Prijateljski tekmi med slovensko in makedonsko nogometno akademijo

V prvem tednu v juniju nas je obiskala nogometna Akademija iz Skopja. V okviru sedaj že tradicionalnih srečanjih med nogometnim oddelkom Gimnazije Šiška in Nogometno akademijo iz Skopja smo letos odigrali dve prijateljski srečanji. V  lanskem letu so gostje pri nas gostovali z igralci letnika 2002, letos pa so prišli z igralci letnika 2001 in tako so odigrali tekme z dijaki 2.C Gimnazije Šiška.

V prvem srečanju, ki je bilo odigrano v torek, 5.6., je bila boljša ekipa nogometnega oddelka Gimnazije Šiška, ki je zmagala z rezultatom 4:1. V to tekmo so fantje resnično stopili maksimalno zbrano, resno in angažirano. Držali so se vseh taktičnih navodil v fazi obrambe in napada ter tako že po 20 minutah povedli s 3:0, kar je bil tudi rezultat polčasa. V nadaljevanju je ritem tekme  nekoliko padel, ampak naši fantje so imeli še naprej vse pod kontrolo, tako da je bilo po četrtem zadetku vprašanje zmagovalca odločeno. V izdihljajih tekme so gostje iz enajstmetrovke dosegli častni zadetek. Zadetke za slovensko akademijo sta dosegla Miha Kancilja (3x) in Nace Beguš (1x).

V drugem srečanju, ki je bilo odigrano takoj naslednji dan pa so bili boljši gostje in zmagali z rezultatom 3:1. Na tej tekmi so se v taboru gostiteljev predstavili tudi fantje, ki so na prvi tekmi igrali manj. Čeprav bi pričakovali, da bo zaradi tega voljni moment večji, se tokrat to ni izšlo v praksi. Gostje so bili vidno bolj motivirani in zbrani kot na prvi tekmi, kar se je odražalo tudi v sami igri. V prvem polčasu nismo bili dovolj agresivni, naše linije so bile preveč oddaljene ena od druge. Posledično smo delali nepotrebne napake in zaradi ene izmed njih smo že v 20 minuti tekme prejeli rdeči karton in praktično večino srečanja odigrali z igralcem manj. Polčas smo še izvlekli z rezultatom 0:0, vendar pa smo v drugem polačasu nadaljevali z individualnimi napakami, predvsem pri prekinitvah in tako prejeli 3 zadetke. V nadaljevanju smo z menjavami in nekoliko atipično postavitvijo dosegli ravnovesje in dosegli zadetek, bili blizu tudi drugemu zadetku, ampak na koncu je bilo vse to premalo za kaj več kot časten poraz. Strelec na tej tekmi je bil Rok Jakomin.

Najbolj pomembno v teh srečanjih je bilo, da so fantje pridobili dodatne izkušnje na mednarodnem nivoju in se na ta način lahko primerjali s svojimi vrstniki iz Makedonije. Rezultat na teh tekmah ni bil v prvem planu, je pa bil vsekakor eden od pomembnejših dejavnikov na obeh tekmah.

Vsekakor je bila to dobra izkušnja za vse, tako da se že veselimo prihodnjih srečanj z našimi prijatelji iz Skopja, ki so planirana v prihodnji sezoni.

Tekst:PZ
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 24.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa teden Nogometa za vse
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi letos med 23. in 30. septembrom praznuje teden Nogometa za vse. Članice Uefe bodo tako v tem tednu organizirale številne aktivnosti, ki bodo namenjene popularizaciji in promociji nogometa kot panoge.
 • 04.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Naslov Poslovne lige NZS ostal v prestolnici
  V soboto se je v Ljubljani odvijalo sklepno dejanje Poslovne lige NZS v sezoni 2017/2018. Organizatorji so finale Poslovne lige NZS, ki bi se moralo po prvotnem načrtu odvijati v NNC Brdo, zaradi slabe vremenske napovedi preselili v dvorano Baza, Center športnega življenja, ki sta jo nedavno odprla Bojan Jokič in Boštjan Cesar.
 • 22.07.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Po odmeven rezultat na Dia Euro 2018
  Slovenska diabetična izbrana vrsta začenja nastop na evropskem prvenstvu, ki ga do 28. julija gosti Bratislava. Slovenijo vodi selektor Simon Rosič, v predtekmovanju se bodo naši igralci pomerili z Makedonijo, BiH, Poljsko in Madžarsko.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir deklic U11
  V soboto, 16. junija 2018 je Nogometna zveza Slovenije v NNC Brdo izvedla Zaključni turnir deklic U11, katerega se je udeležilo 12 ekip iz desetih klubov.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir nogometnih oddelkov
  V petek, 8.6.2018, je na v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekal zaključni turnir nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška, kjer so dijaki odigrali medrazredne tekme. V prijetnem, sproščenem vzdušju so uživali vsi sodelujoči, dijaki, starši, sorodniki, trenerji in profesorji.
 • 19.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci zaključili projekt z udeležbo na forumu in otvoritveni tekmi
  Letošnja izvedba projekta Nogometa za prijateljstvo je dobila epilog s šestim mednarodnim otroškim forumom, ki se ga je udeležilo 1.500 otrok iz 211 regij sveta
 • 18.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  NNC Brdo v znamenju veteranskega nogometa
  Nacionalni nogometni center Brdo je v nedeljo gostil finalni turnir najboljših veteranskih ekip posameznih Medobčinskih nogometnih zvez. V letošnji sezoni so v projektu sodelovala moštva iz sedmih medobčinskih zvez.
 • 13.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Veliko nogometa, še več prijateljstva
  V športnem kompleksu moskovske Lokomotive se je odvijal osrednji dogodek Nogometa za prijateljstvo. 32 ekip z otroci iz 211 držav sveta se je med sabo pomerilo v posebnem nogometnem prvenstvu, kjer je bil osrednji poudarek na sproščenem duhu in ozaveščanju o problematiki ogroženih živalskih vrst.
 • 11.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Začenja se prvenstvo Nogometa za prijateljstvo
  V torek se v Moskvi začenja prvenstvo Nogometa za prijateljstvo, kjer se bodo v nogometnih veščinah pomerili otroci iz 211 držav in regij po celem svetu. Med njimi bodo tudi slovenski predstavniki, na čelu z Janom Bekom, ki bo opravljal vlogo trenerja ekipe »Western Gorilla«.

DELI NA