Tega še nismo vajeni. Želel bi, da igralke osvojijo mirno „pas igro“ in potem naprej fazo napada. Korak za korakom. Tega nismo vajeni, se pa učimo,“ pove selektor Borut Jarc, ki bo o Islandiji razmišljal po končani misiji Ferski otoki.
 • 03.06.2018 | Ženska A
  Na zbor z mislijo na točke
  Danes se bo v NNC Brdo zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo do 11. junija čakata kvalifikacijski tekmi za Svetovno prvenstvo 2019. Sedmega junija varovanke selektorja Boruta Jarca gostujejo na Ferskih otokih, 11.6. pa na Islandiji.
 • 23.05.2018 | Ženska A
  Selektor razkril seznam za Ferske otoke in Islandijo
  Slovenija je v dosedanjem delu kvalifikacij za prihajajoče svetovno prvenstvo odigrala pet tekem, zbrala je eno zmago (5:0 proti Ferskim otokom) in štiri poraze. Ferski otoki so na dnu lestvice kvalifikacijske skupini 5, kjer v petih tekmah zmage še nimajo, prejeli so 37 golov, dali pa nobenega.

DELI NA