16.05.2018 | Ženska A
Prihodnji teden seznam za kvalifikacije

Nogometna Zveza Slovenije je minuli torek, 15.5., med 18.00 in 19.30 v Nacionalnem nogometnem centru izvedla NZS center ženske A reprezentance.

„Prvenstvo se bliža h koncu, igralke so utrujene. Precej je poškodovanih. Dejansko smo take pustili na miru, da se lahko pripravijo za končnico prvenstva in finale pokala. Globalno gledano pa sem z zborom zadovoljen. Na delu smo videli tudi tri igralke, ki študirajo in igrajo v ZDA,“ je povedal selektor Borut Jarc, ki bo prihodnji teden obelodanil seznam igral za novi kvalifikacijski tekmi.

Slovenija junija nadaljuje kvalifikacije za SP 2019. Sedmega junija gostuje na Ferskih otokih, 11.6. pa na Islandiji.
„Gradimo ekipo, pazimo na kohezijo, precej pozornosti namenjamo team buildingu. Dokler se povsem ne prepričamo v vrednote posameznice, je ne vključimo v ekipo,“ doda Jarc, ki zagotovo za prihodnji dve tekmi ne bo mogel računati na trojec Lana Golob&Melani Pasar&Ines Krajnc. Trojec je pred zrelostnim izpitom, saj opravlja maturo na srednji šoli.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 09.05.2018 | Ženska A
  Zbor pred junijskim nadaljevanjem kvalifikacij
  „Prvi namen tega zbora je, da vidimo, v kakšnem stanju so kandidatke za ožji izbor za igranje v dresu članske vrste. Ob tem bi rad na medsebojni tekmi tudi videl stanje in pripravljenost igralk, ki študirajo in igrajo v ZDA, hkrati pa bo to lepa priložnost, da smo z igralkami in da se pogovorimo o tem, kaj nas čaka prihodnji mesec,“ je pred tokratnim zborom izbrane vrste povedal selektor Borut Jarc.
 • 10.04.2018 | Ženska A
  Točke v Nemčijo, aplavz (tudi) za Slovenijo
  Dvakratne svetovne in osemkratne evropske prvakinje Nemke so v prvem polčasu pričakovano prevladovale, kljub premoči pa le dvakrat ugnale Zalo Meršnik. Prva jo je premagala Lina Magull, ko je v deseti minuti v mrežo pospravila odbito žogo, druga pa kar soigralka Lana Golob, ki je v 42. minuti nespretno posredovala po podaji z desne strani.
 • 10.04.2018 | Ženska A
  Obramba temelj uspeha proti Nemčiji
  „Vse nam je jasno, kdo bo danes v Domžalah na drugi strani. To je Nemčija, ki je osvajala evropske in svetovne naslove. Morda nam ne gre ravno na roke, da igramo v Domžalah, a le zato, ker je igrišče precej veliko. Na tako širokem terenu se je težko braniti, kar bo danes naša osnova, od tu pa bomo skušali presenetiti tekmeca,“ poudari selektor Jarc.
 • 09.04.2018 | Ženska A
  Z novo dozo samozavesti nad Nemčijo
  Naša izbrana vrsta je v petek odigrala tekmo proti Islandiji (0:2), Nemke so minuli vikend porazile Češko (4:0). V naši izbrani vrsti vlada dobro vzdušje, igra, predvsem v drugem delu, hrabri in obeta. „Ves čas ponavljam, tako je tudi pred tekmo z Nemčijo: želim, da si igralke upajo igrati. Ker znajo,“ poudari selektor Borut Jarc, ki se za hip še ozre na petkov obračun.
 • 06.04.2018 | Ženska A
  Dober odpor proti Islandiji, zdaj prihaja Nemčija
  Slovenska ženska članska reprezentanca je v Lendavi izgubila kvalifikacijsko tekmo proti Islandiji (0:2). A so varovanke selektorja Boruta Jarca pred več kot 500 gledalci pokazale veliko, predvsem pa dobršno mero znanja, borbenosti, organiziranosti, volje, discipline in taktične zrelosti.
 • 06.04.2018 | Ženska A
  Članice proti 19. državi s Fifine lestvice
  Islandija ima izvrstno zasedbo, ki je pred dvema letoma in pol slavila s 6:0 proti naši reprezentanci. „Preteklost me ne zanima. Zbrali smo se, da vzamemo točko!“ je včeraj odločno napovedal selektor Jarc, ki želi, da bi njegove varovanke svoje znanje s treninga prenesle na tekmo. Prizadeva pa si, da bi dekleta igrala agresivneje. Tudi za ceno rumenih kartonov, ki jih praktično zahteva.
 • 05.04.2018 | Ženska A
  Proti Islandiji odločno po presenečenje
  V kvalifikacijski skupini 5 vodijo Nemke, Slovenija je po treh odigranih tekmah četrta s tremi točkami, Islandija je tretja (sedem točk). Slovenija je premagala Ferske otoke (5:0) ter priznala premoč Nemčiji (0:6) in Češki (0:4). Lara Prašnikar je s tremi goli vodilna slovenska strelka v teh kvalifikacijah, po en gol sta dodali Sara Agrež in Špela Rozmarič.
 • 04.04.2018 | Ženska A
  Dobro formo iz Španije prenesti v reprezentanco
  „Vsi vemo, proti komu igramo in da je težavnost na najvišjem nivoju, kar pa ne pomeni, da nimamo svojih načrtov in da smo se predali. Povsem nasprotno!“ odločnosti Mariborčanki na začasnem delu v Španiji (v Espanyolu) ne manjka.
 • 03.04.2018 | Ženska A
  Brez kapetanke proti Islandiji in Nemčiji
  „Slovenija je na 65. mestu Fifine lestvice, Islandija pa je 17. Gre za izredno močno zasedbo, ki igra agresivno, tekalno so zelo sposobne. Če se spomnimo – pred dvema letoma in pol je Islandija slavila s 6:0. Nas zgodovina ne zanima. Popraviti pa moramo napake, ki smo jih naredili in skušati presenetiti,“ napove Jarc.

DELI NA