04.08.2018 | 2. SNL
Prvi krog brez pretiranih presenečenj

Prvi dvoboji nove sezone 2. SNL niso ponudili večjih presenečenj, čast gostov pa so z zmago v Biljah in Brežicah ubranili nogometaši Drave in Beltincev. Največ golov je padlo na tekmi Brava in Tabora, gledalci pa so vnovič prišli na svoj račun, saj je na vseh osmih tekmah padel vsaj zadetek.

V Biljah sta se za krstne točke v novi sezoni udarila novinca v 2. SNL. Biljenci so gostili zasedbo Beltincev, ki je po golu v 11. minuti srečanja domov odnesla celoten izkupiček. V peklenski vročini je naziv prvega junaka srečanja pripadel Luki Ciglariču, ki je po predložku pred domača vrata zadel z glavo. Domači strateg Sandi Valentinčič je že v prvem polčasu ostal brez dveh poškodovanih igralcev, Pušnarja in vratarja Lipičarja, ki je obležal po trku z Maukom. Gostitelji so sicer skušali priti vsaj do izenačenja, si pripravili nekaj zrelih priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene.

Zlatko Gabor, trener ND Beltinci: »Čestitam domačinom, ekipi Bilj, ter seveda svojim fantom. Po tej vročini, nemogočih pogojih za nogomet, bi si obe ekipi zaslužili zmago. Mi smo bili srečnejši, taktično zrelejši in na koncu se veselimo zmage. Čestitam svojim igralcem.«

Sandi Valentinčič, trener ND Bilje: »Ekipi Beltincev čestitam za zmago. Žal smo zgrešili preveč priložnosti, nasprotnik pa je iz svoje edine priložnosti zadel. Še večja težava kot poraz je, da smo že v prvem polčasu ostali brez dveh igralcev, ki sta zaradi poškodbe glave morala v bolnišnico.«

Dobljani so uvodoma gostili Dekančane, ki so se na Primorsko vrnili praznih rok. Domače moštvo je slavilo s 3:1, srečanje pa se je prelomilo ob koncu prvega polčasa, ko sta v dekanski mreži končali dve žogi. V 43. minuti je odpor Primorcev strl Nejc Levec, tik pred odmorom pa je najstrožjo kazen izkoristil Klemen Kunstelj. Jadran je v 62. minuti po zaslugi Dejana Banoviča zaostanek znižal, vse dvome o zmagovalcu pa je po enajstmetrovki v 84. minuti razrešil Albert Račić.

Okrepljeni Fužinar je v prvem krogu pričakal ekipo Ankarana Postojne. Obračun na Ravnah ni dal zmagovalca, čeprav so gostitelji z golom Žana Medveda povedli v 32. minuti, prednost pa držali pol ure. Po slabi uri igre je sedem minut po vstopu na igrišče zadel Patrik Bordon in Notranjcem priigral prvo točko sezone.

Zanimiv obračun je gostilo tudi Novo mesto. Krka je na domačem Portovalu s 3:2 ugnala Ilirijo, ki je ob polčasu zaostajala za dva zadetka, a nato prišla do izenačenja. Za veselje domačih je z goloma v 23. in 29. minuti poskrbel Miha Kostanjšek, Ljubljančani pa so se v drugem polčasu vrnili v igro. V 57. minuti je bil natančen Oskar Cvjetičanin, 20 minut kasneje pa je izid izenačil Erwin Tiganj. Dolenjci so se po šoku le pobrali in po udarcu Daniela Vujčića potrdili prvo zmago sezone. Nekdanji up Maribora je bil natančen v 86. minuti.

V Rogaški Slatini sta se pomerili ekipi, ki sta se večji del minule sezone borili za obstanek v 2. SNL. Krajšo so potegnili Brici, ki so prvič klonili v deveti minuti tekme, ko je bil natančen v minuli sezoni najboljši strelec črno-belih, Alen Neskić. Domače moštvo je prednost podvojilo osem minut pred zadnjim sodniškim žvižgom, ko je komplet točk potrdil Rok Romih.

Ibrahim Neskić, trener NK Rogaška: »Zasluženo smo zmagali. Skozi celotno srečanje smo bili boljši in dominantni. Posebej v fazi napada smo naredili nekaj lepih potez, z ene takšnih smo zadeli in z istim tempom nadaljevali. Res je, da je ekipa NK Brda prav tako imela lepe priložnosti, a je naš vratar vedno odlično posredoval. V drugem polčasu smo nadaljevali v enakem tempu ter v odprti in zelo korektni igri obeh ekip ob koncu iz protinapada zasluženo dosegli zadetek. Nato smo srečanje rutinirano pripeljali do konca. Gostom se zahvaljujem za izredno 'fair' in korektno igro, domačim fantom za borbenost in našim zvestim gledalcem, ki so nas zvesto bodrili skozi srečanje.«

Enega od dvobojev ekip, ki naj bi se po napovedih borili za vrh lestvice, je gostila tudi Ljubljana. Tabor je napadel moštvo Brava, a ostal brez točk. Bravovci so povedli že v deveti minuti, ko je po levi strani krenil Mustafa Nukić, prodrl vse do gola in s strelom v bližnji kot zadel za domačo prednost. V 38. minuti je gostujočo zasedbo s prostim strelom skozi živi zid presenetil Domen Jugovar, tri minute kasneje pa je gostujoči zaostanek prepolovil Marko Bačanin, ki se je znašel sam pred golom Brava. Na četrti zadetek je bilo potrebno počakati vse do končnice dvoboja, ko se je v kazenskem prostoru gostv najbolje znašel debitant Anis Jašaragić. Kraševci se niso predali, že v naslednji minuti je zadel Kebe Papa, a to ni bilo dovolj za vsaj točko Tabora.

Visoko v novi sezoni merijo tudi Ptujčani, ki so v prvem krogu prvenstva gostovali v Brežicah. Posavci so prejeli pet zadetkov, prvič pa so pokleknili v 33. minuti, ko je Dravo v vodstvo popeljal Andraž Kolar. Ptujsko prednost je tik pred odmorom podvojil Rok Pirtovšek, v četrti minuti nadaljevanja pa je vprašanje o zmagovalcu praktično že odločil Jaka Bizjak. Jon Šporn je v 55. minuti izkoristil še najstrožjo kazen, Brežičanom pa ni pomagal niti zadetek Lee Hyun Jina. Visoko zmago gostov je v 84. minuti dopolnil Ignacio Cuffaro.

Pred kamerami Sportkluba sta se v sobotnem večeru udarili zasedbi Nafte in Radomelj. Mlinarji so v prvem polčasu nekajkrat ogrozili vrata Florijana Raduhe, ki pa se ni pustil premagati. Domači strateg Franc Fridl je v drugem polčasu v igro poslal Dina Cvrtila, ki je močno poživil domačo igro. Nekdanji član Veržeja in Krka je že kmalu po pričetku drugega dela srečanja zatresel okvir radomeljskih vrat, sredi drugega polčasa pa je z glavo zadel po prostem strelu z leve strani igrišča. Točke so ostale v Lendavi, modri pa so potrdili visoke ambicije v letošnjem prvenstvu.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA