12.03.2018 | U17
Šalja izbral za Elitni krog kvalifikacij

Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 22. in 28. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo U17 2018. Selektor Agron Šalja je v ta namen vpoklical dvajset reprezentantov, ki se bodo zbrali v petek, 16. marca.

Slovenija bo prvo tekmo na turnirju odigrala 22.3 ob 14.00, ko se bo v Budimpešti pomerila z Madžarsko. Dva dni kasneje bo ob isti uri na vrsti obračun z Izraelom, 28. marca ob 14.00 pa bo sledil še sklepni dvoboj kvalifikacijske skupine 7 z Romunijo.

Na evropsko prvenstvo se bodo sicer uvrstili zmagovalci posameznih skupin in sedem najboljših drugouvrščenih reprezentanc elitnega kroga kvalifikacij.

Agron Šalja, selektor Slovenije: »Seznam je pričakovan glede na zadnje kvalifikacije in reprezentančne akcije. V tej generaciji računamo na nekje 25 fantov, ki jih nato selekcioniramo na podlagi trenutne forme. Odpravljamo se na Madžarsko, kjer nas čaka zahtevna skupina s tremi kakovostnimi reprezentancami. To potrjuje tudi dejstvo, da sta Madžarska in Izrael v uvodnem delu kvalifikacij osvojili vse razpoložljive točke. Mi nismo favoriti skupine, vendar lahko enakovredno igramo z vsemi reprezentancami. Zagotovo verjamemo v svoje sposobnosti, vendar si nikakor ne smemo naložiti prevelikega bremena. Upam, da se bomo dobro pripravili. Če bomo pravi, nas bo rezultat tudi nagradil. Spoštujemo vse nasprotnike, vendar se jih ne bojimo. Zelo pomembna bo prva tekma, čeprav je na tovrstnih turnirjih potrebno vse tekme oddelati maksimalno, saj pogosto odloča tudi gol razlika.«

Seznam vabljenih igralcev:

Abel Marc (Bilje), Matevž Matko (Bravo), Domen Gril (Bravo), Jošt Urbančič (Domžale), Tamar Svetlin (Domžale), Ivan Makovec (Domžale), Žiga Repas (Domžale), Matija Burin (Olimpija), Martin Pečar (Olimpija), Gašper Koritnik (Krško), Mark Španring (Krško), Mirko Mutavčič (Maribor), Alen Jurca (Maribor), Rok Frešer (Maribor), Rok Maher (Maribor), Renato Simič (Fiorentina), Nino Kukovec (Fiorentina), Anže Pucihar (Pescara), Nik Prelec (Sampdoria), Omar Kocar (Dinamo Zagreb).

Tekst: MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 20.03.2018 | U17
  V Budimpešti za vozovnico v Anglijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije v četrtek pričenja elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bo maja gostila Anglija. Mladi Slovenci se bodo za uvrstitev na zaključni turnir borili na Madžarskem, kjer bodo ob gostiteljih nasprotniki še izraelski in romunski vrstniki.
 • 01.03.2018 | U17
  Tudi v drugo brez zadetkov
  Slovenska reprezentanca do 17 let se je na drugi trening tekmi v Vipolžah razšla z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine z rezultatom 0:0.
 • 27.02.2018 | U17
  V Vipolžah remi z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije se je zbrala še na zadnji pripravljalni akciji pred elitnim krogom kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bo konec marca gostila Madžarska. Prvi prijateljski dvoboj z BiH ni dal zmagovalca, v Vipolžah ni bilo zadetkov.
 • 19.02.2018 | U17
  Pred kvalifikacijskim turnirjem še dvakrat z Bosno in Hercegovino
  Kadetsko reprezentanco Slovenije konec marca čaka elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, četa selektorja Agrona Šalje pa se bo še pred obračuni z Madžari, Izraelci in Romuni v dveh prijateljskih tekmah pomerila z Bosno in Hercegovino.
 • 09.02.2018 | U17
  V drugi tekmi tesna zmaga Grkov
  Kadetska reprezentanca Slovenije je včeraj odigrala še drugo prijateljsko srečanje na grških tleh. Po torkovem neodločenem izidu brez zadetkov so se v drugi tekmi tesne zmage veselili gostitelji, ki so zadetek za zmago z 2:1 dosegli v izdihljajih tekme.
 • 07.02.2018 | U17
  Prva tekma ni ponudila zmagovalca
  Kadetsko reprezentanco Slovenije spomlada čaka elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, izbranci selektorja Agrona Šalje pa v teh dneh gostujejo pri grških vrstnikih, s katerimi so včeraj odigrali prvo od dveh prijateljskih srečanj.
 • 29.01.2018 | U17
  Kadetska reprezentanca v Grčijo
  Kadetsko reprezentanco Slovenije v začetku februarja čakata dve prijateljski preizkušnji. Izbranci selektorja Agrona Šalje bodo v sklopu priprav na marčevski elitni krog kvalifikacij za kadetsko evropsko prvenstvo gostovali v Grčiji.
 • 06.12.2017 | U17
  Izraelci, Madžari in Romuni tekmeci za preboj na evropsko prvenstvo
  Sedež Evropske nogometne zveze, ki domuje v Nyonu, je bil danes v znamenju žreba kvalifikacijskih skupin za kadetsko in mladinsko evropsko prvenstvo.  Kadetska reprezentanca Slovenije je bila udeležena v obeh žrebih.
 • 22.10.2017 | U17
  Z drugo zmago potrdili elitni krog kvalifikacij
  Kadetska reprezentanca Slovenije se po drugi zmagi na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo že veseli uvrstitve v elitni krog kvalifikacij. Izbranci selektorja Agrona Šalja so po Belorusiji ugnali še Kazahstan, vnovič pa je bil mož odločitve Nik Prelec.

DELI NA