08.10.2018 | A
Reprezentanca pričela s pripravami na Norveško in Ciper

Slovenska reprezentanca se je v oslabljeni postavi zbrala na Brdu pri Kranju, kjer je začela priprave na tekmi Uefa lige narodov, in sicer proti Norveški v soboto v Oslu in proti Cipru v Ljubljani tri dni pozneje. Na zboru ni poškodovanih Tima Matavža, Jasmina Kurtića, tudi Jana Oblaka, vprašljiva sta nastopa Kevina Kampla in Benjamina Verbiča.

Vezist Spala Kurtić ima zlomljeno roko, napadalec Vitesseja Matavž pa nogo. Položaj Jana Oblaka je tak kot na prejšnjem zboru, z nekaj težavami je na zbor prišel Verbič, ki ga čaka še pregled reprezentančne zdravniške službe, viroza pa je načela Kampla, tako da v slovenskem taboru še čakajo vesti iz Leipziga.

Tako kot vedno pa je tudi tokrat zraven kapetan Bojan Jokić. Ta pravi, da so se že v preteklosti soočali s takšnimi situacijami, ko rezultatsko ni šlo. "Vemo, da se mora vsak posameznik zamisliti in dati še kak odstotek več in se bo obrnilo posledično na pozitivno stran," meni Jokić.

Slovenija je uvodni tekmi Uefa lige narodov izgubila z 1:2, in sicer doma proti Bolgariji in v gosteh s Ciprom. "Res je, da je bila proti Bolgariji veliko boljša tekma z naše strani kot proti Cipru. Proti Ciprčanom nismo imeli nadzora, zaradi tega je tudi tako grenak priokus. Izgubili smo šest točk, tako da jih moramo čim prej vrniti," pravi Jokić, ki kljub dejstvu, da je Slovenija še brez točk in na zadnjem mestu skupine 3 v ligi C, še vedno verjame v osvojitev prvega mesta.

"Lahko obljubim, da bomo dali še več in da bomo poskusili ta rezultatski trend obrniti. Vedno pravim, da če že prejmeš zadetek, moraš dati dva, če ga ne dobiš, pa moraš dati vsaj enega in zmagati. Moramo biti pravi. Mogoče pa 'eksplodiramo' na eni tekmi in se bo vse postavilo na svoje mesto. Nogomet je res nepredvidljiv, zato vedno verjamem v dobre stvari," še pravi izkušeni bočni branilec.

Njemu nikoli ni bilo težko priti v izbrano vrsto, kot poudarja, bi moral tako razmišljati vsak. "Vsak igralec, ki pride v reprezentanco, mora vedeti, kako pomembna je, koliko igralcev je gradilo njen kult. Vedno je treba biti pripravljen, tudi ko ne gre. Treba se je po domače 'stepsti', samo da se iztrži pozitiven izid. Mislim, da smo kakovostnejši od Cipra, ampak tega nismo pokazali na terenu. Pomembno je, da to vrnemo na igrišče in pokažemo, da smo pravi," odgovarja Jokić.

Da so Slovenci kakovostnejši od Cipra, bržčas priznavajo tudi na tem sredozemskem otoku. Drugače je z Norvežani, ki so jih Slovenci premagali le enkrat. "Mislim, da smo zadnjo tekmo v Oslu izgubili v zadnjih trenutkih po enajstmetrovki, doma pa smo jih premagali s 3:0 in če bi tako igrali, bi jih tudi tokrat ugnali. Mislim, da imajo boljšo reprezentanco, kot so jo imeli takrat, so mlajši, polni elana, ampak tudi mi dobro delamo, ampak v tem trenutku nismo pravi. Proti Norveški pa upam, da bomo."

Po dolgi bolezni še ne bo povsem pravi Josip Iličić, ki pa je že dobil nekaj malega igralnega časa pri svoji Atalanti, pomembno pa je, da so ga vsi sprejeli z odprtimi rokami. "Mislim, da je prišel v pravem trenutku. Vsi bomo pričakovali od njega, da bo naredil nekaj izjemnega, ampak pri tem mu moramo pomagati. Potem bo tudi on pravi. Res ga dolgo časa ni bilo, ampak je pa pravi vodja," pa je Iličičevi vrnitvi v izbrano vrsto povedal Jokić.

