04.10.2017 | A
Slovenci preizkusili zelenico, reprezentanti ohranjajo pozitivno miselnost

Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 20.45 igrala predzadnjo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018. Tekmec na slovitem Wembleyju bo Anglija. Vloga favorita je jasna, prav tako pa je jasno, kaj potrebujejo izbranci Srečka Katanca za ohranitev upov na vsaj dodatne kvalifikacije.

Slovenci, ki so v London prispeli brez poškodovanega branilca Mirala Samardžića, morajo do konca kvalifikacij premagati tako Anglijo v četrtek kot Škotsko doma v nedeljo. Možnih je sicer še nekaj drugih scenarijev, a so pri teh možnosti precej manjše. Prva naloga pa bo Anglija, ki se ponaša s kakovostno, mlado, razigrano in hitro reprezentanco, kot pravi selektor Katanec.

»Treba bo igrati kompaktno, igralci si bodo morali veliko pomagati, podvajati, bočni igralci bodo morali pomagati osrednjim branilcem, prav tako zadnji vezni igralci ... Skratka, kot ekipa bo treba igrati čvrsto, borbeno, kar pa bo pomembno, bo to, kdo bo osvojil več tistih drugih žog in dobil več dvobojev,« je na današnji novinarski konferenci v Londonu povedal Katanec.

Na vprašanje, če se da v angleški mladosti igralcev izkoristiti kakšno vrzel, pa je dejal: »Kar zadeva njih, imajo - v narekovajih - reprezentanco v nekem ustvarjanju. Imajo nekaj težav, ker ne igrajo ves čas v isti postavi. Mladost je lahko težava, lahko pa prednost. Tukaj se nikoli ne ve. Izkušnje pomagajo, ampak se pri tem ne ve. Vemo, kakšni so, nanje se moramo pripraviti, imajo veliko hitrosti, tukaj si bo res treba pomagati. Moramo biti pametni, pravi v 'timingu', če ne, bomo imeli težave, kar imajo tudi drugi.«

Glede najbolj vročega napadalca na Otoku ta hip Harryja Kana pa je dodal: »Z vsem dolžnim spoštovanjem, ne bi ga dajal v isti razred kot Cristiana Ronalda ali Lionela Mesija. Skrbi pa me, ker je v zadnjih tednih dal preveč golov. Zelo ga spoštujem. Upam pa, da jutri ne bo zabil.« Katanec je še povedal, da je tekma z Anglijo lahko ena ključnih, ni pa nujno, saj zaenkrat obstajajo teoretične možnosti tudi ob porazu. Torej ob četrtkovi zmagi Škotske proti Slovaški, ob porazu Slovaške doma proti Malti in ob zmagi Slovenije proti Škotski.

Boštjan Cesar, če bo v četrtek dobil rumeni karton, ne bo mogel igrati v nedeljo proti Škotski, je poudaril, da so v teh dneh delali na taktični igri v napadu in obrambi, še enkrat je opozoril, da Anglija ni samo Harry Kane, temveč so v njihovi ekipi tudi drugi izvrstni nogometaši, da pa bo ena ključnih nalog ustaviti podaje do Kana.

Kapetan je ponovil, da je treba razmišljati pozitivno. »Zavedamo se, da smo z njimi odigrali dobro tekmo doma. Pokazali smo, da se lahko kosamo z njimi. Razmišljamo pozitivno, zgolj pozitiven rezultat nas ohranja v igri in razmišljamo o tem,« je zaključil Cesar.


Tekst: STA/PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 22.03.2018 | A
  Slovenija ima nov dres!
  Slovenija in Nike predstavljata kolekcijo državne nogometne reprezentance, ki bo pritegnila pozornost in rezultate dvignila na višjo raven. Slovenija je sodelovala že na več mednarodnih turnirjih. Zdaj pa je čas za korak naprej.
 • 22.03.2018 | A
  Kampl: Pričakujem dobro in zahtevno tekmo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo jutri ob 20.45 v Celovcu odigrala prijateljsko tekmo z Avstrijo, kjer se bo predstavila v novi športni opremi. Nova bo tudi podoba slovenske izbrane vrste na igrišču, saj bo novo strokovno vodstvo na čelu s Tomažem Kavčičem zagotovo postreglo s svežimi zamisli.
 • 21.03.2018 | A
  Jokić: Gremo po zmago
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo v petek ob 20.45 v Celovcu na prijateljski tekmi merila z Avstrijci. Ti se lahko pohvalijo z nekaterimi uveljavljenimi nogometnimi imeni, a izkušeni levi bočni branilec Slovenije Bojan Jokić poudarja, da je slovenska vrsta močnejša kot ekipa.
 • 20.03.2018 | A
  Novinci za nov zagon
  Slovenska nogometna reprezentanca na Brdu pri Kranju opravlja obveznosti drugega dne priprav na prijateljski tekmi z Avstrijo in Belorusijo. S temi se spoznavajo tudi novejši obrazi v članski vrsti, ki jih je poklical novi selektor Tomaž Kavčič
 • 20.03.2018 | A
  Kavčičevi nogometaši zbrani v NNC Brdo
  Slovenska nogometna reprezentanca se je na Brdu pri Kranju prvič zbrala pod novim selektorjem Tomažem Kavčičem. Fantje so prišli dobro razpoloženi in si želijo čim več zmag pod novim vodstvom, to si želijo že na petkovi prijateljski tekmo v Celovcu z Avstrijo.
 • 20.03.2018 | A
  Pomagajte razkriti nov reprezentančni dres
  Do danes so naši reprezentanti na zelenicah po vsem svetu skupno odigrali kar 20.430 minut. To je tudi število všečkov, ob katerem bomo na Facebooku premierno razkrili nov dres za sezono 2018/19. Sodelujte in pomagajte otvoriti novo nogometno pravljico!
 • 19.03.2018 | A
  Iličić ogret za reprezentančni preizkušnji
  Za nogometaši so še zadnje klubske preizkušnje pred prvim reprezentančnim premorom v letošnjem letu. Roman Bezjak in Andraž Šporar sta dobro formo potrdila z golom, s kar tremi goli pa se je izkazal Josip Iličić.
 • 16.03.2018 | A
  Lestvica Fife: Slovenija pridobila mesto
  Slovenska nogometna reprezentanca je na najnovejši lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) pridobila eno mesto in je zdaj na 62. Tik za Slovenijo se nahaja gostiteljica prihajajočega svetovnega prvenstva v nogomet, izbrana vrsta Rusije.
 • 14.03.2018 | A
  Kavčič predstavil svoj prvi seznam
  Slovenski selektor Tomaž Kavčič je danes predstavil seznam vpoklicanih igralcev za prijateljski tekmi z Avstrijo in Belorusijo, ki bosta 23. in 27 marca v Celovcu oziroma Stožicah.
 • 12.03.2018 | A
  Odštevanje do prvega seznama selektorja Kavčiča
  Vse bližje sta prvi reprezentančni preizkušnji pod vodstvom Tomaža Kavčiča. Novi selektor bo seznam adutov za tekmi z Avstrijo in Belorusijo predstavil že v tem tednu, za reprezentanti pa je nov teden dokazovanja, ki je ponudil ruski prvenec Bojana Jokića.

DELI NA