18.12.2017 | A
Sanjski teden Josipa Iličića

Reprezentanti, ki igrajo na Danskem, v Rusiji in Sloveniji so v minulem tednu že uživali v tekmovalnem premoru, ki se bliža tudi za večino ostalih nogometašev. Tretji decembrski teden je postregel z odličnim odprtjem, saj so se zadetka veselili Nejc Skubic, Tim Matavž in Josip Iličić, ki je v nedeljo, prvič po lanskem novembru, v klubskem dresu slavil dva gola.

Kranjčan je bil v torkovi zaostali tekmi 16. kroga Serie A osrednji junak zmage nad Genoo. Reprezentant Slovenije je v 45. minuti izničil domače vodstvo, v sedmi minuti nadaljevanja pa je podal še za gol Masiella, ki je Atalanti priigral tri točke. Iličić je igral do 71. minute, Jasmin Kurtić pa ni dobil priložnosti za igro. Belokranjec je v nedeljski tekmi z Laziom odigral zadnjih 20 minut, Iličić pa je na igrišču ostal do zadnjega sodniškega žvižga. Gorenjec je statistiko obogatil s kar dvema goloma, ki pa vseeno nista bila dovolj za zmago, čeprav so modro-črni po njegovem zadetku v 22. minuti vodili že z 2:0. Rimljani so z goloma Milinković-Savića izenačili še pred odmorom, Iličić pa je v uvodu nadaljevanja izkoristil kazenski udarec in zadel za vodstvo s 3:2. Gostje so še drugič izenačili v 79. minuti. Iličić se je v dresu Atalante veselil že osmih zadetkov, ob Cristanteju pa je najboljši strelec moštva, ki na ligaški razpredelnici zaseda sedmo mesto.

Manj razlogov za zadovoljstva sta imela Valter Birsa in Boštjan Cesar, ki v dvoboju s Crotonejem ni nastopil. Birsa je na zelenici preživel vseh 90 minut, vknjižil tudi rumeni karton, točke pa so v svoje žepe pospravili nogometaši Crotoneja. Chievo je zdrsnil na 13. mesto, Benevento pa po novem porazu ostaja na dnu razpredelnice. Vid Belec je mrežo zadnje ekipe branil prvič po 10. oktobru in v obračunu s SPAL-om klonil dvakrat. V drugoligaški konkurenci gre precej bolje Palermu, ki je neporažen v zadnjih štirih tekmah, v tem času pa je trikrat zmagal. Z minimalno razliko so Siciljanci odpravili tudi Ternano. Aljaž Struna je vnovič poveljeval domači obrambi, Palermo pa drugemu Bariju beži za tri točke.

Devetega gola v letošnji sezoni se je med tednom razveselil Tim Matavž. Vitesse je remiziral z Willemom II, ki je kar dvakrat vodil. Matavž zaradi poškodbe Etiena Velikonje ni dočakal trenutka, da bi se na igrišču srečal z bratrancem. Šempetrčan je slovenski spopad dočakal v soboto, ko je Vitesse gostoval pri Twenteju Dejana Trajkovskega. Slednji je dobil mesto v začetni enajsterici, Matavž pa je tokrat čakal na priložnost in v igro vstopil v 71. minuti. Srečanje se je končalo z izidom 1:1, Vitesse pa je s 24 točkami sedmi.

Serijo zadetkov v prvi polovici tedna je že v ponedeljek odprl Nejc Skubic. Bočni branilec je v 18. minuti obračuna s Karabuksporjem izvedel strel z bele točke in tlakoval pot do pomembne zmage Konyasporja. Pokalni prvak je slavil četrto ligaško zmago sezone, s 14. točko pa se je povzpel na 14. mesto. Skubica, ki je to jesen dosegel šest zadetkov, danes čaka še »slovenski« obračun z Göztepejem Rajka Rotmana.

Rene Krhin je prvič po poškodbi sedel na klopi Nantesa, ki je pred svojimi gledalci z 1:0 ugnal Angers. Caen je v tekmi z Guingampom iztržil točko, Jan Repas pa je igrišče zapustil v 68. minuti, v torkovem gostovanju v Monaku pa ni dočakal minut. Zasedba iz kneževine je v tekmi osmine finala ligaškega pokala slavila z 2:0.

Novo zmago je vknjižil Atletico, ki je z golom Torresa ugnal Alaves. Jan Oblak je v 16. krogu španskega prvenstva še desetič to sezono zaklenil svoja vrata in Madridčanom pomagal do preboja na drugo mesto. Valencia je namreč izgubila z Eibarom. Obramba Atletica je v letošnji sezoni dovolila vsega sedem zadetkov, rdeče-beli pa imajo ob Barceloni najtrdnejšo obrambo lige.

Andraža Šporarja ob porazu z Regensburgom ni bilo v kadru Arminie, ki je po sedmem porazu zdrsnila na deveto mesto. Darmastat ostaja 16., a na zmago čaka že vse od sredine septembra. Lanskoletni prvoligaš je v dvoboju z Greuther Furthom, po doseženem golu v 94. minuti, iztržil 19. točko. Roman Bezjak je igral od 77. minute in nekaj sekund po vstopu v igro prejel tudi rumeni karton.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA