16.04.2018 | Nogomet za vse (splošno)
Selekcija MNZ Maribor brani lansko zmago

V sredo bomo dobili zmagovalca letošnje izvedbe Pokala regij. Nacionalni nogometni center Brdo bo gostil finalni dvoboj selekcij MNZ Maribor in MNZ Koper, obračun pa boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani NZS.

Finalno srečanje se bo v NNC Brdo, na igrišču številka ena, pričelo ob 16.30, selekcija Medobčinske nogometne zveze Maribor pa brani lansko zmago. Štajerci in Korošci so bili v lanski sezoni boljši od selekcije MNZ Gorenjske Kranj. Zadnji nasprotnik aktualnega prvaka je moštvo MNZ Koper, ki si je finale priigralo s polfinalno zmago v tekmi z ekipo MNZ Murska Sobota.

Obračun na koprski Bonifiki je ponudil tri zadetke, po prvem polčasu pa je bolje kazalo Prekmurcem, ki so po golu Damirja Fujsa vodili vse do 71. minute. Gostitelji so tedaj izenačili po zaslugi avtogola Luke Kotnika, štiri minute pred koncem srečanja pa je koprska selekcija prišla do popolnega preobrata. Erika Škodnika je matiral Matej Rojc, sicer nogometaš tretjeligaša Jadrana Hrpelje-Kozina.

Aktualni zmagovalec tekmovanja je v lovu na finale preskočil dve oviri. V prvem krogu se je selekcija MNZ Maribor pomerila z nogometaši MNZ Ljubljana. Zmagovalec je bil znan po izvajanju kazenskih udarcev. Ljubljančani so z golom Adisa Ajkića dobili prvi polčas, gostje pa so se v nadaljevanju veselili preobrata. Timotej Javornik in Rudolf Martin Kraner sta v razmaku treh minut, v 65. in 68. minuti, zrežirala preobrat, a je Ajkić dve minuti pred koncem izkoristil najstrožjo kazen in o napredovanju so odločale enajstmetrovke. Pri strelih z bele točke so krajšo potegnili Ljubljančani, moštvo MNZ Maribor pa se je prebilo v polfinale.

Polfinale je ponudil spopad sosedskih zvez, Ptujčani pa niso uspeli zaustaviti ekipe MNZ Maribor. Boj za finale je bil odločen že v prvem polčasu, ko so ptujsko mrežo zatresli Davor Rogina, Dejan Hager, Timotej Javornik in Peter Kogelnik, ki so bili del selekcije že v lanski sezoni. Pohod do visoke zmage se je nadaljeval tudi v nadaljevanju tekme, ko sta v uvodu drugega polčasa zadel Anžej Maček in že omenjeni Davor Rogina, pod sedmi gol pa se je podpisal Jan Sredenešk. Poraz Ptujčanov je v končnici tekme omilil Uroš Simonič.

Zmagovalec sredinega obračuna bo barve slovenskega amaterskega nogometa zastopal na mednarodni ravni. Junija, v prvem krogu UEFA Pokala regij, bodo nasprotniki Slovencev še Romuni, Gruzijci in Škoti. Aktualni zmagovalci omenjenega tekmovanja so Hrvati.

Tekst: PDo
Foto: MNZ Maribor

SORODNE NOVICE

 • 22.04.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Znana mlada ambasadorja, ki bosta predstavljala Slovenijo na Nogometu za prijateljstvo 2018
  Predstavnika Slovenije sta obiskala Marcosa Tavaresa in mu predstavila letošnji projekt Nogomet za prijateljstvo, ki se bo odvil na Svetovnemu prvenstvu 2018 v Rusiji.
 • 18.04.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zmaga vnovič nogometašem MNZ Maribor
  Slovenski amaterski nogomet bo na mednarodni ravni tudi letos predstavljala selekcija MNZ Maribor. Štajersko-koroška zasedba je premagala moštvo MNZ Koper. Primorci so povedli z golom Savskega, a je sledil preobrat ekipe MNZ Maribor, ki je po petih doseženih zadetkih ponovila lansko slavje.
 • 06.04.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogomet za prijateljstvo 2018 zbližuje otroke iz 211 držav in regij sveta
  V projektu Nogomet za prijateljstvo tudi mladi slovenski trener, ki bo v Rusiji vodil ekipo "Western Gorilla".
 • 29.03.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Priznanje SOS za dolgoletno sodelovanje
  Nogomet je moštvena igra z žogo in eden najbolj priljubljenih športov na svetu. Zato mu tudi pravijo, da je »najpomembnejša postranska stvar na svetu«. Nogomet ne pozna meja, barve kože, vere in je namenjen prav vsem, izjema ni niti Specialna olimpiada Slovenije ter njeni športniki.
 • 07.02.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  V pričakovanju informativnega dne
  Letos mineva šestindvajset let od ustanovitve Gimnazije Šiška ter sedemnajst let sistematičnega in načrtnega dela v nogometnih oddelkih v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije. Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠC PET) ima za sabo sedemdeset letno tradicijo ter dvanajst let sodelovanja z Nogometno zvezo Slovenije.
 • 06.12.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Slovenija dobila nasprotnike tudi v Pokalu regij
  V švicarskem Nyonu je včeraj potekal tudi žreb skupin v Pokalu regij za sezono 2018/19. V najmočnejšem evropskem nogometnem tekmovanju za amaterje bo nastopalo 39 držav, vključno s Slovenijo, ki se bo uvodoma predstavila v predkrogu.
 • 27.11.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogometne počitnice za otroke na Debelem rtiču
  Nogometna zveza Slovenije bo v sodelovanju z Mladinskim zdraviliščem in letoviščem Debeli rtič v okviru pridobljenih finančnih sredstev iz naslova UEFA Children Fundation omogočila brezplačne nogometne počitnice 180. otrokom in mladostnikom, ki živijo v težkih socialnih razmerah.
 • 13.11.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Ekonomisti v Krakovu do zgodovinske zmage
  V nedeljo se je v poljskem Krakovu odvijala krstna izvedba Evropske poslovne nogometne lige. Srečalo se je osem moštev iz šestih držav, z zgodovinskim naslovom pa se lahko pohvalijo Slovenci, profesorji in drugi sodelavci Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.
 • 10.11.2017 | Nogomet za vse (splošno)
  Ljubljanske ekonomiste čakajo evropske preizkušnje
  V nedeljo bo v poljskem Krakovu potekal prvi evropski poslovni nogometni pokal, ki se ga bodo udeležili tudi prvaki lanske sezone Poslovne nogometne lige, moštvo Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.

DELI NA