11.10.2018 | 2. SNL
Prekmursko-štajerski spopad tudi na malih ekranih

Tudi nedelja bo kljub reprezentančnemu premoru bogata z nogometom, saj bodo odigrana tudi štiri srečanja 11. kroga 2. SNL. Ljubitelji drugoligaškega nogometa bodo lahko eno od tekem spremljali tudi pred malimi ekrani. Kamer Sportklub bodo znova gostovale v Beltincih, kjer se bodo domači v prekmursko-štajerskem obračunu udarili z Dravo.

Ptujčani se na gostovanje v Prekmurje odpravljajo po novem porazu, že tretjem na zadnjih štirih preizkušnjah. »Kurenti« za vrhom lestvice resda zaostajajo zgolj štiri točke, a je Bravo v primerjavi s Štajerci odigral tekmo manj, za nameček pa Drava v minulih tednih ni blestela. Slovo Simona Sešlarja, ki ga je na ptujski klopi zamenjal Nikola Jaroš, še ni obrodilo pravih sadov, saj je Hrvat na treh tekmah osvojil tri točke, potem ko so Ptujčani tesno ugnali dekanski Jadran. Nazadnje so bili za Ptujčane usodni Brici, ki so po preobratu slavili sploh prvo zmago v letošnjem prvenstvu.

Nikola Jaroš je po novem porazu potarnal na nekaj težav, med drugim tudi na kratko klop in težave z osredotočenostjo nogometašev. Modri si v Beltincih ne bodo smeli privoščiti novega spodrsljaja, če bodo želeli ostati v stiku z vodilnimi moštvi, saj bi se lahko tekmece hitro odlepili na zajetnejšo razliko. Z morebitnim presenečenjem bi se Dravi močno približali tudi tokratni gostitelji Beltinčani, ki za ptujskim drugoligašem na 11. mestu zaostajajo za pet točk.

Tako kot na Ptuju, tudi v Beltincih ne morejo biti zadovoljni z izkupičkom zadnjih preizkušenj. Rumeno-modri so v štirih krogih vknjižili zgolj točko, a v nekdaj najbolj nogometni vasi pogrešajo tudi kanček sreče. Dekančani so do zmage prišli po preobratu v izdihljajih srečanja, Prekmurci pa so imeli oblico smole tudi na zadnji tekmi v Sežani. Zlatko Gabor je že pred tekmo izgubil Mitjo Kosija, sredi prvega polčasa pa sta se poškodovala še Mitja Mauko in Ivo Balažic, Sežanci pa so težave kaznovali s tremi zadetki.

Nedeljska tekmeca se bosta v drugoligaškem tekmovanju udarila prvič, so se pa Beltinčani in Ptujčani udarili v sezoni 2013/14, ko sta kluba igrala še v 3. SNL vzhod. V Beltincih so se visoke zmage z 0:5 veselili Ptujčani, Prekmurci pa so se maščevali v najstarejšem slovenskem mestu. Komu se bo odprlo v nedeljo?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

 • 24.11.2018 | 2. SNL
  Radomlje bodo prezimile na prvem mestu
  Drugoligaši so s tekmami 17. kroga zaključili jesenski del prvenstva, na vrhu pa bodo po zmagi v Novem mestu prezimili Radomljani. Bravo je klonil na Ravnah na Koroškem, Ljubljančane pa so z zmago v prestolnici ujeli nogometaši Tabora.
 • 21.11.2018 | 2. SNL
  Še zadnjič pred zimskim premorom
  Drugoligaše konec tedna čaka še zadnjih 90 minut pred zimskim tekmovalnim premorom. Jesenski del prvenstva bo sklenjen že v soboto, ko bo odigranih vseh osem tekem. Kdo bo prezimil na vrhu ligaške razpredelnice?
 • 21.11.2018 | 2. SNL
  Vodilni gostuje pri četrtem
  V 2. SNL bodo pred zimskim premorom odigrali le še srečanja 17. kroga, nato pa nogometaši odhajajo na zaslužen počitek. Novomeški Portoval bo gostil derbi zadnjega jesenskega kroga, četrti Dolenjci bodo skušali proti vodilnim, a ranjenim Radomljanom nadaljevati niz neporaženosti.
 • 18.11.2018 | 2. SNL
  Nafta prekinila serijo Radomelj, Bravo pokleknil v Sežani
  Drugoligaši so s tekmami 16. kroga odprli drugo polovico prvenstva. Konec tedna se ni iztekel po željah vodilne dvojice, saj je Bravo pokleknil pri tretjem Taboru, Nafta pa je prekinila niz radomeljske neporaženosti.
 • 15.11.2018 | 2. SNL
  Drugoligaši vstopajo v drugo polovico prvenstva
  V 2. SNL se v soboto in nedeljo pričenja druga polovica prvenstva, do zimskega premora pa bodo klubi odigrali še dva kroga. V 16. krogu prvenstva ne bo manjkalo zanimivih spopadov.
 • 15.11.2018 | 2. SNL
  Ranjena Nafta izziva vodilne Radomljane
  Prvoligaši konec tedna nimajo tekmovalnih obveznosti, v 2. SNL pa bodo s tekmami 16. kroga odprli drugo polovico prvenstva. Enega najbolj zanimivih dvobojev vikenda bodo odigrali nogometaši Radomelj in Nafte, srečanje pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba.
 • 11.11.2018 | 2. SNL
  Radomljam derbi in prvo mesto
  Drugoligaši so s tekmami 15. kroga zaključili prvo polovico prvenstva. Bravo po remiju v Postojni ni več vodilna ekipa 2. SNL, z zmago v sosedskem derbiju z Dobljani so se na prvo mesto povzpeli Radomljani.
 • 07.11.2018 | 2. SNL
  Za konec prve polovice tudi sosedski derbi
  Drugoligaši v soboto in nedeljo zaključujejo prvo polovico prvenstva, 15. krog tekmovanja pa bo postregel tudi s sosedskim derbijem Radomelj in Doba. Vodilni Bravo bo gostoval v Postojni, tretji Tabor pa bo priključek z vrhom lestvice lovil v Novem mestu.
 • 07.11.2018 | 2. SNL
  Severnoprimorski spopad v Vipolžah
  Drugoligaši bodo konec tedna sklenili prvo polovico tekmovanja, uvodno srečanje 15. kroga pa bo odigrano v Vipolžah. V severnoprimorskem spopadu, ki ga boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba, se bodo za nove točke udarili nogometaši Brd in Bilj.
 • 04.11.2018 | 2. SNL
  Bravo ostal na vrhu
  Bravo je po zmagi v spopadu z Dravo ostal na vrhu 2. SNL, Ljubljančanom pa sledijo Radomljani, ki so na krilih Anela Hajrića napolnili mrežo Rogaške. Vodilni dvojici zdaj sledita le še Tabor in Dob.

DELI NA