Selekcija MNZ Maribor brani lansko zmago

V sredo bomo dobili zmagovalca letošnje izvedbe Pokala regij. Nacionalni nogometni center Brdo bo gostil finalni dvoboj selekcij MNZ Maribor in MNZ Koper, obračun pa boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani NZS.

Finalno srečanje se bo v NNC Brdo, na igrišču številka ena, pričelo ob 16.30, selekcija Medobčinske nogometne zveze Maribor pa brani lansko zmago. Štajerci in Korošci so bili v lanski sezoni boljši od selekcije MNZ Gorenjske Kranj. Zadnji nasprotnik aktualnega prvaka je moštvo MNZ Koper, ki si je finale priigralo s polfinalno zmago v tekmi z ekipo MNZ Murska Sobota.

Obračun na koprski Bonifiki je ponudil tri zadetke, po prvem polčasu pa je bolje kazalo Prekmurcem, ki so po golu Damirja Fujsa vodili vse do 71. minute. Gostitelji so tedaj izenačili po zaslugi avtogola Luke Kotnika, štiri minute pred koncem srečanja pa je koprska selekcija prišla do popolnega preobrata. Erika Škodnika je matiral Matej Rojc, sicer nogometaš tretjeligaša Jadrana Hrpelje-Kozina.

Aktualni zmagovalec tekmovanja je v lovu na finale preskočil dve oviri. V prvem krogu se je selekcija MNZ Maribor pomerila z nogometaši MNZ Ljubljana. Zmagovalec je bil znan po izvajanju kazenskih udarcev. Ljubljančani so z golom Adisa Ajkića dobili prvi polčas, gostje pa so se v nadaljevanju veselili preobrata. Timotej Javornik in Rudolf Martin Kraner sta v razmaku treh minut, v 65. in 68. minuti, zrežirala preobrat, a je Ajkić dve minuti pred koncem izkoristil najstrožjo kazen in o napredovanju so odločale enajstmetrovke. Pri strelih z bele točke so krajšo potegnili Ljubljančani, moštvo MNZ Maribor pa se je prebilo v polfinale.

Polfinale je ponudil spopad sosedskih zvez, Ptujčani pa niso uspeli zaustaviti ekipe MNZ Maribor. Boj za finale je bil odločen že v prvem polčasu, ko so ptujsko mrežo zatresli Davor Rogina, Dejan Hager, Timotej Javornik in Peter Kogelnik, ki so bili del selekcije že v lanski sezoni. Pohod do visoke zmage se je nadaljeval tudi v nadaljevanju tekme, ko sta v uvodu drugega polčasa zadel Anžej Maček in že omenjeni Davor Rogina, pod sedmi gol pa se je podpisal Jan Sredenešk. Poraz Ptujčanov je v končnici tekme omilil Uroš Simonič.

Zmagovalec sredinega obračuna bo barve slovenskega amaterskega nogometa zastopal na mednarodni ravni. Junija, v prvem krogu UEFA Pokala regij, bodo nasprotniki Slovencev še Romuni, Gruzijci in Škoti. Aktualni zmagovalci omenjenega tekmovanja so Hrvati.

Tekst: PDo
Foto: MNZ Maribor

SORODNE NOVICE

 • 24.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa teden Nogometa za vse
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi letos med 23. in 30. septembrom praznuje teden Nogometa za vse. Članice Uefe bodo tako v tem tednu organizirale številne aktivnosti, ki bodo namenjene popularizaciji in promociji nogometa kot panoge.
 • 04.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Naslov Poslovne lige NZS ostal v prestolnici
  V soboto se je v Ljubljani odvijalo sklepno dejanje Poslovne lige NZS v sezoni 2017/2018. Organizatorji so finale Poslovne lige NZS, ki bi se moralo po prvotnem načrtu odvijati v NNC Brdo, zaradi slabe vremenske napovedi preselili v dvorano Baza, Center športnega življenja, ki sta jo nedavno odprla Bojan Jokič in Boštjan Cesar.
 • 22.07.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Po odmeven rezultat na Dia Euro 2018
  Slovenska diabetična izbrana vrsta začenja nastop na evropskem prvenstvu, ki ga do 28. julija gosti Bratislava. Slovenijo vodi selektor Simon Rosič, v predtekmovanju se bodo naši igralci pomerili z Makedonijo, BiH, Poljsko in Madžarsko.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir deklic U11
  V soboto, 16. junija 2018 je Nogometna zveza Slovenije v NNC Brdo izvedla Zaključni turnir deklic U11, katerega se je udeležilo 12 ekip iz desetih klubov.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir nogometnih oddelkov
  V petek, 8.6.2018, je na v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekal zaključni turnir nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška, kjer so dijaki odigrali medrazredne tekme. V prijetnem, sproščenem vzdušju so uživali vsi sodelujoči, dijaki, starši, sorodniki, trenerji in profesorji.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Prijateljski tekmi med slovensko in makedonsko nogometno akademijo
  V prvem tednu v juniju nas je obiskala nogometna Akademija iz Skopja. V okviru sedaj že tradicionalnih srečanjih med nogometnim oddelkom Gimnazije Šiška in Nogometno akademijo iz Skopja smo letos odigrali dve prijateljski srečanji.
 • 19.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci zaključili projekt z udeležbo na forumu in otvoritveni tekmi
  Letošnja izvedba projekta Nogometa za prijateljstvo je dobila epilog s šestim mednarodnim otroškim forumom, ki se ga je udeležilo 1.500 otrok iz 211 regij sveta
 • 18.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  NNC Brdo v znamenju veteranskega nogometa
  Nacionalni nogometni center Brdo je v nedeljo gostil finalni turnir najboljših veteranskih ekip posameznih Medobčinskih nogometnih zvez. V letošnji sezoni so v projektu sodelovala moštva iz sedmih medobčinskih zvez.
 • 13.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Veliko nogometa, še več prijateljstva
  V športnem kompleksu moskovske Lokomotive se je odvijal osrednji dogodek Nogometa za prijateljstvo. 32 ekip z otroci iz 211 držav sveta se je med sabo pomerilo v posebnem nogometnem prvenstvu, kjer je bil osrednji poudarek na sproščenem duhu in ozaveščanju o problematiki ogroženih živalskih vrst.
 • 11.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Začenja se prvenstvo Nogometa za prijateljstvo
  V torek se v Moskvi začenja prvenstvo Nogometa za prijateljstvo, kjer se bodo v nogometnih veščinah pomerili otroci iz 211 držav in regij po celem svetu. Med njimi bodo tudi slovenski predstavniki, na čelu z Janom Bekom, ki bo opravljal vlogo trenerja ekipe »Western Gorilla«.

DELI NA