19.04.2018 | U18
Slovenci maščevali torkov poraz

Slovenska reprezentanca do 18 let je v Gornji Radgoni dobila drugo prijateljsko tekmo s Slovaki in maščevala torkov poraz. Slovaško mrežo je v 17. in 50. minuti zatresel Haris Kadrić.

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA:

SLOVENIJA U18 - SLOVAŠKA U18 2:1 (1:0)

Strelec: Kadrić (17', 50'); Kadak (94')
Sodniki: S. Nemet, S. Špur, T. Vrabel.
Rdeči kartoni: /.

Slovenija: Sekulić, Trontelj (82' Schweiger), Kolmanič (72' Kurtović), Zec, Rorič, Kregar (72' Štusej), Kryeziu (82' Zakrajšek), Grajfoner (72' Kričkovič), Kadrić, Demirović, Stare (60' Matko).
Slovaška: Trnovsky, Holub, Pišoja, Mader, Potoma, Slebodnik, Černansky, Vojtko, Dojčinovič, Strachan, Haramia. Igrali so še: Sul'a, Kmet, Martišiak, Gono, Kadak.

Prvi polčas druge prijateljske tekme s Slovaško je pripadel Slovencem, ki so prvič zapretili že v drugi minuti. Kregar je streljal z leve strani kazenskega prostora, žoga je slovaškemu vratarju Trnovskymu ušla med nogama, a jo je zaustavil še pred črto. Slovenija je povedla v 17. minuti, potem ko je Trontelj z globinsko podajo zaposlil Stareta, ki je streljal v daljši vratarjev kot, a je Trnovsky odbil poskus, Slovenci pa so iztržili kot. Po kotu z desne strani igrišča je bil pred golom najvišji Haris Kadrić, napadalec Brava pa je zadel za vodstvo z 1:0.

Slovaki niso resneje ogrozili vrat Kristijana Sekulića, gostitelji pa so si v drugi polovici srečanja pripravili še nekaj priložnosti. Po predložku Kolmaniča je Stare z glavo streljal čez slovaška vratar, Kregar pa je premalo natančno meril z razdalje. Tik pred odmorom je od daleč poskušal še Demirović, a je tudi njegov udarec poletel čez gol.

Domača reprezentanca je dobro krenila tudi v drugi polčas in v peti minuti nadaljevanja podvojila prednost. Kregar je z globinsko podajo v ogenj poslal Kadrića, ki je bil prehiter za slovaško obrambo, nato pa z leve strani kazenskega prostora zaključil v daljši vratarjev kot. Kmalu zatem so zapretili tudi Slovaki, a je Potoma meril mimo leve vratnice. Sledil je odgovor Stareta, ki je prodrl po levi strani, a streljal mimo vrat.

Slovaški strateg Malatinsky je po drugem zadetku v igro poslal štiri rezerviste, gostje pa so bili nevarni po dobri uri igre, ko je Mader po kotu streljal mimo leve vratnice. Slovaki so zatem prevzeli pobudo, bili dvakrat nevarni za vrata Sekulića, vendar obakrat streljali premalo natančno. V 78. minuti se je z odličnim posredovanjem izkazal Sekulić. Vratar Slovenije je na črti odbil strel Martišiaka, ki se je najbolje znašel v gneči pred golom. Slovaki so do častnega zadetka prišli globoko v sodniškem dodatku, ko je prosti strel z 18 metrov natančno izvedel Jakub Kudak in postavil končni izid srečanja.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.06.2023 | U18
    Izbrana vrsta do 18 let nadaljuje niz neporaženosti
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je v Gornji Radgoni odigrala še drugo prijateljsko tekmo. Varovanci Antona Žlogarja so remizirali z vrstniki iz Črne gore in ostajajo neporaženi že osem tekem zapovrstjo.
  • 13.06.2023 | U18
    Slovenija ugnala Poljsko
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je v Gornji Radgoni pomerila z izbrano vrsto Poljske in slavila z 1:0. V četrtek se bodo varovanci Antona Žlogarja pomerili s Črno goro.
  • 02.06.2023 | U18
    Žlogar izbral za prijateljska obračuna s Poljsko in Črno goro
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 13. in 15. junijem pomerila z izbranima vrstama Poljske ter Črne gore. Selektor Anton Žlogar je v ta namen izbral 25 igralcev letnika 2005, ki se bodo v Gornji Radgoni pomerili z omenjenima nasprotnikoma.
  • 11.05.2023 | U18
    Slovenija na drugem srečanju ugnala Bosno in Hercegovino
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je še drugič pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so bili v Zenici tokrat boljši od svojih vrstnikov, saj so slavili z 1:3. 
  • 09.05.2023 | U18
    Na prvem srečanju z Bosno in Hercegovino brez zadetkov
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so se v Zenici s svojimi vrstniki razšli z neodločenim izidom 0:0. Drugi obračun proti istemu nasprotniku bo odigran v četrtek.
  • 02.05.2023 | U18
    Žlogar izbral za prihodnja prijateljska obračuna
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 9. in 11. majem pomerila z izbranima vrstama Bosne in Hercegovine ter Savdske Arabije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen vpoklical 23 nogometašev.
  • 09.06.2022 | U18
    V Čatežu premagali Severno Makedonijo
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je junijske priprave sklenila z zmago. Izbranci selektorja Antona Žlogarja so v Čatežu s 3:0 premagali Severno Makedonijo, še na tretji tekmi pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 07.06.2022 | U18
    Na drugi tekmi s Poljaki brez zadetkov
    Reprezentanci Slovenije in Poljske do 18 let sta v Krškem odigrali še drugo prijateljsko srečanje. Po slovenski zmagi na prvi tekmi tokratni obračun ni dal zmagovalca, ekipi sta se razšli z začetnim rezultatom.
  • 01.06.2022 | U18
    V Krškem premagali Poljsko
    Junijski termin za reprezentančno akcijo izkorišča tudi izbrana vrsta Slovenije do 18 let. Četa Tončija Žlogarja je v Krškem odigrala prvo od treh tekem in z 2:0 premagala reprezentanco Poljske.
  • 25.05.2022 | U18
    Žlogar izbral za prijateljski turnir
    Slovenska reprezentanca do 18 let bo med 1. in 9. junijem sodelovala na mednarodnem prijateljskem turnirju. Selektor Tonči Žlogar je v ta namen selekcioniral reprezentanco letnikov 2004 in mlajših, ki se bo dvakrat pomerila z izbrano vrsto Poljske, enkrat pa s Severno Makedonijo.

DELI NA