04.10.2017 | A
Slovenci preizkusili zelenico, reprezentanti ohranjajo pozitivno miselnost

Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 20.45 igrala predzadnjo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018. Tekmec na slovitem Wembleyju bo Anglija. Vloga favorita je jasna, prav tako pa je jasno, kaj potrebujejo izbranci Srečka Katanca za ohranitev upov na vsaj dodatne kvalifikacije.

Slovenci, ki so v London prispeli brez poškodovanega branilca Mirala Samardžića, morajo do konca kvalifikacij premagati tako Anglijo v četrtek kot Škotsko doma v nedeljo. Možnih je sicer še nekaj drugih scenarijev, a so pri teh možnosti precej manjše. Prva naloga pa bo Anglija, ki se ponaša s kakovostno, mlado, razigrano in hitro reprezentanco, kot pravi selektor Katanec.

»Treba bo igrati kompaktno, igralci si bodo morali veliko pomagati, podvajati, bočni igralci bodo morali pomagati osrednjim branilcem, prav tako zadnji vezni igralci ... Skratka, kot ekipa bo treba igrati čvrsto, borbeno, kar pa bo pomembno, bo to, kdo bo osvojil več tistih drugih žog in dobil več dvobojev,« je na današnji novinarski konferenci v Londonu povedal Katanec.

Na vprašanje, če se da v angleški mladosti igralcev izkoristiti kakšno vrzel, pa je dejal: »Kar zadeva njih, imajo - v narekovajih - reprezentanco v nekem ustvarjanju. Imajo nekaj težav, ker ne igrajo ves čas v isti postavi. Mladost je lahko težava, lahko pa prednost. Tukaj se nikoli ne ve. Izkušnje pomagajo, ampak se pri tem ne ve. Vemo, kakšni so, nanje se moramo pripraviti, imajo veliko hitrosti, tukaj si bo res treba pomagati. Moramo biti pametni, pravi v 'timingu', če ne, bomo imeli težave, kar imajo tudi drugi.«

Glede najbolj vročega napadalca na Otoku ta hip Harryja Kana pa je dodal: »Z vsem dolžnim spoštovanjem, ne bi ga dajal v isti razred kot Cristiana Ronalda ali Lionela Mesija. Skrbi pa me, ker je v zadnjih tednih dal preveč golov. Zelo ga spoštujem. Upam pa, da jutri ne bo zabil.« Katanec je še povedal, da je tekma z Anglijo lahko ena ključnih, ni pa nujno, saj zaenkrat obstajajo teoretične možnosti tudi ob porazu. Torej ob četrtkovi zmagi Škotske proti Slovaški, ob porazu Slovaške doma proti Malti in ob zmagi Slovenije proti Škotski.

Boštjan Cesar, če bo v četrtek dobil rumeni karton, ne bo mogel igrati v nedeljo proti Škotski, je poudaril, da so v teh dneh delali na taktični igri v napadu in obrambi, še enkrat je opozoril, da Anglija ni samo Harry Kane, temveč so v njihovi ekipi tudi drugi izvrstni nogometaši, da pa bo ena ključnih nalog ustaviti podaje do Kana.

Kapetan je ponovil, da je treba razmišljati pozitivno. »Zavedamo se, da smo z njimi odigrali dobro tekmo doma. Pokazali smo, da se lahko kosamo z njimi. Razmišljamo pozitivno, zgolj pozitiven rezultat nas ohranja v igri in razmišljamo o tem,« je zaključil Cesar.


Tekst: STA/PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 16.07.2018 | A
  V prodaji vstopnice za Uefa Ligo narodov
  Slovenska nogometna reprezentanca bo uvrstitev na Evropsko prvenstvo leta 2020 najprej poskušala doseči preko novega Uefinega tekmovanja, Lige Narodov. Zagotovite si vstopnice po ugodni ceni in podprite slovensko reprezentanco na vseh treh domačih tekmah v Stožicah.
 • 07.06.2018 | A
  Lestvica FIFA: Slovenija pridobila 9 mest
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je tik pred začetkom letošnjega svetovnega prvenstva v Rusiji objavila najnovejšo jakostno lestvico. Na prvem mestu ostaja Nemčija pred Brazilijo in Belgijo, Poljska je napredovala na osmo mesto, Slovenija pa je v primerjavi s prejšnjim štetjem pridobila devet mest in je trenutno na 56. mestu.
 • 03.06.2018 | A
  Zmaga v Podgorici na obraze vrnila nasmeh
  Reprezentanca Slovenije je včeraj dobila prijateljski obračun z izbrano vrsto Črne gore. V Podgorici sta padla dva zadetka, prvega je z bele točke dosegel Roman Bezjak, zmago zdesetkane čete selektorja Tomaža Kavčiča pa je potrdil Miha Zajc.
 • 02.06.2018 | A
  Slovenija slavila v Podgorici
  Slovenska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Podgorici premagala Črno goro z 2:0 (1:0).
 • 02.06.2018 | A
  Slovenija danes proti Črni gori
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.15 igrala prijateljsko tekmo v Podgorici proti Črni gori. Za selektorja Tomaža Kavčiča bo to tretja tekma po prevzemu selektorske službe.
 • 01.06.2018 | A
  Reprezentanti prispeli v Podgorico
  Slovenska nogometna reprezentanca je že prispela v Podgorico, kjer jo jutri ob 20.15 čaka prijateljski obračun z izbrano vrsto Črne gore.
 • 31.05.2018 | A
  Reprezentanca pripravljena na Črno goro
  Izbrana vrsta Slovenije je danes opravila še zadnji trening v Nacionalnem nogometnem centru Brdo pred prijateljsko tekmo s Črno goro, ki bo v soboto v Podgorici. Fantje so tudi danes trenirali zelo dobro, tako da z optimizmom pričakujejo prihajajoči obračun.
 • 31.05.2018 | A
  Zahović: Vesel sem, da sem tukaj
  Slovenska nogometna reprezentanca je na Brdu pri Kranju sredi priprav na sobotno prijateljsko tekmo s Črno goro v Podgorici. Selektor Tomaž Kavčič je ob številnih odsotnostih poklical kar nekaj novincev, v torek tudi branilca Ferencvarosa Miho Blažiča, že na prvotnem seznamu pa je bil najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije Luka Zahović.
 • 29.05.2018 | A
  Reprezentanci se je pridružil tudi Blažič
  Slovenska izbrana vrsta v Nacionalnem nogometnem centru Brdo nadaljuje s pripravami na prijateljsko tekmo s Črno goro. Selektor Tomaž Kavčič je naknadno vpoklical še Miho Blažiča, ki je danes že vadil z ekipo.
 • 28.05.2018 | A
  Na igrišču reprezentanti, na tribunah otroci
  Slovenska nogometna reprezentanca se v Nacionalnem nogometnem centru Brdo pripravlja na prijateljsko tekmo s Črno goro. Današnji trening je bil zelo živahen, saj je svoje vzornike spremljalo okrog 350 otrok iz nogometnih vrtcev.

DELI NA