21.11.2018 | 2. SNL
Še zadnjič pred zimskim premorom

Drugoligaše konec tedna čaka še zadnjih 90 minut pred zimskim tekmovalnim premorom. Jesenski del prvenstva bo sklenjen že v soboto, ko bo odigranih vseh osem tekem. Kdo bo prezimil na vrhu ligaške razpredelnice?

Sobota, ob 13.00: KRKA - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Miran Bukovec
Prepoved igranja: Mario Mornar (Radomlje)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Novomeški Portoval bo gostil derbi zadnjega kroga pred zimskim premorom. Dolenjci, ki poraza ne poznajo že deset krogov, bodo skušali serijo nadaljevati tudi v spopadu z vodilno ekipo 2. SNL. Krka se je s šestimi zmagami in štirimi remiji povzpela do četrtega mesta, četa Borivoja Lučića pa za prvim mestom zaostaja vsega tri točke. Novomeščani so zaostanek za vodilnimi Radomljani prepolovili v minulem krogu, ko so po preobratu ter zadetkih Mihe Kostanjška in Mateja Potokarja slavili v gosteh pri Iliriji. »Farmacevti« se bodo pred kamerami Sportkluba udarili z ranjenim levom, Radomljani so v nedeljo doživeli prvi poraz po četrtem krogu prvenstva, ko so klonili v Sežani. »Mlinarji« so morali na domači zelenici še drugič to sezono čestitati Lendavčanom, kljub porazu pa so zadržali prvo mesto. Bodo na vrhu lestvice pričakali tudi pomlad?

 

Sobota, ob 14.00: FUŽINAR VZAJEMCI - AŠK BRAVO
Sodnik: Mihael Antić
Prepoved igranja: /

Čeprav Krka in Tabor do prvega mesta ločijo tri točke, je skok Dolenjcev in Kraševcev na prvo mesto praktično nemogoč zaradi razlike v doseženih in prejetih zadetkih. Se pa lahko na tron 2. SNL v vrnejo nogometaši Brava, ki so minuli vikend v Sežani ostali praznih rok, na svojem računu pa imajo enak točkovni izkupiček kot Radomljani. Bravovce zahtevno gostovanje čaka tudi v nedeljo, saj se bodo Ljubljančani odpravili na Koroško, k Fužinarju, ki je na domačem igrišču izgubil zgolj enkrat. Na Ravnah so se v prvi polovici sezone veselili zgolj Beltinčani, Ravenčani pa so samozavest okrepili z zmago v Postojni. Moštvo, ki mu ob igrišču poveljuje Miha Bukovec, bo skušalo pred odmorom maščevati visok poletni poraz v Ljubljani. Bravo je tedaj slavil s 4:0, kdo bo spretnejši in srečnejši na Koroškem?

 

Sobota, ob 14.00: ILIRIJA 1911 - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved igranja: Nejc Strajnar (Ilirija)

Na novo ničlo Radomljanov in Ljubljančanov bodo upali tudi Sežanci, ki jih, tako kot Novomeščane, do prvega mesta lestvice ločijo tri točke. Tabor čaka še drugi zaporedni obračun z ljubljanskim klubom, ekipa Andreja Razdrha bo v soboto gostovala v prestolnici in se udarila z Ilirijo. Varovanci Andreja Razdrha so načeto samozavest po porazu v Novem mestu okrepili s skalpom Brava in tako znova zapletli boj za vrh ligaške razpredelnice. Prvih sedem ekip zdaj znova loči zgolj sedem točk razlike, kar je dobro izhodišče za zanimivo nadaljevanje prvenstva. Poletni dvoboj na Krasu je z dvema goloma odločil Papa Ibou Kebe, ki je dvakrat zadel tudi v zadnjem spopadu z Bravom, Ilirija pa je v 16. krogu po bolečem preobratu pokleknila pred Novomeščani. Dolenjci so do zmage prišli z zadetkom v 90. minuti.

 

Sobota, ob 14.00: NAFTA 1903 - JADRAN DEKANI
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: /

V Lendavi ne glede na razplet zadnje tekme pred tekmovalnim premorom ne morejo biti zadovoljni s prvim delom sezone. Vodstvo Nafte je pred pričetkom prvenstva napovedalo lov na Prvo ligo Telekom Slovenije, a so rezultati v drugi polovici jesenskega dela 2. SNL zaostali pričakovanji. Modri so si privoščili nekaj nepotrebnih spodrsljajev, zadnjega v Ljubljani, rane po porazu z Ilirijo pa so zakrpali s pomembno zmago v Radomljah, kjer je dvakrat udaril Marko Roginić. Prekmurci so se po skalpu vodilne ekipe razveselili prve zmage po štirih tekmah z le eno osvojeno točko, četa Franca Fridla pa bodo v zadnji jesenski preizkušnji napadli še Dekančane. Jadran zaseda 14. mesto, pred zadnjimi Brežicami ima štiri točke naskoka, nazadnje pa je v dvoboju šestih zadetkov remiziral z Dobom. S kakšnim zaostankom za vrhom lestvice se bodo v pomlad podali v Lendavi?

