05.03.2018 | A
Prvenca Verbiča in Šporarja

Nogometaši so zakorakali v tretji mesec letošnjega leta, uvodni marčevski teden pa je za marsikaterega reprezentanta prinesel dvojne obveznosti. V Španiji so odigrali dva kroga, nedelja pa je ponudila derbi vodilnih Barcelone in Atletica, ki so ga dobili Katalonci. Slovaškega in ukrajinskega prvenca sta se razveselila dobra prijatelja Šporar in Verbič.

Ljubljančan se je s Slovanom veselil nove zmage, zadnje v rednem delu slovaškega prvenstva, ki ga je zasedba iz Bratislave sklenila na drugem mestu, devet točk za vodilnim Spartakom. Slednji je tokrat zgolj remiziral, Slovan pa se je po premiernem zadetku Šporarja dokopal do minimalne zmage v gosteh pri Nitri. Reprezentančni napadalec je bil natančen v 37. minuti, zelenico pa je zapustil minuto pred koncem rednega dela srečanja.

Verbič se je z Dinamom, po presenetljivem porazu v prejšnjem tednu, vrnil v zmagovalne tirnice. V Kijevu je gostovala Zorja, ki se je izkazala za trdoživega tekmeca. Gostje so v drugem polčasu kar dvakrat povedli, prvo vodstvo pa je z ukrajinskim prvencem v 58. minuti izničil prav Verbič. Kijevčani so še drugič izenačili v 77. minuti, zadetek za zmago pa je padel v 92. minuti. Osrednji junak tekme je bil Cigankov, ki je ob golu vknjižil še dve podaji. Dinamo za vrhom lestvice zaostaja šest točk.

Na Poljskem je uvod tedna ponudil spopad vodilnih klubov, skalpa varšavske Legie pa so se razveselili trije Slovenci. Lazarević ni dobil priložnosti za igro, ob reprezentantu Romanu Bezjaku, ki je igral do 82. minute, pa je mesto v enajsterici dobil tudi Nemanja Mitrović. Gostitelji so sicer že v 13. minuti ostali brez izključenega Antolića, Jagiellonia pa je z goloma ob koncu obeh polčasov vknjižila pomembno zmago, s katero se je zavihtela na vrh lestvice. V Bialystoku danes gostuje Wisla.

Atletico je na zadnji dan februarja s štirimi zadetki Griezmanna ugnal Leganes, Jan Oblak pa je vnovič, že 17. to sezono zaklenil svoja vrata. So pa pot do njegove mreže v nedeljskem derbiju vrha lestvice našli nogometaši Barcelone, bolje rečeno Lionel Messi. Argentinec je Oblaka matiral z natančno izvedenim prostim udarcem in Kataloncem zagotovil minimalno zmago, s katero je Barcelona prednost pred prvim zasledovalcem povečala na devet točk. Madridčani so doživeli prvi poraz po osmih zaporednih slavjih v vseh tekmovanjih.

Italijo je v nedeljo pretresla smrt Davida Astorija, zaradi česar so bile odpovedane nedeljske tekme. Nenadna smrt italijanskega reprezentanca je pretresla tudi Slovence v Serie A. Še do poletja si je garderobo s preminulim kapetanom Fiorentine delil tudi Josip Iličić, ki je med tednom ostal brez polfinalne vstopnice pokalnega tekmovanja. Atalanta je z 1:0 izgubila tudi povratno srečanje z Juventusom, Iličić pa je v Torinu igral do 63. minute. V soboto pa je novo ligaško zmago vknjižil SPAL. Obračun z Bologno je postregel z rdečim kartonom na obeh straneh, na koncu pa so se minimalne, a druge zmage v nizu veselili Jasmin Kurtić in soigralci. SPAL je s petim kompletom točk zapustil cono izpada, pred 18. Crotonejem ima s tekmo več dve točki prednosti.

