23.04.2018 | A
Sedem golov slovenskih reprezentantov

Za nogometaši izbrane vrste Slovenije je nov teden klubskih obveznosti. Robert Berić je bil z dvema goloma osrednji junak St. Etienna, dvakrat se je med strelce vpisal tudi Andraž Šporar, natančna pa sta bila še Benjamin Verbič, Tim Matavž in Roman Bezjak.

Berić je odločil obračun St. Etienna in Troyesa, ki so ga zeleno-beli premagali z 2:1. Gostje so sicer povedli že v osmi minuti in prednost obdržali vse do 68. minute, ko je Krčan po visokem skoku udaril prvič, šest minut kasneje pa še drugič, potem ko je zaključil hiter protinapad domačega moštva. Berić je v letošnji sezoni dosegel osem zadetkov, St. Etienne pa ostaja točko za peto Nico. Devetouvrščeni Nantes ni uspel prekiniti niza brez zmage, ki po dvoboju z Rennesom traja že pet tekem. Poškodovani Rene Krhin je tekmo spremljal na tribuni.

Uspešen teden je tudi za Andražem Šporarjem. Slovan se je po dveh zaporednih porazih pobral s pomembnima zmagama. Večkratni slovaški prvak se je med tednom prebil v finale pokalnega tekmovanja, potem ko je izločil Spartak Trnavo, vodilno ekipo prvenstva. Zasluge za slavje gostov ima tudi Šporar, ki je v 11. minuti poskrbel za vodstvo Slovana, po domačem izenačenju pa so o finalistu odločale enajstmetrovke. Le-te so več sreče prinesle Slovanu. Šporar in Bajrić sta odigrala celotno tekmo, tako kot konec tedna, ko je Slovan slavil v Trenčinu. Tudi v ligaškem dvoboju je mrežo tekmeca načel Šporar, sinje-modri pa so se z zmago 1:3 utrdili na tretjem mestu lestvice.

Jagiellonia ostaja v igri za naslov poljskega prvaka. Klub iz vzhoda države je po treh porazih gostoval pri Koroni, barve katere brani Goran Cvijanović. Zmaga je odšla v Bialystok, gostitelji pa so se upirali vse do 63. minuti, ko je odpor strl Roman Bezjak, v nadaljevanju pa sta v domači mreži končali še dve žogi. Bezjak, ki je na Poljskem dosegel tri zadetke, je igral do 82. minute, Nemanja Mitrović pa je poveljeval rumeno-rdeči obrambi.

V Ukrajini se nadaljuje dvoboj Šahtarja in Dinama, ki je z 1:4 premagal Veres. Verbič je vnovič odigral celotno tekmo, med tednom pa je sodeloval tudi pri pokalnih obveznostih Kijevčanov. Dinamo se je preko Dnipra prebil v finale. Vojničan je v igro vstopil pred začetkom drugega polčasa, v 66. minuti pa potrdil zmago z 1:4.

Manj razlogov za zadovoljstvo ima Jan Oblak, saj je Atletico v dveh tekmah tedna iztržil le točko. Med tednom so Madridčani klonili v San Sebastianu, nogometaši Reala Sociedada so za hrbet Škofjeločana pospravili tri zadetke. Rdeče-beli so se pobirali v obračunu z Betisom, a se mreži nista zatresli. Atletico ima ob tekmi več štiri točke prednosti pred tretjim Realom. V zaključku sezone se obeta še hud boj za nagrado Zamora, ki jo prejme vratar z najmanj prejetimi zadetki. Jan Oblak je v 34 tekmah prejel 18 zadetkov, Marc-Andre ter Stegen pa je ob tekmi manj klonil 19-krat.

Deseti poraz sezone je vknjižil tudi Leipzig, ki je gostil Hoffenheim. Gostje so že ob polčasu vodili z 0:3, dvoboj sosedov na lestvici pa se je končal z rezultatom 2:5. Kevin Kampl je tekmo spremljal s klopi, Leipzig pa je po porazu zdrsnil za Hoffenheim, na šesto mesto lestvice. Nemce čakajo še trije krogi.

Dvojne obveznosti so imeli tudi italijanski klubi. Konec tedna je minil v znamenju slavja Napolija v Torinu, Juventus pa zdaj beži le še za točko. Med klubi slovenskih reprezentantov najbolje kaže Atalanti Josipa Iličića, ki je brez pomoči poškodovanega Gorenjca premagala Benevento in Torino ter skočila na šesto mesto lestvice. Osma Sampdoria je med tednom z 1:0 ugnala Bologno, včeraj pa s 4:0 izgubila v Rimu. Vid Belec je tekmi z Bologno in Laziom spremljal na klopi.

