Remi med Celjem in Aluminijem

Celje - Aluminij 1:1 (0:0)

* Arena Z'dežele, sodniki: Vinčić, Kordež (oba Maribor) in Klančnik (Slovenj Gradec).
* Strelca: 0:1 Kidrič (75.), 1:1 Požeg Vancaš (84.).
* Celje: Rozman, Stojinović (od 78. R. Štraus), Travner, Brecl, Andrejašič, Cvek, Pišek, Novak, Lotrič (od 63. D. Štraus), Požeg Vancaš, Ibišević (od 77. Vizinger).
* Aluminij: Janžekovič, Gliha, Kontek, Grgić, Jakšić, Petrovič, Horvat (od 83. Rogina), Muminović, Kidrič (od 86. Martinović), Vrbanec (od 80. Krajnc), Tahiraj.
* Rumena kartona: Pišek; Grgić.
* Rdeči karton: /.

Celjani so po dveh zaporednih zmagah znova prešli k neodločenim izidom, teh so v tej sezoni zbrali že šest. S tem so znova na šestem mestu, medtem ko so Kidričani po drugem remiju ostali na petem.

Prvi polčas je na trenutke ponudil kar nekaj razburljivosti. Najprej v 13. minuti, ko je Elvir Ibišević prišel do strela iz bližine, a je Luka Janžekovič njegov strel obranil. Aluminij, ki je bil pred tem nekoliko živahnejši, je prvi zagrozil v 15. minuti, ko je poskusil Francesco Tahiraj, a je iztržil le kot.

Najlepši priložnosti so imeli Celjani v 17. minuti. Najprej je Jure Travner s strelom z glavo zadel vratnico, nato pa je znova iz bližine poskusil Ibišević, izvrstno pa je posredoval Aluminijev vratar. Kidričani pa so bili najbližje zadetku v 33. minuti, ko je bil Tahiraj v izvrstnem položaju, a je neoviran z roba kazenskega prostora žogo poslal mimo vrat.

Že v 47. minuti je neovirani Mitja Lotrič s strelom z dobrih desetih metrov zapravil novo celjsko priložnost, za njim sta poskusila še Jakob Novak in Ibišević, a tudi onadva neuspešno. Sledilo je obdobje številnih napak pri podajah na eni in drugi strani, priložnosti pa ni bilo. Izjema je bil poskus Jana Andrejašiča v 64. minuti, a tudi ta ni pomenil velike nevarnosti za Janžekoviča.

V 75. minuti pa so domači doživeli hladen tuš, saj so se znašli v zaostanku. Dejan Petrovič je prišel v kazenski prostor, podal v sredino, kjer je žogo v mrežo preusmeril Rok Kidrič. V naslednjih minutah je bilo nekajkrat vroče v kazenskem prostoru Aluminija, toda Janžekovič se ni pustil premagati, tudi zavoljo slabih strelov in odločitev celjskih napadalcev.

V 84. minuti pa so Celjani vendarle prišli do izenačenja, ko je žoga tudi nekoliko srečno prišla do Rudija Požega Vancaša, ki je iz bližine zadel z glavo. Zanj je bil to peti zadetek v sezoni, toliko jih imata tudi Murin Rok Sirk in Mariborov Luka Zahović, dva oziroma enega več pa Mariborova Dino Hotić in Jan Mlakar.

Celjani bodo v 11. krogu v ponedeljek gostovali v Novi Gorici, Kidričani pa bodo gostili Kranjčane.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Aluminij
    Celjani so ob koncu uvodne četrtine PLTS le dočakali nekaj razlogov za veselje. Grofje so v dvoboju z Muro vknjižili še drugo zaporedno zmago, v četrtek pa bodo napadli še Kidričane, ki so se v Stožicah dobro upirali Olimpiji.

DELI NA