20.09.2017 | 2. SNL
Radomljani in Dekančani lovijo vodilno Muro

Obilno deževje je močno osiromašilo izvedbo sedmega kroga. Vremenska napoved za konec tega tedna je precej ugodnejša, zato se lahko vsi ljubitelji 2. SNL nadejajo zanimivih nogometnih predstav. Vodilni Muri bodo v lovu na vrh lestvice pretili Radomljani in Dekančani, ki se bodo skušali pobrati po visokem pokalnem porazu.

 

Sobota, ob 16.00: KRKA - ROLTEK DOB
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved nastopa: /

Brez tekme so konec minulega tedna ostali tudi Dobljani, ki bi se morali na domačem igrišču udariti z Bravom. Dvoboj z Ljubljančani bo odigran prihodnjo sredo, še prej pa četo trenerja Damijana Romiha čaka gostovanje v Novem mestu. Dolenjci so imeli v sedmem krogu več sreče z vremenom, saj so lahko odigrali srečanje v Dekanih. Novomeščani so se s Primorske vrnili s točko, a tudi z nekaj grenkega priokusa, saj so bili kar dvakrat na pragu tega, da Jadranu zadajo prvi poraz sezone. Farmacevti so z goloma Mateja Potokarja in Danijela Dežmarja dvakrat vodili, a so gostitelji obakrat odgovorili z izenačenjem. Dobljani bodo skušali na Portovalu po dveh porazih osvojiti nove točke in vnovič skočiti pred Krko, ki se s točko več nahaja mesto višje od tokratnih obiskovalcev Dolenjske.

 

Sobota, ob 16.00: CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA - JADRAN DEKANI
Sodnik: Asmir Sagrković
Prepoved nastopa: Davor Gavrić (Tabor)

Deževje je v nedeljo odneslo tudi primorski dvoboj Sežancev in Bricev, a Kraševce že v soboto čaka nov spopad s primorskim nasprotnikom. Tabor bo na Stadionu Rajka Štolfe gostil Dekančane. Jadran je po sedmih krogih prvenstva še neporažen in na lestvici zaostaja zgolj za Muro in Radomljami, so pa Anže Rupnik in soigralci poraz doživeli v pokalnem tekmovanju. Obračun z Aluminijem se ni razpletel po željah Finkštove čete, saj so Kidričani domačo mrežo zatreseli kar sedemkrat. Tabor je s pokalnimi obveznostmi opravil že pred dvema tednoma, ko so se Sežanci v pravem prazniku pred 1.300 gledalci dolgo upirali Mariborčanom. V Sežani bomo v soboto videli ponovitev dvoboja za vrh lestvice iz pretekle sezone, ki so ga na koncu dobili Kraševci. Tabor je naslov prvaka potrdil prav z zmago v Dekanih, a so Dekančani jeseni slavili v Sežani. Kako bo tokrat?

 

Sobota, ob 16.00: FUŽINAR RAVNE SYSTEMS - FARMTECH VERŽEJ
Sodnik: Vojko Goričan
Prepoved nastopa: /

Po skorajda dvotedenskem premoru se bodo na nogometne zelenice vrnili tudi nogometaši Veržeja. Tudi Prlekom je neugodno vreme odneslo sobotno tekmo z Zarico, tokrat pa veržejska zasedba odhaja v Ravne na Koroškem. Gre za spopad klubov z dna lestvice, saj Veržej in Fužinar s štirimi točkami zaključujeta skupinico klubov z enakim točkovnim plenom. Nasproti si bosta stala najmanj trdna obramba in najskromnejši napad lige. Veržejci so v šestih tekmah dosegli pet zadetkov, Ravenčani pa so jih v sedmih krogih prejeli že 19. Darjan Curanović je minulo soboto dvakrat klonil tudi v Lendavi, kjer so Korošci doživeli še peti poraz v letošnji sezoni. V tokratnem obračunu se tekmeca ponuja idealna priložnost, da z zmago zapustijo neugodno pozicijo in vsaj za kakšen krog znova nekoliko lažje dihajo.

 

Sobota, ob 16.00: KALCER RADOMLJE - NAFTA 1903
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved nastopa: /

Tudi Radomljani bodo, podobno kot Dekančani, konec tega tedna celili rane po visokem pokalnem porazu. Olimpija je bila za moštvo stratega Nermina Bašića prevelik zalogaj, David Adam pa je moral šestkrat pobrati žogo iz svojega gola. Ljubljančani so izkoristili luknje v radomeljski obrambi, ki s 13 prejetimi goli tudi v 2. SNL spada med najmanj čvrste. A lanskoletnega prvoligaša rešuje izjemno učinkovit napad, mlinarji so namreč z 20 goli najučinkovitejša ekipa lige. A tokrat najboljšega strelca prvenstva Anela Hajrića čaka zahtevnejša naloga, saj bo v Radomljah gostovala Nafta. Lendavčani so v šestih tekmah prejeli zgolj šest golov, a z dveh gostovanj še niso prinesli točk. Tudi Prekmurce čaka težka preizkušnja, saj so Radomljani v prvenstvu nanizali kar pet zaporednih zmag in se s tekmo več izenačili z vodilno Muro.

