Šest golov v mreži Ankarana

Domžale - Ankaran Hrvatini 6:0 (3:0)

* Športni park, gledalcev 400, sodniki: Glažar (Hajdina), Gabrovec (Markovci) in Bezjak (Gorišnica).
* Strelci: 1:0 Hodžić (27.), 2:0 Klemenčič (38.), 3:0 Ibričić (43.), 4:0 Franjić (58.), 5:0 Hodžić (90.), 6:0 Ibričić (90.).
* Domžale: Milić, Melnjak, Klemenčič, Dobrovoljc, Širok (od 72. Rom), Husmani (od 46. Hebaj), Franjić (od 65. Balkovec), Vetrih, Hodžić, Alvir, Ibričić.
* Ankaran Hrvatini: Bužan, Karamatić (od 45. Delgado), Škvorc, Badžim, Primc (od 59. Kidrič), Burkić, Pahor, Nkama, Klapan, Cerovec (od 72. Humar), Meledje.
* Rumeni karton: Hebaj.
* Rdeči karton: /.

Prvi medsebojni dvoboj teh dveh tekmecev se je v tej sezoni končal s 3:1 za Domžale. Te so bile tokrat še bolj prepričljive. Zadnjeuvrščenim Primorcem so tokrat nasule kar pol ducata golov. S četrto zmago so se povzpele na peto mesto prvenstvene lestvice. Domžale so tako prekinile niz treh tekem brez zmage.

Domžalčani so že v prvem polčasu odločili zmagovalca. Primorci so v vseh 45 minutah sprožili vsega en strel, mrežo pa so ohranili nedotaknjeno do 27. minute, ko je zadel Nermin Hodžić, ki je sprožil s približno 15 metrov.

Po še nekaj priložnostih domačih so slednji prednost podvojili v 38. minuti. Po podaji Senijada Ibričića iz kota je na prvi vratnici žogo z glavo podaljšal Amedej Vetrih, ob drugi vratnici pa je bil Tilen Klemenčič, ki je z nogo zadel za 2:0.

Tretji zadetek so Primorci prejeli v 43. minuti. Zeni Husmani je na desni strani našel Hodžića, ta je prodrl v kazenski prostor in podal pred vrata. Najprej Husmani žoge s peto ni zadel, za njim pa je bil na pravem mestu Ibričić, ki jo je poslal v mrežo za 3:0.

V drugem polčasu so Domžalčani povečali prednost v 58. minuti, ko je s sedmih metrov žogo v mrežo poslal Petar Franjić. Zanj je bil to peti gol v sezoni. Že pred tem, v 47. minuti, je Hodžić s strelom s 13 metrov za malo zgrešil cilj.

V 60. in 61. minuti so končno nase opozorili tudi gosti, natančneje Raoul Delgado, ki je bil malce premalo natančen, in Vinko Cerovec, čigar strel je Dejan Milić ukrotil. V 77. minuti so bili domači blizu petega zadetka, toda Rubin Hebaj je s šestih metrov zadel le vratnico.

Do konca tekme so imeli oboji še nekaj (pol)priložnosti, eno svojih pa so v 90. minuti unovčili domačini, natančneje Hodžić, ki je po lepi podaji prišel v kazenski prostor in nato rutinirano zadel za 5:0. Končni izid je po podaji Hebaja z leve strani iz bližine postavil Ibričić.

Domžalčani bodo v 13. krogu prihodnjo soboto gostovali v Novi Gorici, Ankarančani pa v Mariboru.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.10.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Ankaran Hrvatini
    Domžalčani se želijo po nekoliko skromnejšem septembrskem izkupičku vrnitvi v zmagovalne tirnice. Ob Kamniški Bistrici v soboto gostujejo Ankarančani, ki bodo skušali maščevati poletni poraz. A svoje načrte imajo tudi gostitelji.

DELI NA