Remi med Domžalami in Gorico

Domžale - Gorica 1:1 (0:0)

* Stadion v športnem parku, gledalcev 500, sodniki: Vinčić (Maribor), Klančnik (Slovenj Gradec), Kovačič (Ljubljana).
* Strelca: 0:1 Edafe (52.), 1:1 Franjić (59.).
* Domžale: Milić, Vetrih (od 16. Bizjak), Volarič, Klemenčič, Firer, Repas, Žužek (od 54. Husmani), Gačan, Franjić (od 69. Ožbolt), Rom, Gnezda Čerin.
* Gorica: Sorčan, Celcer, Gregorič, Edafe (od 75. Grudina), Kolenc, Osuji, Žigon (od 46. Filipović), Kavčič, Humar, Jogan, Marinič (od 60. Gulič).
* Rumeni kartoni: Kavčič, Osuji, Grudina, Humar.
* Rdeč karton: /

V Domžalah sta se merili ekipi, ki sta bili v lanskem prvenstvu povsem pri vrhu državnega prvenstva, si priigrali evropske nastope, letošnjo sezono pa začeli z različnima uspehoma. Domžale so v ligi že dvakrat zmagale, v Evropi senzacionalno izločile Freiburg, medtem ko so Novogoričani v prvenstvu izgubili vse tri tekme, v kvalifikacijah evropske lige pa z dvema porazoma izpadle proti Panioniosu. Papirnati favoriti so zato bili Domžalčani, ki pa so tokrat nastopili z močno spremenjeno postavo, tekmo so začeli brez šestih igralcev, ki so imeli prste vmes pri senzaciji med tednom. Tudi Goričani niso bili popolni, manjkal jim je predvsem Rifet Kapić, toda tudi brez njega se jim je enkrat moralo odpreti. Danes se jim popolnoma ni, so pa osvojili prvo točko, s katero so se tudi znebili zadnjega mesta na prvenstveni razpredelnici.

Prvi polčas je razočaral gledalce. Ekipi sta bili enakovredni, nobena ni bila v podrejenem položaju, obe sta poskušali z napadalno igro, a nobena si ni pripravila res lepe priložnosti. Še največ vznemirjenj je ponudila končnica, v kateri bi se lahko pred domačimi vrati lahko bolje posredoval Joseph D. Edafe, na drugi strani pa je z 20 metrov lepo poskusil Adam Gnezda Čerin, a je žoga po njegovem strelu zletela mimo desne vratnice.

Končnica prvega polčasa je napovedovala zanimivejši drugi. Tega, ki je v večjem delu potekal v močnih nalivih, so bolje začeli Novogoričani, Jan Humar je že v prvem resnejšem napadu streljal z roba kazenskega prostora, vendar je bil domači vratar Dejan Milić na mestu. Štiri minute pozneje je bil nenatančen Leon Marinič, v 52. minuti pa je Milić vendarle kapituliral. Najprej ni najbolje posredoval po strelu Uroša Celcerja, žoge mu ni uspelo ujeti, odbitek pa je brez težav v mrežo pospravil Edafe.

Prejeti gol je prebudil Domžalčane, ki so krenili proti tekmečevim vratom. Adam Gnezda Čerin je streljal čez gol, Petar Franjić pa je bil v 59. minuti uspešnejši. V kazenskem prostoru je lepo sprejel žogo Matije Roma, se obrnil, nato pa z natančnim strelom premagal vratarja Gregorja Sorčana.

Do konca bi ekipi lahko dosegli še kakšen zadetek, oboji so imeli še dve priložnosti. Mark Gulič bi lahko zadel po protinapadu, Milić mu je strel odbil, v nadaljevanju pa je bil domžalski vratar na mestu tudi po strelu Andrije Filipovića. Na drugi strani je imel Lovro Bizjak podobno priložnost kot v četrtek proti Freiburgu, tudi tokrat je dobro utekel, toda njegov strel s tal za razliko od tekme v Stožicah ni zadel cilja. Isti igralec je imel nato še priložnost, a je dobil nekoliko predolgo podajo, tako da mu je Sorčan povsem skrajšal kot in ni imel prostora, da bi žogo spravil mimo njega. Zelo podobna je bila tudi priložnost Filipovića v zadnjih trenutkih tekme, ko je iz bližine zadel le Milića.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Gorica
    Domžalam je po dobrem desetletju uspel nov evropski podvig. Po izločitvi nemškega Freiburga pokalnega prvaka že v nedeljo čaka dvoboj z Goričani, ki bodo skušali ob Kamniški Bistrici prekiniti serijo porazov.

DELI NA