Palermo je v začetku tedna prekinil štiri tekme dolgo serijo brez zmage. Na Siciliji je po preobratu klonil Ascoli, ki je ob polčasu vodil z 0:1, v nadaljevanju pa so gostitelji dosegli kar štiri zadetke. Aljaž Struna je v osrčju domače obrambe odigral celotno srečanje. Sicilijanci so trenutno četrti, imajo ob tekmi manj točko zaostanka za tretjo Cittadello. Vodi Frosinone Luke Krajnca, Zajčev Empoli je po dveh remijih zdrsnil na drugo mesto. Šempetrčan se je sicer razveselil že šestega zadetka sezone.

S točko so se morali v 28. krogu francoskega prvenstva sprijazniti tudi pri Nantesu. Rumeno-zeleni so gostovali v Marseillu in z golom Duboisa vodili vse do 95. minute, ko so gostitelji uspeli izenačiti. Rene Krhin je dramatično končnico spremljal na zelenici Velodroma, Claudio Ranieri je Štajercu namenil mesto v začetni enajsterici. Uspešnejši je bil Caen, ki je z 2:0 ugnal Strasbourg, Jan Repas pa je vnovič obsedel na klopi za rezerviste. Caen se je z deseto zmago povzpel na 11. mesto, Nantes je s petimi točkami več sedmi.

Minuli konec tedna so v novo sezono zakorakali v Rusiji in ZDA. Bojan Jokić in Miha Mevlja sta uvodoma vknjižila točko. Zenit je na domačem igrišču remiziral z Amkarjem, obračun pa je ponudil tri rdeče kartone, dva v končnici srečanja, ko je globoko v sodniškem dodatku v igro vstopil tudi Mevlja. Dvoboj ni ponudil zadetkov, dva pa sta padla v spopadu Ufe in moskovskega Dinama. Jokić je odigral celotno srečanje, nosil pa je tudi kapetanski trak. Slabše je šlo Antoniu Mlinarju Delamei, ki je obračun s Philadelphio sklenil že v 24. minuti. Branilec je prejel neposredni rdeči karton, njegovo moštvo pa je zatem prejelo dva zadetka in izgubilo z 2:0.

Tim Matavž se je po prestani kazni vrnil na zelenice in s soigralci pred domačimi gledalci s 3:2 premagal Ajax. Primorec se v 90 minutah igre ni vpisal v statistiko, Vitesse pa je skočil na šesto mesto lestvice in vodilnemu PSV-ju omogočil, da je prednost pred Amsterdamčani povečal na deset točk. Nejc Skubic in Rajko Rotman sta tokrat ostala brez točk. Rotman je z Göztepejem gostoval v Carigradu, pri bivšem klubu Bašakšehirju in izgubil z 2:0. Vezist je v 59. minuti zamenjal Sahina. Trinajstič to sezono je klonil tudi Konyaspor, ki je s porazom na domačem igrišču znova zdrsnil v cono izpada. Nejc Skubic je s soigralci z 0:1 izgubil obračun z Yeni Malatyasporjem.

Na Cipru je šlo bolje Janu Koprivcu, saj je Pafos pri Nea Salamisu po preobratu prišel do sedme zmage. Koprivec, ki je v 80. minuti tudi porumenel, se s Pafosom nahaja na tretjem mestu lestvice skupine za obstanek med najboljšimi ciprskimi klubi.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko
  • 22.03.2024 | A
    V prodaji vstopnice za obe junijski tekmi
    Slovenska nogometna reprezentanca bo stopnjevala formo za evropsko prvenstvo 2024 pred domačimi gledalci. Varovanci Matjaža Keka bodo v junijskem terminu odigrali dve pripravljalni tekmi v ljubljanskih Stožicah, ko jim bodo nasproti stali Armenci in Bolgari. Vstopnice za obe tekmi so že v prodaji.
  • 21.03.2024 | A
    Na Malti do neodločenega rezultata
    Nogometna reprezentanca Slovenije je v Ta'Qaliju odigrala prvo pripravljalno tekmo v sklopu priprav na evropsko prvenstvo v Nemčiji. Po presenetljivem vodstvu Maltežanov je za končnih 2:2 zadel Benjamin Šeško.
  • 21.03.2024 | A
    Slovenija danes z Malto
    Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 19. uri igrala prvo pripravljalno tekmo za letošnje evropsko prvenstvo v Nemčiji. Slovenci bodo gostovali na Malti.

DELI NA