Slovenija, 61. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, se je z Norveško, ki je 52., doslej pomerila sedemkrat, enkrat je zmagala, petkrat izgubila in enkrat igrala neodločeno. S Ciprom, ki je 86. na svetovni lestvici, pa se je srečala devetkrat, petkrat je zmagala, dvakrat izgubila in dvakrat igrala neodločeno.

Tekst: STA
Foto: EKipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.10.2018 | A
  Tomaž Kavčič ni več selektor slovenske reprezentance
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je danes na novinarski konferenci sporočil, da Tomaž Kavčič ni več selektor članske reprezentance Slovenije. Razlog za predsednikovo odločitev so slabi rezultati slovenske nogometne reprezentance v Uefa ligi narodov.
 • 17.10.2018 | A
  Odmevi po uvodni točki
  Slovenija je v četrti tekmi UEFA Lige narodov vknjižila prvo točko. Obračun v Stožicah je kljub pobudi čete Tomaža Kavčiča postregel z delitvijo točk, za remi pa je po ciprskem vodstvu zadel Nejc Skubic.
 • 16.10.2018 | A
  Slovenija do prve točke
  Slovenska nogometna reprezentanca je v 4. krogu lige narodov v Ljubljani igrala neodločeno s Ciprom 1:1 (0:1).
 • 16.10.2018 | A
  Slovenija danes v Stožicah proti Cipru
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi v Stožicah ob 20.45 igrala četrto tekmo v ligi narodov. Tokrat bo njen tekmec dobro poznani Ciper, ki je izbrance Tomaža Kavčiča na prvi medsebojni tekmi v tem tekmovanju doma premagal z 2:1.
 • 15.10.2018 | A
  Ena tekma lahko vse spremeni
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek v Stožicah ob 20.45 igrala četrto tekmo v ligi narodov. Tokrat bo njen tekmec dobro poznani Ciper, ki je izbrance Tomaža Kavčiča na prvi medsebojni tekmi v tem tekmovanju doma premagal z 2:1. Po treh porazih v ligi narodov Slovenci v Ljubljani nujno potrebujejo zmago.
 • 15.10.2018 | A
  Jutri proti Cipru
  Slovenska nogometne reprezentanca bo v torek ob 20.45 v Stožicah odigrala četrto tekmo v Uefa ligi narodov. Izbranci Tomaža Kavčiča so na uvodnih treh tekmah doživeli tri tesne poraze, tako da nujno potrebujejo točke.
 • 13.10.2018 | A
  Tretji poraz Slovenije
  Slovenska nogometna reprezentanca je na tretji tekmi lige narodov v Oslu izgubila proti Norveški z 0:1 (0:1). Izbrance Tomaža Kavčiča naslednja preizkušnja v tem tekmovanju čaka v torek v Ljubljani proti Cipru.
 • 13.10.2018 | A
  Slovenski nogometaši danes z Norveško
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 18. uri v Oslu igrala tekmo proti Norveški, kar bo njen tretji nastop v ligi narodov.
 • 12.10.2018 | A
  Prekiniti neugodno tradicijo v Oslu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto ob 18. uri v Oslu igrala tekmo proti Norveški, kar bo njen tretji nastop v ligi narodov. Po porazih proti Bolgariji in Cipru si v slovenski vrsti želijo zmago. Ne smejo pa si dovoliti pasti pod vpliv stadiona oziroma občinstva ter si več priložnosti priigrati iz hitrejših prehodov v napad, pravijo.
 • 12.10.2018 | A
  Slovenci prispeli v Oslo
  Slovenska nogometna reprezentanca je prispela v Oslu, kjer jo v soboto ob 18. uri čaka tretja tekma v ligi narodov.

DELI NA