Med tednom so si točke razdelili Boštjan Cesar, Valter Birsa in Jasmin Kurtić. Dvoboj SPAL-a in Chieva ni ponudil zadetkov. Kurtić je odigral celotno tekmo, Verončana pa nista dobila priložnosti. Drugače je bilo konec tedna, ko je Chievo gostil Inter. Milančani so slavili z 1:2, Birsa pa je na igrišče vstopil v 67. minuti, ko so gostje vodili z 0:2. Prav Primorec je v 90. minuti podal za gol Stepinskega. Chievo je z 31 točkami 16., SPAL pa se je po zmagi Crotoneja znova znašel v nevarni coni. Kurtić in soigralci so namreč izgubili z Romo, ki je bila v Ferrari boljša z 0:3. Kurtić je vknjižil novih 90 minut, SPAL pa ostaja pri 29 točkah.

Empoli, ki ga danes čaka zadnja tekma 37. kroga, je med tednom slavil tudi pri Ceseni. Zajc, ki je igrišče zapustil v 69. minuti, je v osmi minuti podal za drugi gol gostov. Domače moštvo je v 61. minuti sicer izenačilo, a je Empoli vsega dve minuti kasneje vnovič povedel in prišel do 21. zmage sezone. Modri imajo deset točk prednosti pred Palermom in Parmo, ki pa sta odigrala tekmo več.

Palermo je v prvi tekmi tedna brez zadetkov remiziral s Cittadello, v soboto pa s 3:0 premagal Avellino. Aljaž Struna je obakrat poveljeval sicilijanski obrambi, v prvi tekmi pa prejel tudi rumeni karton. Frosinone, ki se bo danes meril z Empolijem, je v torkovi tekmi z 0:2 ugnal Avellino, Luka Krajnc pa je odigral celotno srečanje. Dve zmagi so vknjižili Benečani, ki so najprej z 2:0 premagali Entello, uspešni pa so bili tudi v gosteh pri Novari, bilo je 1:3. Štulac je med tednom odigral vso srečanje, konec tedna pa ni dobil priložnosti za igro. Še četrtič zapored je remiziral Bari Jureta Balkovca. Tekmi z Novaro in Foggio sta se končali z izidom 1:1, Belokranjec pa je igral v soboto.

V zadnjih tednih gre dobro tudi Nejcu Skubicu in soigralcem. Konayspor je neporažen zadnjih pet tekem, v tem času pa je nabral 11 točk. Konyaspor je včeraj pred domačimi gledalci gostil Kasimpaso in brez pomoči Skubica slavil z 2:0. Pokalni prvak se je z osmo zmago sezone povzpel na 14. mesto, Göztepe Rajka Rotmana pa ostaja je šesti. Povratnik med najboljše turške klube je tokrat remiziral z Akhisarjem, Štajerec je zaigral v končnici srečanja.

Vitesse je v obračunu sedmih zadetkov minimalno klonil pri AZ Alkmaarju. Tim Matavž se je v 40. minuti podpisal pod izenačujoči zadetek za 2:2, a 12. gol sezone ni bil dovolj za nove točke rumeno-črnih. Devetič to sezono so se veselili v taboru ciprskega Pafosa, ki je z 0:1 premagal Ermis. Jan Koprivec je mesto med vratnicama prepustil Aggouneju.

Lugano Domna Črnigoja je v dveh tekmah tega tedna iztržil tri točke. Lugano je najprej z 0:1 slavil pri Sionu, Domen Črnigoj pa je v 90 minutah prejel tudi rumeni karton. Precej bolj razburljiv je bil sobotni obračun v Zürichu, dvoboj z Grasshoppersom je ponudil kar sedem zadetkov, zmaga pa je ostala doma. Črnigoj je v igro vstopil v 57. minuti tekme, ko so gostitelji vodili z 2:1.

Ufa je sicer ostala brez zmage, a so Bojan Jokić in soigralci v dobrem tednu odščipnili točko vodilnima moskovskima kluboma. Tekma s CSKA-jem, ki je bila odigrana minulo nedeljo, je postregla z dvema goloma, obračun z vodilno Lokomotivo pa gledalcev ni navdušil z zadetki. Bojan Jokić je na levi strani obrambe odigral vso srečanje.

Zenit je v sredo na domačem igrišču z 2:1 premagal moskovski Dinamo, Miha Mevlja pa je, tako kot v nedeljo, igral od prve do zadnje minute. Spopad v Tuli je ponudil nekaj preobratov, tekmeca pa sta se razšla z rezultatom 3:3. Zenit je z 49 točkami četrti, Ufa pa je zbrala 36 točk in je trenutno šesta.

Martin Milec zaradi poškodbe ekipi Maribora ni pomagal do zmage v Kidričevem, Štajerci pa so zaostanek za vodilno Olimpijo zmanjšali še za dve točki. Aljaž Ivačič je s soigralci remiziral s Celjem.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko
  • 22.03.2024 | A
    V prodaji vstopnice za obe junijski tekmi
    Slovenska nogometna reprezentanca bo stopnjevala formo za evropsko prvenstvo 2024 pred domačimi gledalci. Varovanci Matjaža Keka bodo v junijskem terminu odigrali dve pripravljalni tekmi v ljubljanskih Stožicah, ko jim bodo nasproti stali Armenci in Bolgari. Vstopnice za obe tekmi so že v prodaji.

DELI NA