 

Sobota, ob 16.00: ILIRIJA 1911 - ROGAŠKA
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved nastopa: Nejc Strajnar (Ilirija)

Vrnitev v zmagovalne tirnice bodo v Šiški iskali tudi nogometaši Ilirije in Rogaške. Slatinčani so v uvodnih treh srečanjih na svoj račun dodali štiri točke, uspešnemu odprtju sezone pa so sledili štirje zaporedni porazi. Še posebej boleč je bil tisti v Ravnah na Koroškem, grenak priokus pa je ostal tudi po zadnji tekmi z Radomljami. Druga ekipa prvenstva je do zmage prišla dve minuti pred koncem srečanja, potem ko so gostitelji z goloma Alena Neskića in Matije Biruša dvakrat izničili prednost Radomljanov. Tokratni nasprotnik Neskićeve čete bodo nogometaši Ilirije, ki še iščejo pravo formo iz minule sezone. Ljubljančani se z devetimi točkami nahajajo na sredini lestvice, trem zmagam pa so pred dvema tednoma dodali še tretji poraz. Od zelenih so bili boljši prav omenjeni Radomljani, obračun z Dravo pa je odneslo razmočeno igrišče.

 

Nedelja, ob 16.00: ZARICA KRANJ - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Roman Glažar
Prepoved nastopa: Blaž Žerjav (Brežice)

Razmočeno igrišče je tekmo odneslo tudi Kranjčanom in Brežičanom. Gorenjci bi morali gostovati v Veržeju, medtem ko so Posavci na domači zelenici načrtovali dvoboj z vodilno Muro. A to je bil račun brez krčmarja, Zarica pa je tako še drugi vikend zapored ostala brez srečanja, saj je poplavljeno igrišče odneslo tudi dvoboj šestega kroga proti Nafti. Rdeči vragi bi se morali z Lendavčani pomeriti to sredo, a igrišče tudi tokrat ni dovoljevalo nogometno igre, zato Kranjčani ostajajo pri štirih točkah. Bolje kaže Brežicam, ki z 11 točkami držijo peto mesto lestvice. Četa trenerja Alberta Poborja je v zadnjih treh krogih pobrala sedem točk, ugnala Bravo in Krko ter remizirala s Sežanci. Nedeljska tekmeca sta se prvič srečala v lanski sezoni, ko so se enkrat veselili Kranjčani, dvakrat pa so bili boljši Brežičani. Zanimivo, tri točke so vselej odšle v goste, bo tako tudi v četrti preizkušnji?

 

Nedelja, ob 16.00: MURA - BRDA
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved nastopa: /

Mura tudi po tekmi drugega kroga Pokala Slovenije še ne pozna poraza. Varovanci Anteja Šimundže so na krilih uspešnega niza v uvodu letošnje sezone na kolena spravili še branilce naslova pokalnega prvaka, nogometaše Domžal. Rumeni so po prevladi v prvi fazi srečanja zasluženo povedli z golom Hebaja, a so nato dočakali silovit odgovor gostiteljev. Ob dveh zadetkih Luke Bobičanca je v polno meril tudi nekdanji Domžalčan Žiga Kous, črno-beli pa so vnovič potrdili, da so eni od glavnih kandidatov za vrh lestvice 2. SNL. Tokratnega nasprotnika, nogometaše Brd, najdemo v spodnji polovici ligaške razpredelnice, Primorci so v šestih krogih nabrali pet točk. Brici za devetim Bravom zaostajajo za štiri točke, zato je jasno, da tudi s presenečenjem v Fazaneriji ne morejo pridobiti mesta, bi se pa lahko četa trenerja Debenjaka oddaljila od mest pri dnu ligaške razpredelnice. Bodo Prekmurci tudi v dvoboju z vinarji nadaljevali uspešno serijo?

 

Nedelja, ob 16.00: DRAVA PTUJ - AŠK BRAVO
Sodnik: Miran Bukovec
Prepoved nastopa: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Zanimiv spopad bo gostil tudi Ptuj. V neposrednem prenosu na Sportklubu 1 boste ljubitelji 2. SNL lahko spremljali obračun Drave in Brava. Ljubljančanom po izjemnem odprtju sezone v zadnjih tednih ne gre po načrtih, saj so trem zmagam sledili trije porazi, gostovanje v Dobu pa je odneslo obilno deževje. Tako je lahko Dejan Grabič svoje mlade varovance v miru pripravil na srečanje z Dravo, ki ima za zdaj precej manj težav s konstantnostjo svojih rezultatov. Sešlarjeva četa se je med tednom dobro upirala tudi Celju, a to ni bilo dovolj za pokalno presenečenje. Mlada zasedba, ki ji poveljujejo Nastja Čeh, Dejan Školnik, David Tomažič Šeruga in David Lonzarić, s tekmo manj zaostaja zgolj za Radomljani in Dekančani ter vodilno Muro. Še nekoliko mlajšo zasedbo premore Bravo, ki z devetimi točkami zaključuje skupinico ekip med petim in devetim mestom. Peterico moštev ločita zgolj dve točki, z morebitnim porazom pa bi se lahko rumeno-modrim že pošteno približala tudi katera od ekip z dna lestvice. Bodo Ljubljančani dobre predstave na Ptuju uspeli podkrepiti tudi z učinkovito tekmo?

 

Fotografija osebe Nogometna zveza Slovenije.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA