02.04.2018 | A
Reprezentanti so se vrnili v klubske sredine

Nogometaši izbrane vrste Slovenije, ki je ero selektorja Tomaža Kavčiča odprla s porazoma, so se po tekmah z Avstrijo in Belorusijo vrnili v klubske sredine. Praznični vikend ni prinesel reprezentančnih zadetkov, kdo pa se je veselil zmage?

Po poškodbi, zaradi katere je predčasno zapustil reprezentančne vrste, se je Jan Oblak vrnil v gol Atletica. Madridčani so z enajstmetrovko Gameria z minimalno prednostjo ugnali Deportivo in ohranili štiri točke naskoka pred tretjim Realom. Oblak je v španski La Ligi še 19. zaklenil svoja vrata.

V francoskem prvenstvu smo na velikonočno nedeljo videli spopad Nantesa in St. Etienna, ki so ga v gosteh z 0:3 dobili soigralci Roberta Berića. Krčan je tekmo spremljal s klopi, Rene Krhin pa je v domači enajsterici odigral vseh 90 minut. Zeleno-beli so se z 11. zmago sezone osmemu Nantesu približali na dve točki zaostanka.

Po dveh reprezentančnih nastopih je ta konec tedna počival tudi Kevin Kampl, ki je srečanje Hannovra in Leipziga spremljal s klopi za rezerviste in se na koncu razveselil zmage. Gostje so dvoboj dobili z 2:3 in na lestvici preskočili Bayer Leverkusen, ki je zdaj peti.

Spopadu »slovenskih« klubov smo bili priča tudi na italijanskih tleh. Obračun Chieva in Sampdorie so po preobratu dobili Verončani in podaljšali krizo gostov, pri katerih Vid Belec ni dobil priložnosti za igro. Podobno je bilo tudi z Boštjanom Cesarjem, medtem ko je Valter Birsa na zelenico zakorakal v 74. minuti, pri izidu 1:1. Nove zmage so se razveselili tudi pri Atalanti, ki je gostila Udinese. Josipa Iličića ni bilo v domačem kadru, Jasmin Kurtić pa je izpustil tekmo SPAL-a, ki je remiziral v Genovi. Atalanta se je šestemu Milanu približala na tri točke zaostanka, SPAL je s tretjim zaporednim remijem dve točki pred 18. Crotonejem, Chievo pa je doslej zbral še dve točki več.

V Serie B bodo danes odigrali še štiri srečanja, obveznosti pa čakajo tudi na Miho Zajca, Jureta Balkovca in Aljaža Struno. Prvi bo gostoval pri Foggii, drugi pri Avellinu, tretji pa pri Parmi. Že v petek je novo zmago vknjižil Frosinone Luke Krajnca, ki je z 2:1 premagala Venezio Lea Štulca. Primorec je v gostujoči zasedbi odigral celotno tekmo, medtem ko Štajerec ni dočakal priložnosti za vstop na igrišče. Bari je s 50 točkami sedmi, Benečani pa s točko manj po sedmem porazu sezone zasedajo osmo mesto, ki še vodi v dodatne kvalifikacije. Vodilni Empoli ima s tekmo manj pet točk prednosti pred Frosinonejem, Palermo pa ima s točko zaostanka za drugim mestom priložnost, da danes skoči za hrbet vodilne ekipe prvenstva.

Jagiellonia Romana Bezjaka in Nemanje Mitrovića bo danes gostovala v Lubinu, v obračunu z Zaglebiom pa ima vodilna ekipa poljske lige lepo priložnost, da poveča naskok pred Legio. Varšavska zasedba je v soboto izgubila z Arko in ostaja tri točke za vrhom lestvice.

V Rusiji so ta konec tedna odigrali srečanja 24. kroga, v Ufi pa sta se za točke udarila tudi reprezentančna soigralca Bojan Jokić in Miha Mevlja. Nekdanja branilca Gorice sta odigrala celotno tekmo, na koncu pa je imel več razlogov za zadovoljstvo Kraševec, saj je Zenit slavil z 1:2 in se povzpel na četrto mesto. Mevlja in soigralci so doslej zbrali 42 točk, Ufa je z osmimi manj na šesta.

Poškodovani Benjamin Verbič je izpustil gostovanje Kijevčanov pri Mariupolju. Gostitelji so dobili prvi polčas, a Dinamo v nadaljevanju tekme ni dopustil presenečenja in je po treh zadetkih slavil z 2:3. Razlika med vodilnima kluboma ukrajinskega prvenstva ostaja nespremenjena in Dinamo na drugem mestu zaostaja šest točk.

V turškem prvenstvu je Konyaspor iztržil vknjižil 25. točko, potem ko je na domačem igrišču remiziral z Osmanlisporjem, ki se s tremi točkami več nahaja na rešilnem 15. mestu. Nejc Skubic je odigral celotno tekmo. Slabše je šlo tokrat Göztepeju, ki je pred svojimi gledalci izgubil s Kasimpaso. Rotman je v igro vstopil v 77. minuti, ob koncu tekme pa prejel tudi rumeni karton. Povratnik med najboljše klube ostaja zasidran na sredini lestvice, s 40 točkami zaseda osmo mesto.

Pomembno zmago je vknjižil Slovan, ki je v tretjem krogu lige za prvaka z 1:0 premagal Ružomberok in se po porazu Spartaka prvemu mestu približal na sedem točk zaostanka. Andraž Šporar in Kenan Bajrić sta dobila mesto v začetni enajsterici in odigrala celotno tekmo.

Boleč poraz je doživel Vitesse, ki je na domači zelenici z 0:3 klonil v obračunu z Rodo. Gostje so se na pred 29. krogom nahajali na predzadnjem mestu, Vitesse pa je po deveti ničli zdrsnil na sedmo mesto lestvice. Tim Matavž je odigral zadnje pol ure srečanja, ko so gostitelji lovili zadetek zaostanka.

Lugano reprezentančnega debitanta Domna Črnigoja bo danes gostoval v Lozani, že včeraj pa je nov poraz vknižil Pafos Jana Koprivca. Primorec je s soigralci gostoval v Nikoziji in v dvoboju z zadnjim Olympiakosom prejel tri zadetke.

Vrhunec 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije je bil veliki derbi Olimpije in Maribora, ki pa v Stožicah ni ponudil zmagovalca. Vidno vlogo v dvoboju vodilnih moštev prvenstva sta odigrala tudi reprezentanta Aljaž Ivačič in Martin Milec, ki je podal za izenačujoči zadetek Luke Zahovića.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA