21.06.2018 | Futsal ženska A reprezentanca
Slovenija v glavni del kvalifikacij

Kar 23 držav bo sodelovalo v prvih kvalifikacijah za prvo uradno žensko evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Na prvenstvo se bodo uvrstile štiri najboljše ekipe kvalifikacij, organizator tekmovanja bo znan naknadno.

5.7.

Slovenska ženska futsal reprezentanca zavzeto nadaljuje s treningi in pripravami na novo sezono. Petega julija pa bo naša reprezentanca, ki jo vodi selektor Dejan Kramberger, dobila tekmice v kvalifikacijah, ki bodo potekale v dveh delih.

Med 21. in 26. avgustom bodo potekale predkvalifikacije, kjer bo sodelovalo 10 reprezentanc, ki imajo slabši Uefin količnik kot 13 teh, ki gre direktno v glavni del kvalifikacij. Iz predkroga, ki bo igran v treh skupinah, si bodo napredovanje zagotovile zmagovalke skupin.

Odločitev septembra letos

V glavnem delu kvalifikacij, ki bo med 11. in 16. septembrom, bo nastopilo 16 ekip (13 najboljše rangiranih po Uefinem količniku in še tri zmagovalke predkvalifikacij) razdeljenih v štiri skupine po štiri. Prvakinje skupin gredo na premierno evropsko prvenstvo.

Poleg Slovenije so se v glavni del kvalifikacij uvrstile še izbrane vrste:

Španije, Rusije, Portugalske, Kazahstana (1), Ukrajine, Italije, Srbije, Slovenija (2), Hrvaške, Madžarske, Češke, Romunije (3) in Poljske plus kvalifikantke (4)*.

V predkrog gredo Slovaška, Belorusija, Nizozemska, Belgija, Finska, Moldavija, Švedska, Armenija, Litva in Severna Irska.

V prihodnjih dneh bodo znani tudi gostitelji turnirjev (pred)kvalifikacij. Za gostiteljstvo se poteguje tudi Slovenija!

* - v oklepaju kakovostni bobni (pred žrebom) glavnega dela kvalifikacij

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 07.07.2018 | Futsal ženska A reprezentanca
  Generalka proti Srbiji
  Med 10. in 15. avgustom bodo igralke opravile priprave na Rogli, kjer bo poudarek na izboljšanju fizične pripravljenosti. 25. in 26. avgusta pa bo Slovenija odigrala še 3. in 4. uradno tekmo, paket srečanj pa bo tudi generalka za septembrske kvalifikacije. V Slovenijo konec avgusta prihaja Srbija, ki bo prav pri nas odigrala prvo uradno tekmo.
 • 05.07.2018 | Futsal ženska A reprezentanca
  Slovenke dobile tekmice v kvalifikacijah za Euro 2019
  Danes je Evropska nogometna zveza Uefa v Nyonu opravila žreb (pred)kvalifikacij za 1. futsal evropsko prvenstvo članic, ki bo na sporedu februarja 2019. Slovenska reprezentanca bo pot na premierno prvenstvo Stare celine iskala na Hrvaškem!
 • 04.07.2018 | Futsal ženska A reprezentanca
  Upa na še več igralk in ugoden žreb za Euro 2019
  Če je bil kdo izjemno ponosen po tekmah na Slovaškem, je bila to zagotovo kapetanka futsal reprezentance Tanja Vrabel. Po uspešni nogometni karieri se je odločila, da se preizkusi v sodniških vrstah. A je vmes sprejela izziv in se preizkusila v futsalu. Ni ji žal. Redno obisku dodatne treninge futsal reprezentance in pogleduje proti Nyonu, kjer bo jutri Slovenija dobila tekmice v boju za Euro 2019!
 • 28.06.2018 | Futsal ženska A reprezentanca
  Ženska futsal reprezentanca v pričakovanju žreba v Nyonu
  Evropska nogometna zveza Uefa je obelodanila gostitelje glavnega dela kvalifikacij za sploh prvo evropsko futsal prvenstvo članic. Turnirje glavnega dela kvalifikacij bodo tako gostile Španija, Portugalska, Ukrajina in Hrvaška.
 • 25.06.2018 | Futsal ženska A reprezentanca
  Ni počitka, ker želijo na Euro
  Kljub „počitnicam“ pa še naprej tedenske treninge opravlja ženska futsal reprezentanca. Selektor Dejan Kramberger in njegova pomočnica Andreja Prek na vadbi posvečata pozornost izboljšavi vseh taktično – tehničnih elementov, med 11. in 15. avgustom pa sledijo priprave, kjer se bo izboljšala še fizična pripravljenost
 • 07.06.2018 | Futsal ženska A reprezentanca
  Kar 23 držav v lov na Euro, med njimi tudi Slovenija
  Prihodnji mesec, točneje 5. julija, bo v Nyonu opravljen žreb kvalifikacijskih skupin za Euro 2019. Predkrog kvalifikacij (tam Slovenije ne bo) bo na sporedu med 21. in 26. avgustom, glavni del kvalifikacij pa med 11. in 16. septembrom. Finalni turnir, kjer bomo dobili prve evropske prvakinje, bo igran med 14. in 17. februarjem 2019!

DELI NA