 

Sobota, ob 14.00: VITANEST BILJE - DRAVA DAKINDA PTUJ
Sodnik: Andrej Žnidaršič
Prepoved igranja: Matija Pušnar (Bilje)

Tudi ptujska jesen je bila polna vzponov in padcev. V najstarejšem slovenskem mestu lahko s šestimi točkami zaostanka za Radomljami in Bravom še vedno upajo na preboj na vrh lestvice, potem ko je ekipa Nikole Jaroša minuli vikend proslavila osmo zmago. »Kurenti« so z goloma Jake Bizjaka in Matthiasa Fanima, ki si z desetimi zadetki delita tretje mesto ligaške lestvice strelcev, premagali zadnje Brežice. Štajerci se pred tekmovalnim odmorom odpravljajo na neugodno gostovanje v Bilje, k nasprotniku, ki je pravcati hit zaključka jeseni. Biljenci bodo v obračunu z Dravo lovili že četrto zaporedno zmago, varovanci Sandija Valentinčiča pa so po Jadranu in Brdih z 0:1 odpravili še Beltince. Primorci na zadnjih treh tekmah niso prejeli zadetka, poleti pa so trikrat klonili na Ptuju. Kakšnemu scenariju bomo priča v soboto?

 

Sobota, ob 14.00: ROLTEK DOB - BRDA
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved igranja: Gaber Petric in Albert Račić (Dob) ter Denis Jazbar (Brda)

V igri za vrh lestvice ostajajo tudi Dobljani, ki po porazu vodilne dvojice za Radomljami in Bravom zaostajajo šest točk. »Roletarji« so eno najprijetnejših presenečenj jesenskega dela sezone, saj so v Dobu poleti močno prevetrili svojo zasedbo in v ogenj poslali nekaj mladih obrazov, ki pa so se po začetnih krčih uigrali in vknjižili nekaj odmevnih skalpov. Dobljani so v Dekanih verjetno pričakovali več od točke, a so morali biti na koncu zadovoljni tudi z njo, saj so v Istri trikrat lovili zaostanek. Po dveh golih Denisa Petroviča je za delitev točk zadel Albert Račić. Naslednji tekmec ekipe Nenada Toševskega bodo žilavi Brici, ki za mirnejši zimski »spanec« nujno potrebujejo nove točke. Na lestvici za »vinarji« zaostajajo zgolj Brežice, ki so se jim rdeče-črni oddaljili z zadnjo zmago nad Rogaško. Se lahko Brici veselijo tudi v Dobu?

 

Sobota, ob 14.00: ROGAŠKA - BELTINCI
Sodnik: Asmir Sagrković
Prepoved igranja: Aleš Grošič in Marko Žerak (Rogaška) ter Mitja Kosi (Beltinci)

V Rogaški Slatini se bosta v zadnjem jesenskem krogu 2. SNL udarili ekipi, ki sta si minuli vikend privoščili bolečo zaušnico s strani konkurentov za obstanek. Slatinčani so se praznih rok vrnili z gostovanja v Vipolžah, Beltinčani pa so se od domačih gledalcev poslovili s porazom proti Biljam. Ekipi prekaljenih trenerskih mačkov Ibrahima Neskića in Zlatka Gaborja si v soboto ne smeta privoščiti novega poraza, z zmago pa bi bil zimski premor lepši za ene in druge. Prekmurci bodo v Rogaški Slatini iskali maščevanje za poletni poraz na domači zelenici, ko so se črno-beli veselili zmage z 1:2. V Beltincih se je v dresu Rogaške prvič predstavil tudi Ivan Firer, ki je jeseni dosegel tri zadetke, zadnjega v 15. krogu, ko so Slatinčani premagali moštvo Jadrana. Kdo bo uspešnejši v soboto?

 

Sobota, ob 14.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - ANKARAN POSTOJNA
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved igranja: Mirko Kramarič (Brežice) ter Gyebi Boateng (Ankaran Postojna)

Postojnska trdnjava je padla. Ankarančani so v predzadnji jesenski preizkušnji doživeli prvi poraz na svoji zelenici, na Notranjskem so se zmage razveselili nogometaši Fužinarja. V mreži Ankarančanov so končali trije zadetki, po enajstmetrovki Ranka Moravca je dvakrat udaril tudi Žan Medved. Oranžni glede na zadnje rezultate spadajo med moštva, ki komaj čakajo na zimski premor, saj so med 13. in 16. krogom prvenstva osvojili zgolj točko. Z bogatejšim izplenom na zadnjih štirih tekmah se lahko pohvalijo tudi Brežičani, ki so v tem času premagali Brda, a Posavcem na lestvici kaže precej slabše. Ekipa Vlada Badžima je z 20 točkami zasidrano v sredini lestvice, Brežičani so s polovico skromnejšim izplenom povsem na repu. Se lahko Ankarančani v Brežicah razveselijo prve gostujoče zmage v letošnji sezoni?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA